Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam (tour package 5d4n) adalah sebuah rangkaian Pakej Percutian Surabaya, 5h4m dengan lawatan ke tempat percutian menarik di Surabaya, Indonesia, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu & Surabaya City Tour start dari Surabaya atau Malang Batu airport.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Perkhidmatan travel agency kami sediakan Pakej Percutian Surabaya, Bromo Malang 5 Hari 4 Malam ini untuk Anda yang teringin melancong ke tempat terbaik nan menarik di Surabaya, Indonesia, yang dimulakan dengan lawatan ke Gunung Bromo, Malang Batu dan Surabaya City Tour finish. Detail itinerary Pakej Percutian Bromo, Malang Surabaya 5 hari 4 malam adalah sebagai berikut :


HARI 1 : SURABAYA / MALANG BATU – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

 • Travel agency kami memulakan Pakej Percutian Surabaya, Bromo Malang bapak supir akan mengambil Anda di Surabaya atau Malang (stesen, hotel / airport).
 • Kemudian bapak supir menghantar Anda ke hotel di kawasan Gunung Bromo tengger dalam masa perjalanan 3 jam.
 • Tiba di hotel kawasan taman nasional Bromo tengger, check in dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, esok.

HARI 2 : BROMO SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – HOTEL MALANG BATU

 • Program Pakej Percutian Bromo, dimulakan pukul 02:30, start dari hotel kawasan Bromo Surabaya, kemudian bergerak ke puncak gunung Bromo atau tempat terbaik melihat sunrise di puncak gunung penanjakan 1.
 • Puas meliahat keindahan Bromo sunrise, kembali ke jeep semual dan kemudian pelancongan di teruskan ke Kawah Bromo.
 • Selepas lawatan ke Kawah Bromo, aktiviti diteruskan ke destinasi pelancongan lainnya, iaitu Padang savana dan kemudian aktiviti ditutup dengan pelancongan ke Pasir berbisik Gunung Bromo.
 • Selepas melakukan semua aktiviti di kawasan Gunung Bromo, kembali hotel semula, breakfast – check out dan kemudian meneruskan perjalanan ke hotel sekitar Batu. Tiba di hotel Batu, check in dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Malang, esok.

HARI 3 : MASJID JIN AJAIB MALANG – KAMPUNG WARNA WARNI – LADANG EPAL MALANG – MUSEUM ANGKUT – HOTEL MALANG BATU

 • Aktiviti program Pakej Percutian ke Malang Indonesia, dimulakan dengan lawatan ke Masjid Jin (masjid 1000 pintu).
 • Selepas melawati Masjid jamek jin, pelancongan diteruskan ke kampung warna warni (rumah warna malang), sebuah tempat percutian terbaru di Malang.
 • Lepas peancongan di Masjid jin turin, aktiviti pelancongan diteruskan ke ladang apple Malang Batu, di ladang Apel ini semua pelancong dapat memetik buah epal lansung dari pokok sekali menikmati sepuasnya.
 • Puas menikmati buah epal, pelancongan diteruskan ke Muzeum Angkut dengan 3 destintion, iaitu Museum Angkut – Floating Market & D’topeng.
 • Selepas melawati semua kawasan Museum Angkot, kembali hotel semula, dan berehat atau pusing pusing bandar Malang Batu.

HARI 4 : COBAN RONDO WATERFALL – FLOWER GARDEN COBAN RAIS – TAMAN LANGIT BATU – PUSAT OLEH OLEH MALANG BATU – HOTEL SURABAYA

 • Aktiviti dari pada pakej percutian Surabaya, Bromo Malang hari 4 adalah melawati Air terjun Coban Rondo, sebuah air terjun cantik di area kota Batu Surabaya.
 • Lepas lawatan di Air terjun Coban Rondo, pelancongan diteruskan ke Flower garden Coban Rais, sebuah tempat percutian menarik di kawasan Malang Batu.
 • Selepas lawatan di Flower Garden Coban Rais, pelancongan diteruskan ke Taman Langit, sebuah tempat percutian yang letaknya ada di puncak kawasan Batu Malang.
 • Selepas lawatan di Taman Langit, bergerak ke bandar Surabaya, tapi sebelumnya kita melawati tempat membeli belah dibandar Malang, dan kemudian bergerak ke hotel kawasan bandar Surabaya.
 • Tiba di penginapan bandar Surabaya area, check in dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Surabaya, esok.

HARI 5 : SHOPPING TOUR – OPTIONAL CITY TOUR SURABAYA (BY REQUEST) – SURABAYA AIRPORT

 • Aktiviti pelancongan hari ke 5 adalah shopping tour di semua kawasan bandar Surabaya, dan sekiranaya Anda teringin mahu melawati tempat pelancongan sekitar Surabaya, maka Anda boleh request ke pak supir.
 • Puas shopping murah di kawasan bandar Surabaya, pak supir menghantar Anda ke Surabaya airport dan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam, finish.

Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak mengenai Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang, dan info mengenai Kos Pakej Ground Surabaya, Harga atau Bajet Pakej Percutian, Pilihan pakej percutian lain lain, seperti Kawah Ijen, Air Terjun Tumpak Sewu, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam