Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam (tour package 5d4n) adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program lawatan ke 3 tempat pelancongan menarik dan terbaik di Surabaya, Indonesia, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu & Surabaya City Tour.

Perkhidmatan travel agency kami sediakan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam ini untuk Anda yang teringin melancong lebih relax semasa pelancongan di Surabaya.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam ini sangat sesui untuk trip percutian keluarga (family tour), warga emas, kanak kanak dan sesuai pula untuk pakej percutian honeymoon.

Sekiranya tuan puan berminat join mengikuti trip pakej percutian Surabaya Bromo Malang ini, Anda dapat mulakan dari Surabaya atau Malang airport. Itinerary Pakej Bromo, Malang Surabaya 5 hari 4 malam adalah sebagai berikut :


HARI 1 : SURABAYA / MALANG BATU – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

Crew travel agency kami memulakan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang, bapak supir akan mengambil Anda di Surabaya atau Malang (stesen, hotel / airport).

Kemudian bapak supir menghantar Anda ke hotel di kawasan Gunung Bromo tengger dalam masa perjalanan +- 3 jam perjalanan.

Tiba di hotel kawasan taman nasional Bromo tengger, check in dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Bromo, esok.

HARI 2 : BROMO SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – LADANG EPAL – HOTEL MALANG BATU

Program trip pakej Bromo dimulakan pukul 02:30, start dari hotel kawasan Bromo bergerak ke puncak gunung Bromo atau tempat terbaik melihat Bromo sunrise di puncak gunung penanjakan 1.

Puas meliahat keindahan Bromo sunrise, kembali ke jeep semula dan meneruskan program pelancongan ke Kawah Bromo.

Tiba di tempat dekat Kawah Bromo, kita mesti naik 250 anak tangga hingga puncak Kawah Bromo +- 15 hiking

Selepas melawati Kawah Bromo, aktiviti diteruskan ke destinasi pelancongan lainnya, iaitu Padang savana sekali melawati Bukit teletubbies Bromo.

Puas menikmati keindahan padang rumput savana dan Bukit teletubbies Bromo, aktiviti trip ditutup dengan melawati Pasir Berbisik Gunung Bromo.

Selepas melakukan semua aktiviti di kawasan Gunung Bromo, balik hotel semula, breakfast – check out dan meneruskan perjalanan kebun ladang Epal +- 3 jam.

Tiba di kebuan ladang Epal Malang, Anda dapat memetik bauh langsung dari pokok dan makan epal puas puas.

Selepas itu, check in dan berehat untuk prepare program trip Pakej Percutian ke Malang, esok.

HARI 3 : MASJID JIN AJAIB – KAMPUNG WARNA WARNI – KAMPUNG TRIDI – TAMAN LANGIT – HOTEL MALANG BATU

Aktiviti program Pakej Percutian ke Malang Indonesia, dimulakan dengan lawatan ke Masjid Jin (masjid 1000 pintu / masjin biru tiban).

Selepas melawati Masjid jin biru, pelancongan diteruskan ke kampung warna warni (rumah warna malang), sebuah tempat percutian terbaru di Malang Batu sekali melawati kampung Tridi,

Puas explore di Kampung warna warni dan kampung tridi, aktiviti pelancongan diteruskan ke Taman Langit, salah satu tempat percutian terbaru terletak di puncak Gunung Banyak.

Selepas explore sekali menikmati indahnya Taman Langit, balik hotel semula, dan berehat atau pusing pusing bandar Malang Batu dahulu.

HARI 4 : FLORA SAN TERRA – PUSAT OLEH OLEH BRAWIJAYA  – TANGGULANGI SURABAYA – HOTEL SURABAYA

Aktiviti dari pada pakej percutian Surabaya Bromo Malang hari 4 adalah melawati wisata Flora San Terra Batu Malang.

Lepas lawatan di wisata Flora San Terra, pelancongan diteruskan ke tempat membeli balah popular dikawasan Malang Batu, iaitu Brawijaya.

Puas shopping tour di Brawijaya, program pelancongan diteruskan ke Kerajinan Kulit Tanggulangi di Sidoarjo, Surabaya +- 3 jam perjalanan.

Selepas itu, bergerak ke Hotel kawasan bandaraya Surabaya, sebelumnya kita check in hotel, kita boleh pusing pusing bandaraya Surabaya dahulu.

Puas pusing pusing sekali melihat suasana indah kawasan bandaraya Surabaya, check in dan berehat untuk prepare program percutian esok.

HARI 5 : FREE EASY – OPTIONAL (BY REQUEST) – SURABAYA AIRPORT

Aktiviti pelancongan hari ke 5, sekiranaya Anda teringin mahu melawati tempat pelancongan sekitar Surabaya, maka Anda boleh request ke pak supir.

Selepas itu, pak supir atau crew travel agensi kmai menghantar ke Surabaya airport dan Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam, finish.

Majoriti pelancong tempatan mahupun malaysia memilih program trip pakej percutian 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam, tetapi sekiranya Anda berminat dengan percutian 6 hari 5 malam, sila lihat Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam.


Info lebih banyak mengenai Pakej Percutian Surabaya 5 Hari 4 Malam (surabaya – bromo malang), Ground package Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Madakaripura, Kereta sewa, Perkhidmatan Supir, Bajet pakej percutian 2024, dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam