Beejay Bakau Resort Surabaya

Beejay Bakau Resort Surabaya

Beejay Bakau Resort Surabaya – Sekarang ni, pelancong yang nak datang ke Surabaya ramai tanya mengenai tempat percutian menarik untuk dilawati semasa melancong di Surabaya, uatamanya semasa pergi melancong ke Gunung Bromo. Tempat percutian menarik dekat Gunung Bromo ada tak? Aaaa oleh sebab tulah travel agency kami akan bagi info mana tempat menarik yang bole dilawati semasa pergi Gunung Bromo.

Beejay Bakau Resort Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Salah satu tempat percutian terbaik nan menarik yang bole dilawati semasa pergi ke Gunung Bromo adalah BJBR yang juga di sebutnya Beejay Bakau Resort, salah satu tempat Percutian Surabaya yang masuk category tempat percutian pantai menarik sekaligus tempat pelancongan terbaru di dekat Gunung Bromo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

BJBR atau Pantai Beejay Bakau Resort bisa dikatakan sebagai pantai di Surabaya yang memiliki pemandangan paling cantik nan eksotis. Pantai indah ini sangat sesuai untuk Anda yang suka dengan pelancongan pantai. Pantai Beejay Bakau Resort Surabaya ini sangat dekat dengan pusat bandar dan sangat sesuai di lawati semasa pergi melancong ke Gunung Bromo.

Apa tarikan dari pada Pantai BJBR (beejay bakau resort) ini,? Salah satu tarikan pantai ini adalah keindahan sunrise dan sunset nya, Dan selain memiliki sunrise dan sunset, di Pantai Beejay Bakau Resort ini juga ada patung kuda troya yang merupakan patung kuda terbesar kedua di Dunia.

Tak setakat itu sahaja,, Selain dapat menikmati keindahan pantai, sunrise dan sunset, kita juga bole menikmati pelbagai macam makanan sedap yang terletak di Restaurant BJBR, sebuah restaurant yang terletak di tengah tengah laut, dan makan special yang ditawarkan adalah seafood.

Lihat juga info menarik mengenai Madakaripura Waterfall Surabaya.

Pantai Beejay Bakau Resort di Surabaya ini dapat Anda lawati sebelum pergi ke Gunung Bromo atau check in hotel (surabaya airport – pantai bjbr – hotel bromo) atau selepasa program trip Percutian Bromo (tour bromo – pantai bjbr – surabaya airport).

Semoga info mengenai “Beejay Bakau Resort Surabaya” ini menjadi referensi bagi Anda yang sedang merancang Percutian ke Surabaya. Dan sekiranaya Anda memerlukan info mengenai Pakej Percutian Surabaya, Aktiviti pelancongan, Tempat percutian menarik, Bajet atau harga Pakej Ground ke Surabaya dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya