Pantai Beejay Bakau Resort Surabaya

Pantai Beejay Bakau Resort Surabaya – Sekarang ni, pelancong yang nak datang ke Surabaya ramai tanya berkenaan mana mana tempat percutian menarik untuk dilawati semasa melancong di Surabaya.

Ramai pula pelancong malaysia tanya mana mana tempat menarik dan best yang sesuai dilawatai sebelum atau selepas pergi lawat Gunung Bromo.

Aaaa.. sebab tulah travel agency kami akan bagi info mana mana tempat menarik yang bole dilawati semasa pergi Gunung Bromo.

Pantai Beejay Bakau Resort Surabaya

Percutian Pnatai Terbaik dan Best di Surabaya

Salah satu tempat pelancongan terbaik nan menarik yang bole dilawati semasa pergi ke Gunung Bromo adalah BJBR yang juga di sebutnya Beejay Bakau Resort.

Beejay Bakau Resort aalah satu tempat Percutian Surabaya yang masuk category tempat pelancongan pantai menarik sekali tempat pelancongan terbaru di dekat Gunung Bromo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

BJBR atau Pantai Beejay Bakau Resort bisa dikatakan sebagai pantai di Surabaya yang memiliki pemandangan paling cantik nan eksotis.

Pantai indah ini sangat sesuai untuk Anda yang suka dengan pelancongan pantai. Panati ini sangat dekat dengan pusat bandar dan sangat sesuai di lawati semasa pergi melancong ke Gunung Bromo.

Tarikan Panati Beejay Bakau Resort Surabaya

Apa tarikan dari pada Pantai BJBR (beejay bakau resort) ini,? Salah satu tarikan pantai ini adalah keindahan sunrise dan sunset nya.

Selain memiliki sunrise dan sunset yang sangat indah, dikawasan pantai ini ada pula patung kuda troya yang merupakan patung kuda terbesar kedua di Dunia.

Tak setakat itu sahaja,, selain dapat menikmati keindahan pantai, sunrise dan sunset, kita juga bole makan sedap di floating resto.

Floating resto Beejay Bakau Resort adalah sebuah restaurant yang terletak di tengah tengah laut, dan makan special yang ditawarkan adalah seafood.

*Lihat pula info menarik dan best berkenaan madakaripura waterfall.

Pantai Beejay Bakau Resort di Surabaya ini dapat Anda lawati sebelum pergi ke Gunung Bromo atau check in hotel (surabaya airport – pantai bjbr – hotel bromo) atau selepasa program trip percutian Bromo (tour bromo – pantai bjbr – surabaya airport).


Disini travel agency kami sedia pula pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan menarik yang sesuai dikombinasikan dengan pantai beejay. Antara pilihan pakej adalah :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Sekiranaya Anda memerlukan info berkenaan dengan Pakej pelancongan, Aktiviti, Tempat lawatan menarik, Pakej ground dan Harga atau bajet Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik dan Best di Surabaya