Pantai Gili Ketapang Surabaya

Pantai Gili Ketapang Surabaya

Pantai Gili Ketapang Surabaya – Bandar Surabaya adalah bandar yang kaya dengan kesan peninggalan sejarah dan tarikan moden menarik, tak hairan kalau bandar Surabaya menjadi tumpuan banyak pelancong dari mancanegara, dan bandar Surabaya, juga terkesan memiliki tempat pelancongan moden dan tempat pelancongan Alam semulajadi, seperti waterfall, gunung, theme park dan juga banyak pantai cantik nan menarik.

Pantai Gili Ketapang Surabaya

Tempat Percutian Terbaik Di Surabaya

Bagi anda yang sedang merancang pergi melanconga ke Surabaya, dan Anda sedang mencari tempat pelancongan Pantai semulajadi, maka selain pantai Beejay Bakau Resort, ada lagi satu tempat Percutian Surabaya yang tak boleh anda lewatkan semasa bercuti di Surabaya, iaitu “Pantai Gili Ketapang Probolinggo”.

Pantai Gili Ketapang adalah sebuah pulau kecil terletak di bahagian bandar Probolinggo Surabaya. Pulau Gili ini dapat di lihat dari tepi bandar Probolinggo, sebab jarak pulau ini tidak terlampau jauh. Aktiviti penduduk tempatan dari pada pulau Gili ini adalah mencari ikan.

Apa tarikan Pantai Gili,? Tarikan dari pada pantai Gili ketapang ini tak jauh dengan tarikan Pantai Gili Trawangan, iatu Pantai yang sangat cantik, Spot snorkeling, Pasir putih, Spot sunsrise, sunset, tempat camping, dan tempat mancing.

Biasanya Pantai Gili Ketapang ini di lawati bersamaan trip Pakej Percutian Bromo, sebab Gili Ketapang ini merupakan tempat Percutian Surabaya yang dekat dengan Gunung Bromo dan Madakaripura waterfall,  sehingga banyak pelancong yang pergi melancong ke pantai ini semasa trip lawatn ke Gunung Bromo atau Madakaripura.

Dan bagi Anda yang teringin melawati Pantai Gili Ketapang ini, suggest dari kami mesti tiba di Surabaya airport pagi, sebab perjalanan dari airport ke Pantai Gili Ketapang dalam masa 2 jam, tapi lagi sesuai tempat pelancongan ini dilawati semasa melancong ke Gunung Bromo (pakej bromo – pantai gili) atau Madakaripura waterafall. (pakej madakaripura waterfall – pantai gili).

Untuk info lebih banyak mengenai Pantai Gili Ketapang Surabaya, Pakej Percutian ke Pantai Gili, Pakej Percutian Surabaya, Tempat percutian menarik di Surabaya, Bajet atau harga Pakej Ground ke Surabaya dan info lain lain, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya