Aktiviti Pelancongan di Pantai Gili Surabaya

Aktiviti Pelancongan di Pantai Gili Surabaya – Bandar Surabaya adalah bandar yang kaya dengan kesan peninggalan sejarah dan tarikan moden menarik.

Tak hairan kalau bandar Surabaya selalunya menjadi tumpuan banyak pelancong tempatan dan mancanegara. Bandar Surabaya, juga terkesan memiliki tempat pelancongan moden dan tempat pelancongan Alam semulajadi.

Aktiviti Pelancongan di Pantai Gili Surabaya

Percutian Pantai Terbaik dan Best di Surabaya

Sekiranaya Anda tengah merancang pergi melanconga ke Surabaya, sekali tengah mencari tempat pelancongan Pantai semulajadi menarik.

Sepatutnya, selain pantai Beejay Bakau Resort, ada lagi satu tempat Percutian Surabaya yang tak boleh anda lewatkan semasa bercuti di Surabaya, Jawa Timur, iaitu “Pantai Gili Ketapang”.

Pantai Gili Ketapang adalah sebuah pulau kecil terletak di bahagian bandar Probolinggo Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Tarikan dan Aktiviti Pelancongan di Pantai Gili

Apa tarikan Pantai Gili,? Tarikan dari pada pantai Gili ketapang ini tak jauh dengan tarikan Pantai Gili Trawangan, iaitu pantai yang sangat cantik, Spot snorkeling, Pasir putih, Spot sunsrise, sunset, tempat camping, dan tempat mancing.

Biasanya Pantai Gili Ketapang ini di lawati bersamaan trip Pakej Percutian Bromo, sebab pantai Gili Ketapang ini merupakan tempat Percutian Surabaya yang dekat dengan Gunung Bromo.

Dekat pula dengan air terjun terbaik di Surabaya, iaitu Madakaripura waterfall,  sehingga banyak pelancong yang pergi melancong ke pantai ini semasa trip lawatn ke Gunung Bromo atau Madakaripura.

Sekiranya Anda teringin melawati Pantai Gili Ketapang ini, suggest dari kami mesti tiba di Surabaya airport pagi, sebab perjalanan dari airport ke Pantai Gili Ketapang dalam masa 4 jam.

Lagi sesuai tempat pelancongan ini dilawati semasa melancong ke Gunung Bromo (pakej bromo – pantai gili) atau Air terjun Madakaripura. (pakej madakaripura waterfall – pantai gili).


Selain info berkenaan dengan tempat pelancongan menarik dan best dikawasan Surabaya, travel agency kami sedia pula pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan menarik, Antara pilihan pakej adalah :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Info lebih banyak berkenaan Pantai Gili Ketapang Surabaya, Pakej Percutian Surabaya, Tempat percutian menarik, Bajet atau harga pakej ground dan pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Percutian Pantai Menarik dan Best di Surabaya