Ini Tarikan Gunung Widodaren di Gunung Bromo

Ini Tarikan Gunung Widodaren di Gunung Bromo – Gunung Bromo adalah tempat pelancongan terbaik dan menarik di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Majoriti pelancong tempatan mauhupun mancanegara lawat Gunung Bromo Surabaya untuk melihat keindahan Bromo sunrise di puncak penanjakan 1.

Tetapi, selain untuk melihat keindahan sunrise, mereka melawati pula tempat menarik dan best lainnya dikawasan Gunung Bromo.

Gunung Widodaren Bromo Surabaya

Gunung Widodaren ; Percutian Terbaik di Gunung Bromo

Gunung Bromo selalunya memberikan pemandangan yang menarik bagi sesipa yang melawati nya, sebab itulah Gunung Bromo masuk dalam category tempat percutian Surabaya terbaik di Jawa Timur, Indonesia.

Semasa melawati Gunung Bromo, ada salah satu tempat menarik yang wajib dilawatinya, tempat pelancongan itu berhampiran saja dengan Kawah Bromo, nama tempat itu adalah Gunung Widodaren.

Pasir widodaren atau Gunung widodaren adalah salah satu destinasi pelancongan yang selalunya masuk dalam program trip Pakej Percutian Bromo.

Salah satu tarikan Gunung widodaren Bromo adalah bukit bukit indah yang mengenlilingi kawasan Bromo tengger Semeru Surabaya.

Widodaren Bromo memiliki ketinggian 2,614 meter di atas permukaan laut, letak Gunung Widodaren Bromo berhampiran dengan kawah Bromo atau tepi gunung kursi.

Biasanya dalam trip Pakej Percutian Bromo, tempat ini selulunya dilawati sebelum melawati kawah atau selepas melawati Bukit Cinta Bromo.

Apa tarikan lain dari pada Gunung Widodaren ini,?? Gunung ini memiliki pemandangan yang sangat cantik dan di bawah nya ada lautan pasir cantik yang sangat luas.

Dan tempat ini dijadikan tempat terbaik untuk bergambar dan juga kalo musim hujan tempat ini tanpak lebih indah dengan bunga edelweis.

Bila Gunung Widodaren ini dapat dilawati,? Widodaren Bromo Surabaya, ini dapat anda lawati selepas program tour Bromo sunrise atau semasa nak melawati kawah.

So,, sebelum pegri kawah, padang savana, bukit teletubbies dan pasir berbisik anda bole minta ke pak supir Jeep Bromo untuk stop di Gunung Widodaren.

Harap harap info berkenaan “Gunung Widodaren Bromo” ini menjadi info yang bermanfaat untuk anda yang tengah merancang trip percutian Bromo Surabaya.

Disini travel agency kami sedia pilihan Pakej Percutian Surabaya yang sangat sesuai untuk melawati Gunung Widodaren dan tempat pelancongan menarik lainnya.

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n

Info lebik banyak berkenaan Aktiviti pelancongan di Gunung Bromo, Pakej ground Surabaya dan pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024 – 2025, sila hubungi pihak travel agency kami.

Gunung Widodaren ; Percutian Menarik di Gunung Bromo