Gunung Widodaren Bromo Surabaya

Gunung Widodaren Bromo Surabaya

Gunung Widodaren Bromo Surabaya – Gunung Bromo adalah tempat pelancongan terbaik di Surabaya, dan merupakan destinasi utama semua pelancong yang datang di Surabaya, Jawa Timur, Kerana selain memiliki sunrise tour yang sangat indah, Gunung Bromo memilki banyak tempat yang sangat indah di sekitarnya.

Gunung Widodaren Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Gunung Bromo selalunya memberikan pemandangan yang menarik bagi sesipa yang melawati nya, sebab itulah Gunung Bromo masuk dalam category tempat Percutian Surabaya yang terbaik di Jawa Timur, Indonesia. Dan salah satu tempat menarik yang wajib dilawati di kawasan taman nasional tengger Surabaya adalah Gunung Widodaren Bromo.

Widodaren Bromo atau Gunung Widodaren adalah salah satu destinasi pelancongan dalam program trip Pakej Percutian Bromo. Di Gunung Widodaren Bromo yang merupakan tempat pelancongan dikawasan taman nasional tengger semeru ini Anda akan di manjakan oleh pemandangan bukit ynag mengenlilingi kawasan Gunung Bromo Surabaya.

Widodaren Bromo memiliki ketinggian 2,614 meter di atas permukaan laut, letak Gunung Widodaren Bromo berhampiran dengan kawah Bromo atau tepi Gunung Kursi. Biasanya dalam trip Pakej Percutian Bromo, tempat ini selulunya di lawati sebelum melawati kawah atau selepas melawati Bukit Cinta Bromo.

Apa tarikan dari pada Gunung Widodaren ini,?? Gunung ini memiliki pemandangan yang sangat cantik, dan di bawah nya ada lautan pasir cantik yang sangat luas, biasanya tempat ini di jadikan tempat untuk bergambar dan juga kalo musim hujan tempat ini tanpak lebih indah dengan bunga edelweiss.

Bila Gunung Widodaren ini dapat dilawati,? Widodaren Bromo Surabaya, ini dapat anda lawati selepas program tour Bromo sunrise atau semasa nak melawati kawah, So,, sebelum pegri kawah, anda bole minta ke pak supir Jeep Bromo untuk stop di Gunung Widodaren.

Harap harap info mengenai ‘Gunung Widodaren Bromo Surabaya’ ini menjadi info yang bermanfaat untuk anda yang sedang merancang trip ke Gunung Bromo. Sekiranaya Anda memerlukan maklumat mengenai harga Pakej Percutian Surabaya, Bromo, Aktiviti pelancongan, Hotel di Surabaya, Pakej Ground ke Surabaya dan lain lain, sila hubungi pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya