Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya

Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya

Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya – Bukit Mentigen Bromo atau Mentigen Hill Bromo adalah satu tempat percutian Surabaya yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya. Meskipun tempat ini jauh dari Kawah Bromo, tempat ini selalunya di lawati semasa program trip Pakej Percutian Bromo.

Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Majoriti semua pelancong yang datang ke Gunung Bromo, hanyalah untuk melihat sekali menggambar keindahan Bromo Sunrise tour di puncak penanjakan 1, yang merupakan view terbaik nan tertinggi di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya.

Namun selain untuk melihat keindahan Bromo sunrise tour, mereka juga teringin melawati beberapa tempat pelancongan menarik nan cantik di Gunung Bromo Surabaya, seperti Padang Savana, Kawah Bromo, Pasir Berbisik, Seruni Point (penanjakan 2), Gunung Widodaren dan tempat menarik lainnya.

Ada lagi 1 tempat pelancongan yang selalunya di lawati oleh semua pelancong semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo, tempat ini biasanya di lawati selepas melawati semua tempat percutian di kawasan taman nasional tengger Surabaya, iaitu ‘Bukit Mentigen Gunung Bromo’.

Kenapa Bukit Mentigen Bromo Surabaya ini selalunya dilawati selepas melawati semua tempat percutian di kawasan Gunung Bromo, sebab untuk melawati tempat ini kita tak paya guna kereta jeep macam pergi ke penanjakan 1, Padang Savana, Kawah Bromo dan Pasir Berbisik,  tapi untuk Bukit Mentigen ini kita cukup jalan kaki saja.

Apa yang menarik di Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya ini,?? Sekiranya anda merancang percutian ke Surabaya, Bromo, dan anda teringin menyaksikan keindahan milky way Bromo, maka tempat terbaik yang mestia anda lawati adalah Bukit Mentegin ini.

Dan masa terbaik untuk melihat Bromo Mliky Way adalah antara bulan julai – dec, sebab dalam bulan itu di kawasan Surabaya dalam musin kemarau atau musim kering, So,,, milky way akan tanpak lagi indah di masa itu. Dan selain terbaik untuk melihat milky way, Bukit Mentigen ini sangat sesuia untuk tour camping.

Harap harap info mengenai “Bukit Mentigen Bromo Surabaya” ini menjadi inspirasi bagi anda yang sedang merancang percutian ke Surabaya Bromo. Sekiranya anda memerlukan info mengenai Pakej Percutian Surabaya, Harga Pakej Percutian, Kemudahan atau fasiliti pelancongan dan Bajet Pakej Ground Surabaya, sila contact pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya