Aktiviti di Bukit Mentigen Bromo Surabaya

Aktiviti di Bukit Mentigen Bromo Surabaya – Bukit Mentigen atau Mentigen hill Bromo adalah satu tempat percutian Surabaya yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya.

Letak bukit mentigen jauh dari pada penanjakan 1 dan Kawah Bromo, tapi tempat ini selalunya dilawati semasa program trip Pakej Percutian Bromo.

Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya

Mentigen Bromo ; Tempat Terbaik di Bromo Surabaya

Majoriti pelancong tempatan mahupun mancanegara yang datang ke Gunung Bromo, setakat untuk melihat keindahan sunrise di puncak penanjakan 1.

Kerana Penanjakan 1 merupakan view terbaik dan tertinggi dikawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya.

Tetapi selain untuk melihat keindahan sunrise tour, mereka teringin pula melawati macam macam tempat pelancongan menarik dan cantik disekitar Gunung Bromo Surabaya.

Antara tempat pelancongan menarik dikawasan Gunung Bromo ialah ; Padang sabana, Kawah bromo, Pasir berbisik, Penanjakan seruni, Gunung widodaren, Bukit perahu, Pure luhur dan Gunung batok.

Tapi, tak setakat itu saja, kerana ada lagi satu tempat pelancongan yang selalunya dilawati pelancong semasa melakukan trip pakej percutian Bromo.

Tempat ini biasanya dilawati selepas melawati semua tempat percutian dikawasan taman nasional tengger Surabaya, dan nama tempat itu adalah “Bukit Mentigen Bromo“.

Kenapa Bukit Mentigen Bromo ini selalunya dilawati selepas melawati semua tempat percutian di kawasan Gunung Bromo.?

Kerana untuk melawati tempat ini kita tak paya guna kereta jeep macam pergi ke penanjakan 1, Padang Savana, Kawah Bromo dan Pasir Berbisik,  tapi untuk Bukit Mentigen ini kita cukup jalan kaki saja.

Tarikan Bukit Mentigen Gunung Bromo

Apa yang menarik di Bukit Mentigen Gunung Bromo Surabaya ini,?? Sekiranya anda merancang trip percutian Surabaya, dan anda teringin menyaksikan keindahan milky way, maka tempat terbaik yang mesti dilawati adalah Bukit Mentegin.

Tarikan lain dari pada Bukit Mentigen, selain spot terbaik melihat milky way, tempat ini adalah salah satu spot terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunset.

Bila masa terbaik untuk melihat mliky Way.? Masa terbaik melihat milky way di Bromo adalah bulan julai – dec, karena dalam bulan itu dikawasan Surabaya dalam musin kemarau atau musim kering.

So,,, milky way akan tanpak lagi indah di masa itu. Selain terbaik untuk melihat milky way dan bromo sunset, Bukit Mentigen adalah tempat yang sangat sesuia untuk tour camping family.

Ini antara pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan menarik yang sangat sesuai untuk melawati Bukit mentigen dan tempat percutian menarik lainnya di Surabaya :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n

Info lebih banyakj berkenaan Aktiviti percutian, Fasilitas, Kemudahan pelancongan, Harga atau bajet pakej ground dan pilihan Pakej Percutian Surabay 2024, sila contact pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Gunung Bromo Surabaya