Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam adalah salah satu pilihan trip Pakej Percutian Surabaya dengan masa pelancongan 6 hari 5 malam dengan start dari Surabaya atau Malang airport.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam ini merupakan pilihan pakej percutian yang ramai diminati pelancong, sebab dapat melawati tempat pelancongan terbaik di Surabaya, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu dan Surabaya city tour.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam

Pakej Percutian Surabaya 6 Hari 5 Malam ini sangat sesuai untuk trip pelancongan keluarga (family tour), kanak kanak mauhupun warga emas, dan sangat sesuai pula untuk trip pakej percutian honeymoon.

Pakej ini salah satu pakej recommended, kerana kita dapat melawati ke 3 tempat terbaik di Surabaya, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu dan City Tour Surabaya, Indonesia. Itinerary pakej pelancongan Bromo Malang Surabaya 6 hari 5 malam adalah sebagai berikut :


HARI 1 : SURABAYA / MALANG AIRPORT – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

Crew travel agency kami mulakan pakej percutian Surabaya Bromo Malang 6 hari 5 malam dengan mengangkut Anda di Surabaya airport.
Dari Surabaya airport, pak supir menghantar menuju hotel dikawasan Gunung Bromo -+ 3 jam

HARI 2 : BROMO SUNRISE – TEMPAT MENARIK SEKITAR  BROMO – LADANG EPAL MALANG – CHECK IN HOTEL MALANG

02:00am, crew travel agensi kami memulakan pakej percutian Bromo Surabaya guna kereta jeep Bromo dan bergerak menuju puncak gunung penanjakan 1, view terbaik menyaksikan Bromo sunrise -+ 1 jam.

06:30am, trip pelancongan diteruskan ke tempat parking jeep dekat Kawah Bromo. semasa tiba di tempat jeep dekat kawah Bromo, jalan kaki selama 25 minit atau kita guna perkhidmatan sewa kuda (horse riding bromo) 15 menit.

Selepas lawatan ke kawah Gunung Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali melawati Bukit teletubbies Bromo.

Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, program trip percutian diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo (whispering sand).

Selepas lawatan ke kawah Gunung Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana Bromo sekali melawati Bukit teletubbies Bromo.

Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, program trip percutian diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo (whispering sand bromo).

Selesai explore Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo dan semua tempat menari dan terbaik di kawasan Gunung Bromo kembali ke hotel semula.

Selepas breakfast, check out hotel Bromo dan menaruskan kembara ke Ladang Epal di Malang Batu -+3 jam perjalanan.

Puas memetik sekali menikmati buah di kebun epal, check in hotel Malang – Berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Malang, esok.

HARI 3 : MASJID JIN MALANG – RUMAH WARNA WARNI – TAMAN LANGIT – HOTEL MALANG BATU

07:30 crew travel agency kami memulakan trip pakej percutian ke Malang dengan melawati Masjid Jin Biru Malang. Konon masjid ajaib tiban ini dibina oleh bangsa jin dalam masa 1 malam sahaja.

Selepas explore keindahan masjid jin biru Malang, trip percutian diteruskan ke Kampung warna warni (color village malang), salah satu tempat percutian terbaru di Malang Batu.

Puas menikamti kawasan kampung warna warni, crew travel menghnatar ke Taman Langit Malang, sebuah tempat percutian menarik terletak di atas puncak gunung banyak Malang Batu.

Puas explore kawasan Taman Langit, balik hotel dan berehat untuk prepare trip percutian esok.

HARI 4 : FLORA SAN TERRA – BRAWIJAYA – KERAJINAN TANGGULANGIN – CHECK IN HOTEL SURABAYA

Program hari 4, crewa travel ajen kami mengantar Anda ke salah satu tempat percutian menarik dan ramai diminati oleh pelancong, iaitu Flora San Terra.

Selepas melawati Flora San Terra, trip percutian diteruskan ke Brawijaya, salah satu tempat membeli belah popular dikawasan bandaraya Malang Batu.

Selepas itu, bergerak menuju Kerajinan Kulit terbaik dikawasan Sidoarjo Surabaya -+ 3 jam perjalanan.

Selepas shopping tour bahan bahan kulit terbaik ditanggulangin, check in hotel Surabaya – berehat untuk persiapan trip Pakej Percutian Surabaya esok.

HARI 5 : ICON SURABAYA – MUSEUM KAPAL SELAM – TUGU PAHLAWAN – SHOPPING TOUR – HOTEL SURABAYA

Hari 5 crew travel ejen kami menghantar ke tempat percutian menarik dikawasan bandaraya Surabaya (surabaya city tour), iaitu Icon Surabaya.

Selepas lawat sekali bergambar di Icon Surabaya, bergerak menuju ke Kapal Selam (submarine surabaya) -+ 15 minit perjalanan.

Selepas melawati Kapal selam, kita bergerak menuju Tugu Pahlawan atau Tugu Zero (heroes monument) dan diteruskan dengan program shopping tour murah dikawasan bandaraya Surabaya hingga petang.

Puas shopping tour dikawasan bandaraya, balik hotel semula dan berehat untuk prepare hari terakhir esok.

HARI 6 : FREE AESY – SURABAYA / MALANG AIRPORT

 Hari terkahir, sekiranya ada banyak mase, kami hantar ke Makam Sunan Ampel sekali lawat makkah madinah market yang berhampiran dengan makam sunan ampel.

Selepas Ziarah makam sunan ampel (salah satu wali songo 9 yang terletak di surabaya), kembali ke Surabaya airport -+ 1 jam.

Tiba di Surabaya airport, program trip pakej percutian Surabaya Bromo Malang 6 hari 5 malam, finish.

Sekiranya Anda memiliki masa pelancongan 2 hari 1 malam atau 3 hari 2 malam, disini perkhidmatan travel agen kami sedia pilihan pakej :

⬞ Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam
⬞ Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 3d2n


Info lebih banyak mengenai Pakej Percutian Surabaya 6d5n (bromo – malang surabaya), Ground package, Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Madakaripura, Kereta sewa dan Bajet Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency Surabaya kami.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 6 Hari 5 Malam