Bukit Cinta Gunung Bromo Surabaya

Bukit Cinta Gunung Bromo Surabaya

Bukit Cinta Gunung Bromo Surabaya – Gunung Bromo adalah salah satu tempat menarik yang seslunya menjadi destinasi utama pelancong tempatan mahupun mancanegara. Gunung Bromo terletak di kawasan taman nasional tengger semeru Surabaya dan merupakan tempat Percutian Surabaya yang popular dan menarik.

Bukit Cinta Gunung Bromo Surabaya

 

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Selain terkenal dengan keindahan sunrise nya di puncak gunung penanjakan, Gunung Bromo Surabaya juga terkenal mempunyai banyak tempat menarik disekitarnya, seperti kawah Bromo, Padang savana, Pasir berbisik dan lain lain, sebab itulah Gunung Bromo sentiasa dilawati oleh banyak pelancong.

Dan jika anda sedang merancang trip Pakej Percutian Bromo, tentu anda memerlukan info mengenai mana mana tempat yang hendak dilawati nya, sebab itulah disini pihak travel agency kami akan maklumkan mana mana tempat yang wajib dilawati semasa anda melancong di Bromo Surabaya.

Ada tempat pelancongan menarik yang berhampiran dengan puncak penanjakan yang mesti anda lawati selepas program Bromo sunrise tour, iaitu “Bukit Cinta Gunung Bromo”, sebuah tempat pelancongan dekat puncak penanjakan, tempat ini wajib anda lawati, sebab view di Bukit Cinta ini sangat berbeza dan lagi menarik. *Lihat juga info menarik mengenai Bukit Kingkong Bromo.

Untuk melawati Bukit Cinta ini sangat mudah, Dalam program trip Pakej Percutian Bromo, yang menjadi destinasi utama adalah program bromo sunrise tour, dan bisanya program sunrise tour usai maksimum pukul 06:30am, So,, selepas dari puncak atau selepas melihat sunrise di puncak penanjakan, anda bole minta ke pak supir Jeep Bromo untuk dihantarkan ke Bukit Cinta Bromo.

Semasa anda tiba di puncak Bukit Cinta Bromo, maka anda akan menemukan keindahan menarik yang sangat berbeza, dari view ini laut pasir kawasan taman nasional Bromo Surabaya tanpak lagi indah nan luas, dan bisanya Bukit Cinta ini dijadikan tempat melihat bromo milky way dan bromo camping tour.

Info lebih banyak mengenai tempat menarik lainnya disekitar Gunung Bromo Surabaya, Pakej Percutian Surabaya, Hotel, Jeep, Harga pakej atau bajet Pakej ground Surabaya Bromo, dan lain lain, sila hubungi pihak travel agency kami,

Tempat Percutian Menarik di Surabaya