Apa Tarikan Bukit Cinta Gunung Bromo Surabaya

Apa Tarikan Cinta Gunung Bromo Surabaya – Gunung Bromo adalah salah satu tempat percutian menarik dan best dikawasan Surabaya, indonesia.

Gunung Bromo terletak dikawasan taman nasional tengger semeru dan merupakan tempat percutian Surabaya yang yang selalunya dilawati pelancong tempatan mahupun mancanegara.

Bukit Cinta Gunung Bromo Surabaya

 

Antara Tempat dan Tarikan Bukit Cinta Bromo

Gunung Bromo popular dengan keindahan sunrise nya di puncak penanjakan, Tetapi, selain sunrise, Gunung Bromo Surabaya terkenal memiliki banyak spot menarik pula disekitarnya.

Sekiranya Anda tengah merancang trip Pakej Percutian Bromo, tentu memerlukan info berkenaan mana mana tempat yang mesti dilawati nya.

Sebab itulah disini pihak travel agency kami akan maklumkan mana mana tempat menarik dan best yang wajib dilawati semasa melancong di Gunung Bromo Surabaya.

Antara tempat percutian menarik dan best dikawasan Gunung Bromo yang dapat kita lawati semasa percutian di Gunung Bromo, ialah :

1. Penanjakan
2. Puncak sruni
3. Kawah Bromo
4. Padang savana
5. Pasir berbisik
6. Bukit perahu
7. Bukit kingkong
8. Mentigen hill
9. Pure luhur poten
10. Pasir widodaren
11. Gunung batok

Ada lagi satu tempat pelancongan menarik yang berhampiran dengan puncak penanjakan yang mesti anda lawati selepas program sunrise nama tempat itu adalah “Bukit Cinta Bromo“.

Bukit cinta adalah tempat pelancongan dekat puncak penanjakan, tempat ini mesti anda lawati, sebab view di bukit cinta ini sangat berbeza dan lagi menarik.

Untuk melawati Bukit Cinta ini sangat mudah, sebab tempat ini satu laluan dengan penanjakan 1, sekiranya teringin melawati bukit cinta Bromo, boleh Anda masukkan dalam program trip Pakej Percutian Bromo.

Dalam trip Pakej Percutian Bromo selalunya yang menjadi destinasi utama adalah program bromo sunrise tour, dan bisanya program sunrise tour usai maksimum pukul 06:30am.

So,, selepas melihat sunrise di puncak penanjakan, anda bole minta stop ke pak supir Jeep Bromo untuk dihantarkan ke Bukit Cinta Bromo.

Semasa anda tiba di puncak Bukit Cinta Bromo, maka anda akan menemukan keindahan menarik yang sangat berbeza.

Dari pincak Bukit cinta, semua dikawasan taman nasional Bromo Surabaya tanpak lagi indah dan best, dan spot ini selalunya menjadi tempat melihat bromo milky way dan tempat bromo camping tour.

Bila masa terbaik lawat Gunung Bromo dan apa pakej yang sesuai.? Disini pihak travel agency kami sedia pilihan Pakej Percutian Surabaya terbaru 2024/2025.

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n

Info lebih banyak berkenaan tempat menarik lainnya, Aktiviti pelancongan, Fasilitas, Pakej travel jimat, Harga atau bajet pakej ground, Perkhidmatan supir dan Pilihan Pakej Percutian Surabaya, sila contact pihak travel agency kami,

Tempat Percutian Menarik di Surabaya