Padang Savana Bromo Surabaya

Padang Savana Bromo Surabaya

Padang Savana Bromo Surabaya – Wow,,, banyak sangat tempat percutian di kawasan taman na Bromo ni, Ada Puncak Penanjakan 1, Gunung Penanjakan 2, Kawah Bromo, Bukit Kingkong, Bukit Cinta, Gunung Widodaren dan ada pula Bukit Mentigen Bromo, SO,, mana tempat yang mesti kita lawati semasa kita melakukan trip Pakej Percutian Bromo,??

Padang Savana Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Biasanya tempat yang selalunya di lawati oleh pelancong ketika pergi melancong ke Gunung Bromo adalah Puncak penanjakan 1, Pasir Berbisik Bromo, Bukit teltubbies dan Kawah Bromo, tapi ada lagi satu tempat yang wajib dilawati semasa Anda melakukan trip Pakej Percutian Bromo, dan tempat ini merupakan tempat favorit bagi semua pelancong, iaitu ‘Padang Savana Bromo Surabaya‘.

Padang Bromo Surabaya ini merupakan tempat pelancongan terletak di kawasan taman nasional Bromo Surabaya, yang selelunya dilawati semua pelancong yang datang bercuti di gunung Bromo, dan biasanya tempat ini dilawati selepas melihat volcano di Kawah Gunung Bromo.

Tarikan dari pada Padang Savanna Bromo Surabaya ini berupa padang rumpat yang sangat luas nanĀ  indah, semasa kita tiba di tengah savana Bromo Surabaya ini, serasa kita berada di dunia lain, sebab padang rumpat Bromo ini di kelilingi oleh bukit gunung tengger.

Apa pulak tarikan dari pada padang savana ni,?? Aaaa,, selain padang rumput indah nan luas, tarikan yang dapat kita nikmati semasa melawati tempat pelancongan ini adalah bunga edelweis, salah satu tumbuhan endemik zona alpina yang hanya bole tumbuh di pengunungan seperti yang ada di kawasan taman nasional Bromo Surabaya ini.

Macamana sekiranya kita nak pergi tempat ni,?? kita tak paya risau macaman nak pergi tempat ini, sebab tempat ini sudah masuk dalam program Pakej Percutian Surabaya, Bromo, dan kita mesti guna kereta jeep, sebab letak padang savana Bromo ini sangat jauh, dan tak munkin dilawati dengan jalan kaki.

Harap harap artikel ini bole membantu Anda yang sedang merancang percutian ke gunung Bromo Surabaya. Sekiranaya anda memerlukan info lebih banyak mengenai pakej percutian Surabaya, fasiliti pelancongan, aktiviti lawatan di Bromo Surabaya, harga atau bajet Pakej ground Surabaya dan lain lain, sila contact pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya