Tarikan Padang Savana atau Sabana Bromo

Tarikan Padang Savana atau Sabana Bromo – Apa sahaja tempat percutian menarik di kawasan Gunung Bromo dan kenapa semua pelancong ramai pergi Bromo.?

Ini antara tempat percutian menarik dikawasan Gunung Bromo Surabaya yang sentiasa dilawati oleh pelancong  dan selalunya masuk dalam program trip Pakej Percutian Bromo.Tarikan Padang Savana atau Sabana Bromo

1. Penanjakan 1
2. Penanjakan sruni
3. Kawah Bromo
4. Bukit kingkong
5. Bukit cinta
6. Gunung widodaren
7. Bukit perahu
8. Bukit mentigen
9. Gunung batok
10. Bukit teletubbies
11. Pure luhur poten

Padang Savana ; Percutian Terbaik di Bromo Surabaya

Tempat yang selalunya dilawati oleh pelancong semasa pergi melancong ke Gunung Bromo adalah Puncak penanjakan 1, Pasir Berbisik, Bukit teletubbies dan Kawah Bromo.

Tapi ada lagi satu tempat yang wajib dilawati semasa Anda melakukan trip pakej percutian ke Bromo dan tempat ini merupakan tempat percutian favorit bagi semua pelancong, iaitu Savana Bromo atau Sabana Bromo.

Padang di Bromo Surabaya ini merupakan tempat pelancongan terletak di kawasan taman nasional Bromo Surabaya yang selelunya dilawati pelancong tempatan mahupun mancanegara.

Letak padang sabana berhampiran sahaja dengan bukit teletabies dan sabana ini selalunya dilawati selepas melihat volcano di Kawah Gunung Bromo.

Salah satu tarikan dari pada padang savanna Bromo Surabaya ini adalah padang rumpat yang sangat luas nan  indah.

Semasa kita tengah sampai di savana Bromo, macam kita berada di dunia lain, sebab padang rumpat Bromo di kelilingi oleh bukit gunung tengger.

Apa pulak tarikan dari pada padang savana ni,?? Aaaa,, selain padang rumput indah nan luas, tarikan yang dapat kita nikmati semasa melawati tempat pelancongan ini adalah bunga edelweis.

Bunga edelwies salah satu tumbuhan endemik zona alpina yang hanya bole tumbuh di pengunungan macam yang ada di kawasan taman nasional Bromo Surabaya.

Macamana sekiranya kita nak pergi tempat ni,?? kita tak paya risau macaman nak pergi tempat ini, sebab tempat ini sudah masuk dalam program pakej percutian Surabaya.

Sekiranya kita nak lawat sabana Bromo, salah satu keperluan yang mesti kita dapat adalah kereta jeep, sebab letak padang savana sangat jauh dan tak munkin dapat dilawati dengan jalan kaki.

Apa pakej yang sesuai untuk lawat Gunung Bromo sekali lawat padang sabana dan tempat menarik lainnya dikawasan Gunung Bromo.?

Perkhidmatan travel agency kami sedia pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan menarik yang sangat sesuai untuk melawati Padang Savanna atau Sabana Bromo :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n

Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak berkenaan “Padang Savana atau Sabana Bromo”, Aktiviti, Tarikan, Fasiliti, Harga atau bajet jimat ground pakej dan pilihan  pakej percutian Surabaya 2024, sila contact pihak travel agency kami.

Sabana Bromo ; Tempat Percutian Menarik di Surabaya