Ini Fenomena Menarik Kawah Gunung Bromo

Ini Fenomena Menarik Kawah Gunung Bromo – Bandar Surabaya adalah salah satu bandaraya yang sangat terkenal memiliki banyak tempat percutian menarik di Indonesia.

Salah satu tempat percutian favorit dan best yang selalunya menjadi destination semua pelancong adalah Gunung Bromo, iaitu Gunung yang populare dengan keindahan sunrisenya di Surabaya, Jawa Timur.

Kawah Gunung Bromo Surabaya

Kawah Bromo ; Tempat Percutian Terbaik dan Best di Surabaya

Semua pelancong yang datang di Surabaya, pastinya visit Gunung Bromo, sebab selain menjadi tempat pelancongan terbaik di Surabaya, Indonesia.

Gunung Bromo mempunyai banyak view menarik yang bole dilawati sepanjang trip Pakej Percutian Bromo, dan antara tempat pelancongan yang selalunya di lawati adalah :

⬞ Penanjakan 1
⬞ Penanjakan sruni
⬞ Padang Savana
⬞ Pasir Berbisik
Gunung Widodaren
⬞ Bukit Perahu
⬞ Bukit Cinta
⬞ Bukit Kingkong
⬞ Gunung Batok
⬞ Pure Luhur Poten
⬞ Bukit Teletubbies

Tapi ada lagi satu tempat percutian menarik dan best yang tak bole Anda lewat semasa melakukan trip percutian Bromo, iaitu “Kawah Gunung Bromo“.

Kawah Gunung Bromo adalah kawah gunung aktif hingga kini dan masuk dalam category fenomena alam terbaik dikawasan Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Dalam program trip Pakej Percutian Surabaya, tempat ini selalunya dilawati, sebab semua pelancong teringin melihat kawah dari dekat.

Tapi, sebelum melancong ke Gunung Bromo, kita mesti faham macaman nak melawatinya. Untuk melawati Kawah Bromo kita mesti jalan kaki dari tempat parking jeep Bromo selama 30 minit.

Sekiranaya anda takut penat dan tak paya jalan kaki, bole guna perkhidmatan kuda (horse bromo) hingga kaki Kawah.

Semasa tiba di kaki Kawah, kita mesti naik 250 anak tangga hingga puncak. Penat memang penat lah,,, tapi semasa Anda sampai puncak kawah, Anda akan menemukan keindahan yang sangat berbeza.

Bila Kawah Gunung Bromo di Surabaya ini bole dilawati,?? Aaaa.. Bila bila pun boleh kita lawat, kerana Kawah Bromo sudah masuk dalam program pakej percutian Bromo.

Soo,,,Anda duduk manis saja lah dalam kereta jeep Bromo, nanti selepas melawati puncak penanjakan 1, anda akan dihantar ke tempat Kawah Bromo.

Karena Kawah Bromo selalunya dilawati selepas program Bromo sunrise di puncak penanajakan 1, atau sebelum pergi padang savana Bromo.

Sekiranya anda masih nak pusing mana mana tempat yang mesti dilawati semasa melancong di Gunung Bromo, anda bole tanya lah pada tour guide atau ke pak supir jeep Bromo.

Ini antara pilihan Pakej Percutian Surabaya yang sangat sesuai untuk melawati Kawah Bromo dan tempat pelancongan menarik lainnya di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n

Info lebih banyak berkenaan Kawah Bromo, Tempat menarik dikawasan Bromo, Aktiviti, Kemudahan, Harga atau bajet jimat pakej ground, Perkhidmatan supir dan pilihan Pakej Percutian Surabaya, sila contact pihak travel agency kami.

Kawah Bromo ; Tempat Percutian Menarik dan Best di Surabaya