Kawah Gunung Bromo Surabaya

Kawah Gunung Bromo Surabaya

Kawah Gunung Bromo Surabaya – Bandar Surabaya memang terkenal memiliki banyak tempat percutian menarik dan salah satu tempat percutian favorit yang selalunya menjadi tempat tumpuan semua pelancong adalah Gunung Bromo, salah satu gunung terbaik nan menarik di kawasan taman nasional tengger Semeru Surabaya.

Kawah Gunung Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik Di Surabaya

Semua pelancong yang datang di Surabaya, pastinya visit Gunung Bromo, sebab selain menjadi tempat pelancongan terbaik di Surabaya, Gunung Bromo juga mempunyai banyak view cantek yang bole di lawati sepanjang trip Pakej Percutian Bromo, antara tempat pelancongan yang selalunya di lawati adalah ; Penanjakan 1, Padang Savana, Pasir Berbisik dan Gunung Widodaren Bromo.

Dan ada satu lagi tempat percutian yang tak bole Anda lewatkan semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo, iaitu ‘Kawah Gunung Bromo’, sebuh kawah gunung aktif hingga kini. Kawah ini masuk dalam category tempat menarik di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya.

Dalam program trip Pakej Percutian Surabaya, Bromo, tempat ini selalunya dilawati, sebab penampakan kawah Bromo sangat sangat cantik nan menarik, dan untuk melawati Kawah Bromo ini kita mesti jalan kaki dari tempat kereta jeep Bromo selama 30 minit.

Sekiranaya anda takut penat, anda tak paya jalan kaki, tapi Anda bole guna perkhidmatan kuda (horse bromo) hingga kaki Kawah, dan semasa tiba di kaki Kawah, kita mesti naik 250 anak tangga hingga puncak. Penat memang penat lah,,, tapi semasa Anda sampai puncak kawah, Anda akan menemukan keindahan yang sangat berbeza.

Bila Kawah Gunung Bromo di Surabaya ini bole dilawati,?? Aaaa.. tak paya risau la yeer, sebab Kawah Gunung Bromo ini sudah masuk dalam program Pakej Percutian Surabaya, Bromo, Soo,,,Anda duduk manis saja lah dalam kereta jeep Bromo, nanti anda akan dihantar ke tempat ini.

Biasanya Kawah Gunung Bromo ini dilawati selepas program Bromo Sunrise di puncak penanajakan 1, atau sebelum pergi padang savana Bromo, dan sekiranya anda masih pusing mana mana tempat yang mesti dilawati semasa melancong di Gunung Bromo Surabaya, anda bole tanya lah pada tour guide atau ke pak supir jeep Bromo.

Sekiranaya anda sedang buat rancanagan Percutian Surabaya, dan anda memerlukan info mengenai Pakej Percutian Surabaya, Gunung Bromo, Harga percutian, Kemudahan / fasiliti sepanjang lawatan di Surabaya, Bajet jimat Pakej Ground ke Surabaya dan lain lain, sila contact pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya