Tempat Menarik Di Surabaya Yang Wajib Dilawati

Tempat Menarik Di Surabaya Yang Wajib Dilawati

Tempat Menarik Di Surabaya Yang Wajib Dilawati – Bandar Surabaya merupakan bandar yang kaya dengan kesan peninggalan sejarah dan tarikan moden menarik, tak setak itu sahaja, selain itu bandar Surabaya terkesan memiliki tempat pelancongan Alam semulajadi, sehingga menjadikan bandar Surabaya sebagai destinasi popular pelancong tempatan dan antarabangsa.

Tempat Menarik Di Surabaya Yang Wajib Dilawati

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya

Surabaya terkenal sebagai destinasi pelancongan utama dunia. Sebagai perkhidmatan travel agency di Surabaya, kami menawarkan tempat-tempat menarik di surabaya untuk pelancong menikmati keunikan dan keindahan alam semula jadi, seperti Hutan Hujan Tropika yang masih hijau, tinggi kepelbagaian biologi, sungai serta air terjun menarik, gunung, pulau, pantai yang bersih dan kehidupan bawah lautan yang menarik nan indah.

Jika anda ingin tahu dimana sebenarnya destinasi yang menjadi tumpuan utama pelancong tempatan mahupun antarabangsa, disini pihak travel agency kami akan maklumkan agar anda mendapat inspirasi masa merancang percutian ke Surabaya.

1. GUNUNG BROMO

Gunung Bromo adalah salah satu tempat pelancongan semula jadi yang selalunya menjadi tumpuan para pelancong tempatan dan mancanegara. Gunung Bromo terkenal memiliki view sunrise terbaik di Surabaya. bahkan keindahan sunrise nya menjadi tarikan utama, sehingga Bromo selalu ramai pelancong sepanjang tahun.

Selain kecantiakn sunrise nya, Gunung Bromo juga mempunyai banyak tempat yang wajib di lawatai ketika Anda melakukan program trip Pakej Percutian Bromo, diantaranya : Puncak gunung Peananjakan 1, Sruni Point Bromo, Kawah Bromo, Padang Savana dan Pasir Berbisik Bromo.

Tak setakat itu, semasa kita merancang pergi melakukan trip Pakej Percutian Bromo, ada lagi tempat pelancongan di sekitar Gunung Bromo yang mesti kita lawatai, iaitu Gunung widodaren, Bukit teletubbies, Bukit kingkong, Bukit cinta dan puncak mentigen Bromo.

2. GUNUNG SEMERU

Gunung Semeru atau  Sumeru Mahameru adalah tempat Percutian Surabaya terletak di dalam taman nasional Bromo tengger, Semeru adalah pelancongan alam semula jadi dan menjadi gunung berapi tertinggi di Pulau Jawa, Surabaya, Indonesia. Semeru Mahameru mempunyai puncak tinggi di 3,676 meter dari aras laut.

Gunung Semeru menjadi tumpuan utama community hiking (trekking tour), sebab selain mempunyai puncak 3,676 meter, Semeru Mahameru juga mempunyai hutan Dipterokarp Bukit, hutan Dipterokarp Atas, hutan Montane, dan Hutan Ericaceous atau hutan Gunung yang sangat menarik.

3. RANU KUMBOLO

Ranu Kumbolo adalah sebuah danau terletak di kawasan Taman Nasional Bromo Tengger Semeru, dan merupakan tempat percutian semula jadi di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Danau Kumbolo ini merupakan bagian dari laluan termudah menuju puncak Gunung Semeru Mahameru, jika anda sudah melakukan trip hiking ke Semeru, tentu anda faham dengan keindahan Ranu Kumbolo.

Ranu Kumbolo ini biasanya dijadikan tempat percutian yang selalunya di kombinasikan dengan trip pakej percutian Bromo, sebab Danau Kumbolo merupakan tempat percutian kawasan taman nasional Bromo tengger dengan masa perjalanan 1 jam dari Gunung Bromo.

4. KAWAH GUNUNG IJEN

Gunung Ijen yang terkenal dengan sebutan Kawah Ijen adalah salah satu tempat percutian alam semula jadi yang terkenal mempunyai fenomena alam menarik berupa Blue Fire Ijen atau Blue Flame Ijen. Gunung Ijen juga merupakan gunung berapi aktif terletak di Banyuwangi, Bondowoso, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Kawah Gunung Ijen menjadi salah satu tumpuan utama pelancong tempatan dan asing, kerana selain memiliki fenomena Alam menarik berupa Api Biru atau Blue Fire dan cuaca sejuk, Kawah Ijen juga mempunyai view menarik untuk melihat sunrise dan tempat ini sangat sesuai jika di kombinasikan dengan Pakej Percutian Bromo, dalam masa pelancongan 3 hari 2 malam.

5. MALANG BATU CITY

Malang Batu adalah sebuah bandar terpoplar di Surabaya, majoriti pelancong datang ke Surabaya visit Malang Batu, kernan Malang Batu merupakan bandar terkenal memiliki banayak tempat lawatan semula jadi dan meden, dan tempat lawatan utama yang selalu dilawati oleh pelancong adalah Ladang Epal Malang.

Selain Ladang Epal, di Malang Batu ini banyak tempat percutian yang menarik, dinatarnya : Theme Park, Jatim Park 1, 2, & 3, Muzium angkut, Floating Market, Coban rais, Flower garden, Coban rondo waterfall, Masjid Jin 1000 pintu ajaib, Muzium Satwa Safari Zoo dan banyak lagi tempat percutian menarik di kawasan Malang Batu yang wajib dilawati semasa kita melakukan trip Pakej Percutian ke Malang.

Itulah maklumat mengenai destinasi utama tempat pelancong utama di Surabaya yang selalu di lawati oleh pelancong tempatan mahupun antarabangsa, Harap harap menjadi inspirasi masa merancang percutian ke Surabaya. Info lebih banyak mengenai trip Pakej Percutian Surabaya, silahkan contact kami.

Percutian Menarik Di Surabaya, Indonesia