Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam (tour package 4d3n) adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya, berdurasi 4h3m dengan program lawatan ke 3 tempat percutian menarik di Surabaya, Indonesia, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu, sekali Surabaya City Tour start dari Malang Batu atau Surabaya airport.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang 5 Hari 4 Malam

Pakej Percutian Surabaya, 4 Hari 3 Malam ini sangat sesuai untuk trip pelancongan keluarga (family tour), atau group dan pakej ini tergolong pakej yang sangat kami recommended, sebeb meskipun dalam masa 4 hari 3 malam, kita dapat melawati ke 3 tempat terbaik di Surabaya, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu dan City Tour Surabaya, Indonesia. Detail itinerary Pakej Percutian Bromo, Malang Surabaya 4 hari 3 malam adalah sebagai berikut :


HARI 1 : SURABAYA / MALANG BATU AIRPORT – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

 • Untuk memulakan Pakej Percutian Surabaya, Malang Bromo 4 hari 3 malam, crew travel agency kami megambil Anda di Surabaya atau Malang Batu airport, kemudian pak supir mengahtar Anda ke penginapan di sekitar Gunung Bromo dalam masa perjalanan -+3 jam.
 • Tiba di hotel kawasan Gunung Bromo, check in dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, esok.

HARI 2 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – HOTEL KAWASAN MALANG BATU

 • Pukul 02:00 AM, pihak travel agency kami mengambil Anda di hotel guna kereta jeep Bromo, kemudian bergerak menuju puncak gunung penanjakan 1 Bromo, sebuah tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunrise dalam masa 1 jam.
 • Selepas melihat keindahan Sunrise kita kembali ke jeep semula, kemudian pelancongan diteruskan ke Kawah Bromo.
 • Puas melihat fenomena Kawah Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang savana, sebuah padang rumput indah nan luas, sekaligus tempat lawatan menarik di kawasan Gunung Bromo.
 • Selepas lawatan di Padang Savana Bromo, aktiviti dalam pakej pelancongan Bromo ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik (whispering sand).
 • Selepas melakukan semua aktiviti pelancongan di Gunung Bromo, kembali ke hotel semula – breakfast – check out hotel dan kemudian bergerak ke hotel kawasan Malang Batu Surabaya.
 • Tiba di hotel kawasan Malang Batu, check in, kemudian berehat untuk prepare trip Pakej Percutian ke Malang, esok.

HARI 3 : COBAN RONDO – FLOWER GARDEN – LADANG EPAL MALANG – KAMPUNG WARNA WARNI – PUSAT OLEH OLEH MALANG – HOTEL KAWASAN SURABAYA CITY

 • Program Pakej Percutian ke Malang Indonesia, kami mulakan dengan lawatan ke air terjun coban rondo, salah satu waterfall menarik nan cantik di kawasan Malang Batu.
 • Selepas melawati air terjun coban rondo, aktiviti pakej percutian Malang diteruskan ke Flower Garden Coban Rais, sebuah tempat percutian terbaru di Malang Batu.
 • Puas menikmati keindahan Flower Garden, aktiviti pelancongan diteruskan ke ladang apple Malang Batu, semasa di ladang Apel, kita dapat memetik buah epal manis lansung dari pokok dan menikmati hingga puas.
 • Puas menikamati buah epal Malang, pak supir menghantar Anda ke Rumah Warna Warni, sebuah tempat lawatan terbaru di Malang.
 • Dan sebelum kita bergerak ke hotel kawasan Surabaya, crew travel ejen kami menghantar Anda ke pusat oleh oleh khas Malang Batu, dan kemudian bergerak ke hotel Surabaya selama -+3 jam.
 • Sebelum check in, kita bole pusing pusing kawasan bandar Surabaya, kemudian check in dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Surabaya, esok.

HARI 5 : SHOPPING TOUR SURABAYA – OPTIONAL CITY TOUR (BY REQUEST) – SURABAYA AIRPORT

 • Program pelancongan Surabaya hari ke 5 adalah shopping tour Surabaya, dan sekiranaya Anda mahu melawati tempat pelancongan sekitar Surabaya, maka Anda boleh request (by request).
 • Selepas program shopping tour Surabaya, kembali ke Surabaya airport dan Pakej Percutian Surabaya, 4 Hari 3 Malam, finish.

Info lebih banyak mengenai Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang, dan info mengenai Kos Pakej Ground Surabaya, Harga atau Bajet Pakej Percutian Suarabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, Pilihan pakej percutian menarik lainnya, seperti pakej Kawah Ijen, Air Terjun Tumpak Sewu, Gunung Semeru dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam