Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam (tour package 4d3n) adalah pakej yang banyak diminati pelancong tempatan mauhupun mancanegara dan merupakan pilihan Pakej Percutian Surabaya recommended.

Percutian Surabayag 4 hari 3 malam ini sangat diminati banyak cutomer, kerana dapat melawati 3 tempat percutian menarik di Surabaya, Indonesia, iaitu Gunung Bromo, Malang Batu, sekali Surabaya City Tour.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Lawatan Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam ini sangat sesuai untuk trip pelancongan keluarga (family tour), atau group dan sesuai pula untuk trip pakej percutian honeymoon.

Sekiranya Anda berminat join percutian Surabaya Bromo Malang 5 hari 4 malam, Anda dapat memulakan dari Surabaya atau Malang airport, Itinerary percutian Surabaya Bromo Malang 5d4n adalah sebagi  berikut :


HARI 1 : SURABAYA / MALANG BATU AIRPORT – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

Untuk memulakan Pakej Percutian Surabaya Malang Bromo 4h3m, crew travel agency kami megambil Anda di Surabaya atau Malang Batu airport, kemudian pak supir mengahtar Anda ke penginapan di sekitar Gunung Bromo dalam masa perjalanan -+3 jam.

Tiba di hotel kawasan Gunung Bromo, check in dan berehat untuk prepare program trip percutian Bromo Surabaya, esok.

HARI 2 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – LADANG EPAL – HOTEL KAWASAN MALANG BATU

Pukul 02:00 AM, pihak travel agency kami mengambil Anda di hotel guna kereta jeep Bromo, kemudian bergerak menuju puncak gunung penanjakan 1 Bromo, sebuah tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunrise dalam masa 1 jam.

Selepas melihat keindahan Bromo sunrise kita kembali naik jeep semula, kemudian pelancongan diteruskan ke Kawah Bromo.

Puas melihat fenomena Kawah Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang savana sekali melawati Bukit teletubbies Gunung Bromo.

Selepas lawatan di Padang Savana Bromo, aktiviti pelancongan Bromo ditutup dengan lawatan ke Pasir Berbisik (whispering sand bromo).

Selepas melakukan semua aktiviti pelancongan di Gunung Bromo, kembali hotel semula – breakfast – check out hotel dan bergerak ke kebun Ladang Epal di Malang Batu -+ 3 jam.

Puas memetik sekali memakan puas puas buah epal, check in hotel dan berehat untuk prepare trip Pakej Percutian ke Malang, esok.

HARI 3 : FLOWER GARDEN – KAMPUNG WARNA WARNI – PUSAT OLEH OLEH MALANG – HOTEL KAWASAN SURABAYA CITY

Program Pakej Percutian ke Malang Indonesia, kami mulakan dengan lawatan ke Flora Santerra, sebuah tempat percutian terbaik di Malang Batu.

Selepas explore Flora san terra, aktiviti pelancongan diteruskan ke Rumah kampung warna warni (color village), sebuah tempat lawatan terbaru di Malang Batu.

Selepas itu, sebelum bergerak ke hotel kawasan Surabaya, crew travel ejen kami menghantar Anda ke pusat oleh oleh khas Malang Batu.

Selepas shopping di tempat membeli belah dikawasan Malang Batu, bergerak ke hotel Surabaya selama -+3 jam.

Tiba di hotel kawasan bandaraya Surabaya, check in – berehat untuk prepare trip pakej percutian Surabaya, esok.

HARI 4 : SHOPPING TOUR SURABAYA – OPTIONAL CITY TOUR (BY REQUEST) – SURABAYA AIRPORT

Program pelancongan Surabaya hari ke 5 adalah shopping tour, dan sekiranaya Anda mahu melawati tempat pelancongan sekitar Surabaya, maka Anda boleh request (by request).

Selepas program shopping tour, kembali ke Surabaya airport dan pakej percutian Bromo Malang Surabaya 4h3m, finish.

Sekiranya Anda memiliki masa pelancongan 5 hari 4 malam atau 6 hari 5 malam bersama family, disini travel agency kami sedia pilihan :

Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d4n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 6d5n


Info lebih banyak berkenaan Trip Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam, Ground package, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Tumpak Sewu, Madakaripura, Kereta sewa, Pekhidmatan supir dan Bajet Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam