Aktiviti dan Tarikan Bukit Teletubbies Gunung Bromo

Aktiviti dan Tarikan Bukit Teletubbies Gunung Bromo – Gunung Bromo merupakan tempat percutian Surabaya yang selalunya menjadi tempat tumpuan utama semua pelancong yang pergi ke Surabaya.

Kenapa tempat pelancongan terletak di kawasan taman nasional Bromo Surabaya ini menjadi tempat pelancongan utama,??

Kerana selain memiliki view sunrise terbaik dan sangat menarik, Gunung Bromo juga popular memiliki banyak tempat pelancongan menarik di sekitarnya.

Aktiviti dan Tarikan Bukit Teletubbies Gunung Bromo

Bukit Teletubbies ; Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Gunung Bromo memang tempat percutian yang masuk category tempat pelancongan menarik dan best di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Antara tempat tempat menarik dan terbaik yang selalunya dilawati dalam program trip Pakej Percutian Bromo adalah :

⬞ Penanjakan 1 Bromo
⬞ Penanjakan 2 Sruni
⬞ Bukit Perahu
⬞ Pasir Widodaren
⬞ Gunung Batok
⬞ Kawah Gunung Bromo
⬞ Pure Luhur Poten
⬞ Bukit Cinta Bromo
⬞ Bukit Kingkong
⬞ Bukit Mentigen
⬞ Pasir Berbisik
Padang Savana Bromo

Tapi tak setakat itu sahaja.. ada lagi satu tempat yang wajib dilawati semasa anda melakukan trip Pakej Percutian Bromo.

Tempat itu biasanya dilawati selepas program tour Bromo sunrise dan berhampiran sahaja dengan Padang Savana Bromo, nama tempat itu adalah Bukit Teletubbies Bromo.

Apa tarikan dari pada Bukit Teletubies Bromo Surabaya ini,?? Salah satu tarikan yang dapat anda nikmati semasa lawatan di Bukit Teletuubies adalah ruput yang sangat indah dan luas.

Tarikan lain adalah,  di tepi Bukit Teletubies ada banyak bukit yang sangat sangat menarik. Bukit Teletabis ini sangat sesuai untuk dijadikan prewedding photo dan camping tour.

Bila Bukit Teletubbis Bromo Surabaya ini bole kita lawati,? Bukit Teletubbies ini bole anda lawati selepas program Bromo sunrise tour atau semasa lawatan ke Padang Savana.

Kerana letak Bukit Teletubbies berhampiran saja dengan sadang savana Bromo dan satu laluan pula dengan pasir berbisik Bromo.

Untuk melawati Bukit Teletubbies Bromo ini kita memerlukan masa yang cukup lama, iaitu 30 mini dari kawah Bromo dan kita mesti guna perkhidmatan kereta jeep.

Lagi sesuai Bukit Teletubbies ini dilawati semasa awal musim kemarau antara bulan april – ogos, sebab di bulan itu Bukit Teletubbies Bromo ini tanpak hijau nan indah.

Harap harap info berkenaan dengan Bukit Teltubbies Bromo ini bermanfaat bagi anda yang tengah merancang holiday ke Bromo Surabaya.

Apa pakej yang seuai untuk melawati Bukit Teletubbis dan tempat menarik lainnya dikawasan Gunung Bromo Surabaya.??

Disini perkhidmatan travel agency kami sedia pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan menarik yang sesuai untuk lawatan ke Bukit Teletubbies, iaitu :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n

Info lebiah banyak berkenaan Bukit Teletubbies, Aktiviti percutian, Kemudahan, Harga atau bajet pakej ground dan pilihan  Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact pihak travel agency kami.

Bukit Teletuubies ; Tempat Percutian Menarik di Bromo