Bukit Teletubbies Bromo Surabaya

Bukit Teletubbies Bromo Surabaya

Bukit Teletubbies Bromo Surabaya – Gunung Bromo merupakan tempat percutian Surabaya yang selalunya menjadi tempat tumpuan utama semua pelancong yang pergi ke Surabaya. Kenapa tempat pelancongan terletak di kawasan taman nasional Bromo Surabaya ini menjadi tempat pelancongan utama,?? sebab selain memiliki view sunrise yang sangat indah, Gunung Bromo juga popular memiliki tempat menarik di sekitarnya.

Bukit Teletubbies Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Gunung Bromo memang tempat percutian di Surabaya yang masuk category tempat pelancongan menarik nan terbaik, dan antara tempat menarik yang selalunya menjadi destinasi utama dalam program trip Pakej Percutian Bromo adalah Puncak penanjakan 1, Kawah Bromo, Bukit kingkong, Pasir Berbisik dan Padang Savana Bromo.

Tapi selain tempat itu ada lagi satu tempat yang wajib dilawati, semasa anda melakukan trip Pakej Percutian Bromo, Surabaya, tempat itu biasanya dilawati selepas program tour Bromo sunrise, dan juga berhampiran sahaja dengan Padang Savana Bromo, iaitu ‘Bukit Teletubbies Bromo Surabaya‘.

Apa tarikan dari pada Bukit Teletubies Bromo Surabaya ini,?? Salah satu tarikan yang dapat anda nikmati semasa lawatan di Bukit Teletuubies adalah ruput yang sangat indah dan luas yang di iringi bukit bukit indah di tepinya, biasanya Bukit Teletabis ini di jadikan prewedding photo dan camping tour.

Bila Bukit Teletubbis Bromo Surabaya ini bole kita lawati,? Bukit Teletubbies ini bole anda lawati selepas program Bromo sunrise tour atau semasa lawatan ke Padang Savana, sebab Bukit Teletubbies ini berhampiran saja dengan sadang savana Bromo Surabaya dan satu laluan dengan pasir berbisik.

Untuk melawati Bukit Teletubbies Bromo ini kita memerlukan masa yang cukup lama, iaitu 30 mini dari kawah Bromo dan kita mesti guna perkhidmatan kereta jeep, dan Bukit Teletubbies ini lagi sesuai dilawati semasa awal musim kemarau atantar bulan april – ogos, sebab di bulan itu Bukit Teletubbies Bromo ini tanpak hijau nan indah.

Harap harap artikel mengenai Bukit Teltubbies Bromo Surabaya ini bermanfaat bagi anda yang sedang merancang percutian ke Bromo Surabaya. Sekiranya tuan / puan memerlukan info mengenai Pakej Percutian Surabaya, Aktiviti percutian, kemudahan pelancongan, harga atau bajet Pakej Ground ke Surabaya, sila contact pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya