Tempat Percutian Yang Sesuai Untuk Keluarga

Tempat Percutian Yang Sesuai Untuk Keluarga – Seperti yang sudah kita ketahui, bahwa kota Surabaya merupakan bandar terbesar ke 2 selepas Jakarta, Indonesia.

Selain terkenal kota Pahlawan, Surabaya juga memiliki banyak tempat percutian menarik, wajar saja jika kota Surabaya menjadi tumpuan banyak pelancong tempatan mahupun asing.

Banyak soalan yang sering timbul setiap kali kita merancang percutian, selain daripada memilih tempat menarik untuk pelancongan dilawati.

Tempat menginap penting pula untuk memastikan kita dapat kepuasan penuh semasa melakukan pelancongan dan mana tempat percutian yang sesuai untuk keluarga (tour family), orang tua dan anak anak,?

Tempat Percutian Keluarga di Surabaya

Ada tempat menarik untuk bercuti bersama keluarga di Surabaya, Indonesia yang boleh dijadikan destinasi percutian bersama keluarga (tour family) sesuai pula untuk orang tua dan anak anak.

Disini kami travel agency di Surabaya akan maklumkan mana mana tempat bercuti menarik yang sesuai untuk keluarga atau family tour, diantaranya :

1. Gunung Bromo
Tempat Percutian Yang Sesuai Untuk KeluargaGunung Bromo ialah tempat Percutian Surabaya yang sangat popular, sehingga Gunung Bromo menjadi tumpuan utama dan selalunya ramai pelawat sepanjang tahunnya. Gunung Bromo merupakan tempat pelancongan terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru Surabaya.

Selain memiliki spot sunrise yang sangat indah di puncak penanjakan bromo. Gunung Bromo juga mempunyai banyak tempat percutian menarik yang wajib dilawati semasa melakukan percutian di Surabaya.

Antara tempat percutian menarik di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru yang sesuai dilawati bersama keluarga (anak – anak / warga emas) ialah :

⬞ Penajakan 1 Bromo
⬞ Kawah Gunung Bromo
⬞ Bukit Kingkong Bromo
⬞ Bukit Cinta Bromo
⬞ Pasir Widodaren Bromo
⬞ Padang Savana Bromo
⬞ Pasir Berbisik Bromo
⬞ Bukit Perahu Bromo
⬞ Pure Luhur Poten Bromo

2. Malang Batu City Tour
Tempat Percutian Yang Sesuai Untuk KeluargaMalang Batu merupakan tempat Percutian Surabaya yang sangat sesuai untuk percutian keluarga. Malang Batu selalunya menjadi destinasi utama pelancong tempatan dan mancanegara, sebab selain daerahnya sangat sejuk, Malang Batu popular memiliki banyak tempat percutian moden.

Namun selain tempat pelancongan moden, di Malang Batu Anda juga bole melawati tempat pelancongan semulajadi. Antara tempat percutian menarik yang bole dilawati besama keluarga, ialah :

⬞ Coban Rais Malang Batu
⬞ Coban Rondo Waterfall
⬞ Flower Garden Malang
⬞ Taman Selecta 1000 Bunga
⬞ Masjid Jin Turen Malang
⬞ Jatim Park 1 Malang
⬞ Jatim Park 2 Malang
⬞ Jatim Park 3 Malang
⬞ Muzium Angkut Malang
⬞ Paragliding Batu City
⬞ BNS Batu Night Spectacular
⬞ Omah Kayu Batu
⬞ Taman Langit Batu Malang
⬞ Safari Zoo Malang
⬞ Alon Alon Kota Batu
⬞ Ladang Epal Malang Batu
⬞ Masjid Salman Al Farisi Malang
⬞ Ladang Strawberry Batu
⬞ Theme Park
⬞ Floating Market Batu
⬞ Batu Secret Zoo Malang
⬞ Malang Night Paradise
⬞ Flora Wisata Santerra
⬞ Masih banyak tempat percutian menarik lainnya.

3. Surabaya City Tour
Tempat Percutian Yang Sesuai Untuk KeluargaSurabaya City Tour ialah tempat percutian yang sangat sesuai untuk pelancongan keluarga (tour family) dengan program city tour ke tempat percutian dikawasan Surabaya. Selain itu Anda dapat melawati tempat percutian menarik sekali shopping tour murah dan tempat batik.

Kerana kota Surabaya merupakan pusat shopping dan pengrajin batik terbaik. Antara tempat percutian menarik dan tempat shopping yang wajib dilawati bersama keluarga, iailah :

⬞ Hutan Bamboo dan Taman Sakura
⬞ Museum House of Sampoerna
⬞ Kya Kya Kembang Jepun
⬞ Surabaya North Quay
⬞ Monumen Jalesveva Jayamahe
⬞ Museum Surabaya
⬞ Rumah Batik Surabaya
⬞ Trans Studio Mini Surabaya
⬞ Monumen Suroboyo
⬞ Jembatan Suramadu (surabaya bridge)
⬞ Ciputra Waterpark
⬞ Klenteng Sanggar Agung
⬞ Surabaya Carnival Park
⬞ Monumen Kapal Selam (submarine)
⬞ Safari Zoo Surabaya
⬞ Tugu Pahlawan (tugu zero)
⬞ Museum Sepuluh November
⬞ Masjid Muhammad Cheng Hoo
⬞ Sunan Ampel Denta
⬞ Masjid Sunan Ampel
⬞ Masjid Mbah Bolong Ampel
⬞ Jembatan Biru Kenjeran Surabaya
⬞ Masih banyak tempat percutian menarik lainnya.

Itulah 3 tempat percutian di Surabaya yang sangat sesuai untuk pakej percutian keluarga. Harap harap info ini bermanfaat untuk Anda yang merancang percutian ke Surabaya.

Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak mengenai Tempat Percutan Keluarga di Surabaya, sekali info mengenai pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, Gunung Bromo, Malang Batu, Harga atau bajet pakej dround, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Pelancongan Keluarga Di Surabaya