Puncak Penanjakan 1 Gunung Bromo Surabaya

Puncak Penanjakan 1 Gunung Bromo Surabaya

Puncak Penanjakan 1 Gunung Bromo Surabaya – Gunung Bromo Surabaya atau Surabaya Bromo merupakan salah satu tarikan dari pada Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Gunung Bromo yang terletak di taman nasional tengger Surabaya ini juga sentiasa ramai dilawati oleh pelancong tempatan dan mancanegara sepanjang tahun.

Puncak Penanjakan 1 Gunung Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Gunung Bromo masuk category tempat terbaik nan menarik di Surabaya, sehingga menjadi tumpuhan semua pelancong, bahkan Gunung Bromo menjadi tempat percutian utama bagi semua yang pergi melancong ke Surabaya. Dan tempat tarikan di yang selalunya di lawati pelancong adalah Puncak Gunung Penanjakan.

Kenapa Puncak Penanjakan Bromo menjadi tempat favorit,? Kerana puncak penanjakan Bromo adalah salah satu tempat terbaik untuk melihat Bromo sunrise sekali view terbaik untuk melihat kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya, sebab itulah tempat ini menjadi tempat percutian utama dalam trip Pakej Percutian Bromo.

Puncak Penanjakan 1 Bromo ini terletak di ketinggian 2.770 meter di atas permukaan laut. Dan untuk melawati puncak ini kita mesti guna perkhidmatan sewa kereta jeep Bromo, sebab laluan menuju puncak ini sangat curam dan ektrem, sebab itulah kita memerlukan perkhidmatan jeep Bromo.

Dan biasanya dalam trip Pakej Percutian Bromo, kita mesti bergerak lebih awal ke tempat ini, sebab semua pelancong yang pergi ke Gunung Bromo pergi ke puncak ini, So,, kalo tak bergerak awal kita tak akan ada tempat yang selesa semasa melihat Bromo sunrise.

Fasiliti yang ada di puncak Bromo ini lengkap sudah, seperti ; Surau, Bilik Mandi atau tempat ambik air wudlu’ dan kedai makan sekali kedai kupi. So,, semasa kita melakukan trip percutian Bromo, kita tak paya risau macmana nanti kita nak sholat, buang air kecil dan lain lain, sebab puncak ini di lengkapi dengan fasiliti yang di perlukan oleh semua pelancong yang pergi ke Bromo Surabaya.

Harap harap article ini menjadi inspirasi untuk anda yang sedang merancang percutian ke Surabaya Bromo. Unruk info lebih banyak mengenai ‘Pakej Percutian Surabaya‘, Bajet pakej ground ke Surabaya Bromo dan lain lain, sila hubungi pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya