Seronoknya Naik Jeep Di Gunung Bromo Surabaya

Seronoknya Naik Jeep Di Gunung Bromo Surabaya

Seronoknya Naik Jeep Di Gunung Bromo Surabaya –  Bagi yang sudah melancong ke Gunung Bromo Surabaya, tentu tahu sudah apa sahaja aktiviti pelancongan Gunung Bromo Surabaya. Ativiti terbaik di Gunung Bromo (mount bromo) adalah semasa di puncak penanjakan 1 yang merupakan tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, namun selain aktiviti melihat sunrise masih banyak aktiviti yang wajib kita cuba.

Seronoknya Naik Jeep Di Gunung Bromo Surabaya

Aktiviti Jeep Di Gunung Bromo Surabaya

Antara aktiviti yang perlu kita cuba semsa melakukan program trip Pakej Percutian Bromo adalah melawati tempat tempat menarik di kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya, iaitu Kawah Bromo, Bukit cinta, Bukit kingkong, Bukit teletubbies, Pasir berbisik, Seruni point, Bukit mentigen, Padang savana dan Pasir widodaren.

Dan lagi menarik dalam program Lawatan di Gunung Bromo adalah melawati semua tempat pelancongan guna atau naik Jeep. Jeep Bromo atau Sewa Jeep Bromo merupakan transportasi yang wajib kita tempah sebelum kita tiba di Gunung Bromo, sebab tanpa guna Jeep Bromo, kita tak dapat melawati semua tempat percutian di sekitar Gunung Bromo.

Dalam program trip Pakej Percutian Bromo, selalunya guna Jeep, utamannya semasa naik ke puncak penanjakan 1 atau best spot bromo sunrise yang terletak di ketinggian 2.770 meter. Dan sepanjang laluan di Gunung Bromo sangat extrime dan pasir hitam yang tak dapat dilewati mobil biasa.

Selain puncak penanjakan 1, tempat percutian di kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya yang mesti guna Jeep adalah Kawah Bromo, Padang savana, Pasir berbisik dan Pasir widodaren, sebab itulah Jeep dijadikan transport utama dalam trip Pakej Percutian Surabaya Bromo.

Macamana cara mendapatkan atau sewa jeep Bromo,? Untuk mendapatkan jeep Bromo, kita mesti tempah minimum 1 bulan seblum, atau kita pesan jeep sekali Pakej Percutian Surabaya, yang sudah disediakan oleh perkhidmatan travel agent di Surabaya.

Untuk info lebih banyak mengenai Jeep Bromo, Pakej Percutian Bromo dan pilihan Pakej Percutian Surabaya, Pakej untuk warga emas, Kereta Sewa di Surabaya, Pakej Ground ke Surabaya dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Seronoknya Naik Jeep Gunung Bromo Surabaya