Seronoknya Naik Jeep di Gunung Bromo Surabaya

Seronoknya Naik Jeep di Gunung Bromo Surabaya –  Bagi yang sudah melancong ke Gunung Bromo Surabaya, tentu tahu sudah apa sahaja aktiviti pelancongan Gunung Bromo Surabaya.

Ativiti terbaik di Gunung Bromo (mount bromo) adalah semasa di puncak penanjakan 1 yang merupakan tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, namun selain aktiviti melihat sunrise masih banyak aktiviti yang wajib kita cuba.

Seronoknya Naik Jeep Di Gunung Bromo Surabaya

Aktiviti Jeep di Gunung Bromo Surabaya

Antara aktiviti yang perlu kita cuba semsa melakukan program trip Pakej Percutian Bromo adalah melawati tempat tempat menarik di kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya.

Antara tempat yang mesti dilalui guna jeep iaitu ; Kawah Bromo, Bukit cinta, Bukit kingkong, Bukit teletubbies, Pasir berbisik, Seruni point, Bukit mentigen, Padang savana dan Pasir widodaren.

Dan lagi menarik dalam program Lawatan di Gunung Bromo adalah melawati semua tempat pelancongan guna atau naik Jeep. Jeep Bromo atau Sewa Jeep Bromo merupakan transportasi yang wajib kita tempah sebelum kita tiba di Gunung Bromo.

Kenapa explore dikawasan Gunung Bromo kita mesti guna jeep.? sebab tanpa guna Jeep Bromo, kita tak dapat melawati semua tempat percutian disekitar Gunung Bromo.

Dalam program trip Pakej Percutian Bromo, selalunya guna Jeep, utamannya semasa naik ke puncak penanjakan 1 atau best spot bromo sunrise yang terletak di ketinggian 2.770 meter.

Sepanjang laluan menuju ke spot – spot terbaik dikawasan Gunung Bromo sangat extrime dan pasir hitam yang tak dapat dilewati macam kereta biasa.

Selain puncak penanjakan 1, tempat percutian di kawasan Bromo Surabaya yang mesti guna kereta Jeep ialah ; Kawah Bromo, Padang savana, Pasir berbisik dan Pasir widodaren, So,, Jeep dijadikan transport utama dalam trip Pakej percutian Surabaya Bromo.

Macamana cara mendapatkan atau sewa jeep Bromo,? Untuk mendapatkan jeep Bromo, kita mesti tempah minimum 1 bulan seblum.

Lagi senang kita pesan jeep sekali dengan program trip Pakej Percutian Surabaya, yang sudah disediakan oleh banyak perkhidmatan travel agent di Bromo Surabaya.

Sekiranya tuan puan nak kombinasi trip pakej percutian ke Bromo dengan Malang Batu dan city tour Surabaya, minimum kita ada masa pelancongan 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam, dan lagi baik masa pelancongan 6 hari 5 malam.

Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d4n

Info lebih banyak mengenai Jeep Bromo, Pakej Percutian Bromo dan pilihan pakej untuk warga emas dan kanak kanak, Kereta Sewa, Perkhidmatan supir, Pakej ground Surabaya, Bajet Pakej Percutian Surabaya 2024 dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Seronoknya Naik Jeep Gunung Bromo Surabaya