Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya – Selain pupular Kota Pahlawan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia merupakan bandar yang terkenal memiliki pelbagai tempat percutian, oleh sebab itulah Surabaya, Indonesia selalunya menjadi destinasi utama bagi pelancong. Antara tempat pelancongan terbaik yang selalunya di lawati adalah; Gunung Bromo, Kawah Ijen, Gunung Semeru Mahameru, Tumpak Sewu Waterfall, Surabaya City Tour dan Taman Safari Zoo Surabaya.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Pebagai Jenis Epal di Ladang Epal Malang Batu

Majoriti pelancong yang tengah merancang program Pakej Percutian Surabaya, mereka bertujuan untuk melawati Gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya city tour, namun mereka cakap merasa rugi tanpa melakukan “Percutian ke Ladang Epal di Malang Batu”, sebab Ladang Epal Malang merupakan salah satu tempat Percutian Surabaya yang memiliki aktiviti menarik.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Apa yang menarik sepanjang percutian di Ladang Epal Malang, dan kenapa pelancong tempatan mahupun macanegara serasa rugi jika tak melawati Ladang Epal Malang Surabaya, kerana selain dapat memetik buah Epal langsung dari pokok, cuaca di Ladang Epal Malang sejuk sangat sekaligus dapat menikmati keindahan Gunung Arjuno Malang Batu.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Selain dapat memetik buah Epal dari pokok di Ladang Epal Malang, ada lagi satu aktiviti yang sangat meyeronokkan, iaitu semua pelancong yang melawati ladang apple dapat menikmati atau makan buah apel hingga puas, oleh sebab itulah majoriti pelancong yang tengah melakukan Percutian Surabaya mesti visit di Ladang Epal Malang Surabaya.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Satu lagi aktiviti menarik percutian di Ladang Epal Malang Surabaya, iaitu semua pelancong yang visit di Ladang Epal Malang akan dapat ilmu atau pengajaran bagaimana cara menanam pokok Epal yang terbaik, selain itu kita akan tahu pelbagai jenis buah Apple, seperti Epal Rome Beauty, Princess Noble, Apel Anna, Apel Manalagi, Manalagi ceri, Golden delicious dan Granny smith. Tapi buah epal favorite di ladang Epal Malang adalah Apel Manalagi, salah satu buah Apel yang sangat manis dan bermanfaat bagi kesihatan.

Sekiranaya Anda tengah merancang pelancongan ke Gunung Bromo Surabaya, dan Anda ingin sekali melawati Ladang Epal Malang dan tempat menarik lainnya di kawasan Surabaya, kami recommended untuk ambik Pakej Percutian Surabaya, yang memiliki masa pelancongan 4 hari 3 malam atau program Pakej Percutian Surabaya, yang memiliki masa pelancongan 5 hari 4 malam.

Sekiranaya Tuan Puan memerlukan info labih banyak mengenai Percutian ke Ladang Epal Malang (Apple tour), Pakej Percutian ke Malang, Aktiviti di percutian di Surabaya, pilihan Pakej Percutian Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Nikmati Percutian ke Ladang Epal di Malang Surabaya

Open chat
Pilihlah mana mana pakej yang Anda inginkan, dan sila hantar pertanyaan Anda..