Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya – Kenapa ramai pelancong tempatan mahupun mancanegara majoriti pergi melancong ke Surabaya?

Bandaraya Surabaya ialah ibu negeri wilayah Jawa Timur, Indonesia dan merupakan Bandaraya kedua terbesar di Indonesia selepas Jakarta.

Memang sepetutnya, ramai pelancong pergi ke Surabaya, kerana Surabaya memiliki banyak tempat percutian menarik dan terbaik untuk diawati.

Antara tempat percutian menarik yang selalunya dilawati, iailah Gunung Bromo, Kawah Ijen, Madakaripura, Tumpak Sewu, Gunung Semeru, Gunung Kawi, Kota Batu dan Masjid jin biru.

Aktiviti Menarik di Ladang Epal Malang Surabaya

Dan antara aktiviti yg guests boleh experience kalau ke Surabaya ialah melawat “Ladang Epal” (apple picking tour ) atau kebun petik apel di Malang Batu.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Pelancong yang pergi lawat Gunung Bromo, Manjoriti visit ladang epal Malang, sebab aktiviti di ladang epal ini sangat menarik dan boleh makan buah epal sepuasnya.

Selain pelbagai macam buah epal, cuaca dikawasan ladang epal Malang ini sangat sejuk, sepatunya, sebab letak ladang epal ini ada dikawasan pegunungan.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

 

Antara varian buah epal yang paling popular dan ramai diminati pelancong di Malang Raya ialah ; Epal Manalagi, Anna, Wangling, Green Smith, Princess Noble, dan Room Beauty.

Apa boleh petik epal banyak banyak,? Semua pelancong yang tengah melakukan trip percutian di ladang epal Malang, boleh petik dan makan sepuanya.

Jom, Melawat Ladang Epal di Malang Batu Surabaya

Bila masa sesuai melakukan percutian ke Ladang Epal Malang,? Sekiranya Anda berminat pergi ke ladang epal, bila bila pun OK, sebab ladang epal di Malang sangat luas.

Biasanya kalau kebun satu sudah tiada buah, nanti Anda akan dihantar ke ladang epal yang lain, yakni kebun ladang epal yang masih banyak buah.

Apa Pakej Percutian Surabaya yang sesuai lawat ladang epal Malang,? Banyak pilihan pakej percutian yang sesuai untuk visit ladang apel Malang.

Tapi majoriti pelancong yang datang ke Surabaya, kebun epal ini dilawati selepas program Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen atau Tumpak sewu waterfall.

Sekiraya Anda ingin melawati Gunung Bromo, Surabaya dan Malang Batu sekali lawati ladang epal, masa yang sesuai untuk trip pakej percutian Surabaya ialah 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam.

Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d4n


Info lebih banyak berkenaan aktiviti di Ladang Epal Malang Surabaya, Ground package, Pilihan Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Kereta sewa. perkhidmatan supir, dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Ladang Epal di Malang Tarikan Baharu Agro Pelancongan