Pakej Percutian Surabaya Bromo (bajet murah)

Pakej Percutian Surabaya Bromo Murah

Pakej Percutian Surabaya Bromo Murah adalah pakej percutian ke Gunung Bromo Surabaya bertujuan untuk melihat keindahan Bromo Sunrise sekali lawatan ke tempat manrik dikawasan Gunung Bromo Surabaya. Harga pakej percutian ini memerlukan bajet murah sahaja, sebab package ini  memerlukan masa pelancongan 1 hari sahaja dan biasanya pakej ini disebut juga pakej percutian Midnight (bromo midnight tour).

Pakej Percutian Surabaya Bromo (bajet murah)

Pakej Percutian Murah ke Bromo Surabaya

Perkhidmatan travel agency kami menyediakan Pakej Percutian Bromo Bajet Murah ini untuk tuan puan yang teringin melancong ke Gunung Bromo Surabaya dalam masa pelancongan 1 hari sahaja atau program “Bromo Midnight Tour Package”. Sekiranya tuan puan minat dengan pakej percutian bajet murah ini, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Kawah Ijen Banyuwangi atau Malang Batu (airport, hotel, stesen). Detail itinerary Pakej Percutian Bromo (bajet murah) adalah sebagai berikut :


FULL DAY TOUR BROMO : SURABAYA / MALANG – BROMO SUNRISE – LAWATAN SEKITAR GUNUNG BROMO – SURABAYA / MALANG.

  • 23:00pm, crew travel agency kami memulakan pakej percutian Surabaya, bajet murah ke Gunung Bromo dengan mengangkut Anda dari Surabaya atau Malang, kemudian pak supir bergerak menghantar Anda ke tempat letak jeep Bromo dalam masa perjalanan +-3 jam.
  • Masa tiba di kawasan Gunung Bromo, transfer ke kereta jeep, kemudian bergerak ke puncak gunung penanjakan, view terbaik menyaksikan sunrise.
  • 06:30 am, pelancongan diteruskan ke tempat parking jeep dekat Kawah Bromo. semasa tiba di tempat jeep dekat kawah, jalan kaki selama 15 minit atau kita guna perkhidmatan sewa kuda (horse rental). Dan selepas lawatan ke kawah, pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali lawatan ke Bukit teletubbies.
  • Selepas lawatan ke Padang Savana dan Bukit teletubbies, program pelancongan diteruskan ke Pasir Berbisik (whispering sand). Kemudian kembali ke tempat pengangkutan semula, iaitu di Surabaya atau Malang Batu (airport, stesen / hotel), dan Pakej Percutian Surabaya, Bromo (bajet murah), finish.

Note : Sekiranya Anda teringin melawati Gunung Bromo sekali melawati tempat pelancongan di Malang Batu, Anda boleh memilih Pakej Percutian Surabaya Bromo 4d3n, atau program Pakej Percutian Surabaya Bromo 5d4n.


Info lebih banyak mengenai Pakej Percutian Surabaya (bajet murah), sekali info kos Pakej Ground Surabaya, Harga Pakej Percutian, Pilihan Pakej Percutian Surabaya dan tempat pelancongan menarik di Surabaya seperti Kawah Ijen, Air Terjun Tumpak Sewu, Malang Batu, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Pakej Percutian Bajet Murah ke Bromo Surabaya