Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program pelancongan ke Gunung Bromo, salah satu tempat pelancongan popular dengan keindahan sunrise nya di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam ini travel agency kami sedia untuk tuan puan yang memiliki masa pelacongan di Surabaya 2 hari 1 malam start tour dari Surabaya atau Malang airport.

Pakej Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Lawatan Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

Selain untuk melihat keindahan sunrise dalam trip pakej percutian 2h1m ini, kita juga akan melawati tempat pelancongan menarik di sekitar Gunung Bromo, iaitu Kawah Bromo, Padang Savana, Bukit teletubbies dan Pasir berbisik.

Sekiranya Anda berminat mengikuti trip Pakej pelancongan Bromo 2 Hari 1 Malam, Anda dapat memulakan dari Surabaya atau Malang (airport, stesen / hotel). Itinerary pakej percutian Bromo 2d1n adalah sebagai berikut :

HARI 1 : SURABAYA / MALANG AIRPORT – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

> Crew travel agency kami akan mulakan trip percutian Bromo 2 hari 1 malam dengan mengangkut Anda di Malang atau Surabaya airport.

> Selepas itu bergerak dari Surabaya airport, menuju hotel dikawasan Gunung Bromo selama +- 3 jam perjalanan

HARI 2 : BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA / MALANG

> 02:00am, pihak travel agensi memulakan trip percutian Bromo guna jeep Bromo menuju puncak gunung penanjakan 1, view terbaik menyaksikan Bromo sunrise -+ 1 jam.

> Selepas melihat Bromo sunrise, balik jeep semula dan pelancongan diteruskan ke tempat parking jeep dekat Kawah Bromo.

> Tiba di tempat jeep dekat kawah Bromo, jalan kaki selama 25 minit atau kita guna perkhidmatan sewa kuda (horse riding bromo) 15 menit.

> Selepas lawatan ke kawah Gunung Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali melawati Bukit teletubbies Bromo.

> Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, program pelancongan diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo (whispering sand).

> Selepas lawatan ke kawah Gunung Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali melawati Bukit teletubbies.

> Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, program trip percutian diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo (whispering sand bromo).

> Selesai explore padang savana dan bukit teletubbies dan semua tempat menarik dan terbaik di kawasan Gunung Bromo kembali ke hotel semula.

> Selepas breakfast, check out hotel Bromo – kembali ke Surabaya atau Malang airport, dan pakej percutian Surabaya Bromo 2 hari 1 malam, finish.


Sekiranya Anda memiliki masa pelancongan 1 hari sahaja, kami rekomendasikan untuk mengikuti trip Pakej Percutian Bromo Midnight Tour.

Info lebih banyak berkenaan Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam, Bajet ground package Surabaya, Trip percutian Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Malang Batu, Madakaripura, Perkhidmatan supir, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Pelancongan Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam