Tarikan Gunung Bromo Surabaya

Tarikan Gunung Bromo Surabaya

Tarikan Gunung Bromo Surabaya – Gunung Bromo adalah tempat percutian Surabaya yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya, sebuah natioanl park terkenal di Indonesia. Gunung Bromo juga terkenal sebagai tarikan utama di bandar Surabaya, sehingga Gunung Bromo menjadi tempat percutian utama yang selalu dilawati oleh pelancong tempatan dan mancanegara di sepanjang tahun.

Tarikan Gunung Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Kenapa Gunung Bromo menjadi tumpuan utama pelancong, dan di mana sebenarnya tempat yang menjadi destinasi utama pelancong semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo,Surabaya,? OK,, di sini kami akan bagi info agar anda mendapatkan inspirasi semasa merancang percutian ke Surabaya.

Semasa hendak melancong ke Gunung Surabaya, tentu anda memerlukan detail mana mana tempat pelancongan di Gunung Bromo yang mesti dilawati, sebab Gunung Bromo di Surabaya memiliki banyak view cantik. Tempat tempat utama yang wajib dilawati adalah :

1. Penanjakan 1 Bromo

Puncak Gunung Penanjakan merupakan salah satu tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo sunrise di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya. Puncak ini menjadi tempat pelancongan terbaik dan destinasi utama di semua trip pakej percutian Bromo. Gunung Penanjakan ini terletak di ketinggian 2.770 meter di atas permukaan laut.

2. Kawah Gunung Bromo

Kawah Gunung Bromo merupakan tempat yang wajib dilawati semasa anda melakukan trip pakej percutian Bromo, sebab Kawah ini merupakan fenomena Alam semula jadi yang aktif hingga kini. Dan untuk melawati tempat ini kita mesti bejalan kaki dari tempat parking kereta Jeep, sebab kereta jeep tak dibenarkan menghantar pelancong hingga kaki Gunung.

3. Padang Savana Bromo

Padang Savana atau Padang Rumput Savnnah merupakan destinasi ke dalam program trip Pakej Percutian Bromo, tempat ini sangat indah nan menarik, sehingga padang savana menjadi tempat favorite semua pelancong yang datang ke Gunung Bromo Surabaya, namun tempat ini sangat jauh untuk dilawati, tentu anda mesti guna perkhidmatan sewa kereta jeep di Bromo.

4. Pasir Berbisik Bromo

Pasir Berbisik atau whispering sand Bromo adalah hamparan pasir yang luas berwarna hitam pekat dan juga disebut laut pasir Gunung Bromo merupakan destinasi terakhir dalam program trip Pakej Percutian Bromo. Semasa anda pergi lawatan ke Bromo Surabaya, Pasir berbisik ini mesti anda lawati, sebab tempat ini masuk dalam category destinasi utama di kawasan taman nasional Bromo Surabaya.

Itulah antara tempat ‘Tarikan Gunung Bromo Surabaya’, harap harap menjadi inspirasi untuk anda yang sedang merancang percutian ke Surabaya. Untuk info lebih banyak mengenai bajet Pakej Percutian Surabaya, pakej ground ke Surabaya dan informasi lain lain, sila hubungi pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya