Jom,, Bercuti Ke Safari Zoo Di Surabaya

Jom,, Bercuti Ke Safari Zoo Di Surabaya

Jom,, Bercuti Ke Safari Zoo Di SurabayaSurabaya merupakan bandar yang memiliki banyak tempat percutian menarik, baik tempat percutian moden mahupun pelancongan semulajadi, oleh sebab itulah bandar Surabaya selalunya menjadi tumpuan utama bagi semua pelancong yang sedang merancang percutian ke Indonesia.Jom,, Bercuti Ke Safari Zoo Di Surabaya

Jom,, Melancong Ke Safari Zoo Di Surabaya

Antara tempat percutian yang selalunya menjadi tumpuan utama bagi pelancong adalah, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Gunung Semeru, dan Surabaya City Tour, tapi ada lagi satu tempat percutian yang mesti dilawati semasa melakukan program Pakej Percutian Surabaya, iaitu Safari Zoo Surabaya yang juga disebut Taman Safari Prigen Surabaya.

Safari Zoo Prigen (Taman Safari Indonesia) adalah Taman Safari Zoo terbesar di Indonesia, bahkan terbesar di Asia dan dan merupakan pelancongan popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Letak Safari Zoo ini sangat strategis, sebab satu laluan dengan Malang Batu, Kawah Ijen dan Gunung Bromo, tepatnya di kampung Jatiarjo Kecamatan Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Taman Safari Prigen (safari zoo surabaya) memiliki pelbagai tarikan yang dapat kita nikmati, lagi menarik, di taman safari zoo ini kita dapat melihat langsung pelbagai haiwan atau satwa – satwa liar beraktiviti, oleh sebab itu, tidak hairan jika semua pelancong yang datang sangat semasa melancong di taman safari zoo prigen Surabaya.

Tak setakat itu sahaja, selain dapat melihat aktiviti haiwan haiwan, Taman safari zoo Surabaya ini terletak dikawasan udara yang sangat sejuk, yaitu tepi gunung Arjuno Malang. So.. Taman Safari Zoo atau Kebun Binatang Prigen sangat sesuai dijadikan destintion pelancongan keluarga yang membawa kanak kanak dan warga emas, dan sesuai juga untuk pelancongan sekolah / tour group, sebab ditaman Safari Park Zoo Surabaya ini menyediakan pelbagai lawatan menarik, diantaranya :

 • Safari Outbond
 • Safari Aquatic Land
 • Elephan Journey
 • Paintball War Game
 • Baby Zoo
 • Education Show
 • Area Rekreasi
 • Safari Water Wold
 • Swimming With Dolphins

Harga Tiket Masuk Taman Safari Zoo Surabaya memiliki 3 jenis tiket, iaitu Tiket Rusa (Reguler), Tiket Badak (Terusan) dan 1 lagi yang selalunya di ambil oleh pelancong Malaysia, iaitu Ticket Gajah (Terusan Unlimited). Beza tiket, tentu beza fasiliti. Antara perbedaan fasiliti tiket masuk (entrance fee) Reguler, Terusan, atau Terusan Unlimited adalah sebagai berikut :

TIKET RUSA (REGULAR)

 1. Safari adventure
 2. 10 Education show

TIKET BADAK TERUSAN (gelang merah)

 1. Safari adventure
 2. 10 Education show
 3. 21 Wahana permainan
 4. Safari water wold

HARGA TIKET GAJAH UNLIMITED (gelang hitam)

 1. Safari adventure
 2. 10 Education show (free pelampung)
 3. 21 Wahana permainan (unlimited)
 4. Safari water wold

Sekiranaya tuan puan memerlukan info lebih banyak mengenai Safari Zoo Prigen Surabaya, Aktiviti di Safari Zoo Surabaya, Pakej Percutian ke Safari Zoo, atau pilihan Pakej Percutian Surabaya lain lain, seperti Pakej Percutian ke Malang Batu, Pakej Percutian Bromo dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Pakej Percutian Ke Safari Zoo Surabaya, Indonesia