Cimory Dairyland, Pelancongan Baru Di Surabaya

Cimory Dairyland, Pelancongan Baru Di Surabaya

Cimory Dairyland, Pelancongan Baru Di Surabaya – Surabaya merupakan negeri yang memiliki banyak tempat percutian di Jawa Timur, Indonesia. Surabaya juga salah satu tempat pelancongan unik dan menarik yang sangat sesuai di lawati, seperti Gunung Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen, Gunung Semeru, Surabaya City Tour dan masih banyak pelancongan moden atau semulajadi yang sangat menarik, oleh sebab itulah Surabaya menjadi destination utama bagi semua pelancong.

Cimory Dairyland, Pelancongan Baru Di Surabaya

Tempat Percutian Untuk Kanak Kanak

Sekiranaya Anda sedang merancang program Pakej Percutian Surabaya bersama family sekali budak budak, tempat percutian yang sesuai selain Gunung Bromo dan Malang Batu City Tour adalah Safari Zoo Surabaya, tapi ada lagi satu destinasi percutian menarik nan terbaru di Surabaya, iaitu Cimory Dairyland Surabaya.

Cimory Dairyland adalah tempat lawatan terbaru di Surabaya, tepatnya ada di kampung Plembon, Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Tempat pelancongan ini biasa disebut Cimory Pringen, sebab Cimory Dairyland  terletak di kampung prigen, selain menajadi tempat percutian terbaru, Cimory Pringen kini menajadi percutian favorit bagi pelancong tempatan.

Selain tempatnya sangat manarik, Cimory merupakan penghasil atau kilang yogurth yang sangat berkualiti, tak setakat itu sahaja, Cimory juga memiliki resto dengan pelbagai menu yang sangat sedap. Di Cimory juga menyediakan tempat bermain untuk kanak kanak, Mini Zoo, Playground kids dan lain lain, So,, tempat ini sangat sesuai untuk keluarga atau kanak – kanak.

Walaupun Cimory Dairyland ini merupakan destinasi percutian baru di Surabaya, tapi memiliki pelbagai fasiliti  sudah, antara fasiliti-fasiliti yang ada di Cimory Surabaya adalah :

 1. Tempat parking sangat luas
 2. Kanopi
 3. Waterpark
 4. Food Court atau Resto
 5. Spot Foto
 6. Peternakan haiwan
 7. Taman Kelinci / Arnab
 8. Surau
 9. Tandas
 10. Bilik Mandi
 11. Dan lain lain.

Sekiranaya Anda minat untuk melawati tempat percutian ini, sangat sangat mudah, sebab tempat percutian ini dapat di lalui dari Surabaya atau Malang Batu, kemudian Anda mesti menuju ke Jl. Raya Prigen No.8, Plembon, Prigen, Kec. Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia 67157. lagi mudah anda kena melihat di Google Maps berikut ini (GoogleMaps).

Cimory Dairyland Surabaya ini dapat kita mengabungkan dengan beberapa pilihan tempat Percutian Surabaya, sepeerti trip Gunung Bromo, Malang Batu dan lagi sesuai tempat ini dilawati bersamaan dengan program Pakej Percutian ke Safari Zoo Park, sebab tempat ini behampiran sahaja dengan Taman Safari Zoo Surabaya.

Untuk info labih banyak mengenai Cimory Dairyland, Aktiviti di  percutian di Cimory, Pilihan Pakej Percutian Surabaya, lain lain, seperti Surabaya City Tour Package, Pakej Percutian Bromo, Pakej Percutian ke Malang dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Untuk Keluarga Di Surabaya