Cimory Dairyland, Tempat Pelancongan Baru di Surabaya

Cimory Dairyland, Pelancongan Baru Di Surabaya – Surabaya merupakan bandaraya yang memiliki banyak tempat percutian di Jawa Timur, Indonesia, salah satu tempat pelancongan unik dan menarik yang sangat sesuai di lawati, iaitu :

Gunung Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Gunung Semeru, Surabaya City Tour dan masih banyak pelancongan moden dan semulajadi yang sangat menarik, oleh sebab itulah Surabaya menjadi destination utama bagi semua pelancong.

Cimory Dairyland, Pelancongan Baru Di Surabaya

Tempat Percutian Menarik Sesuai untuk Kanak Kanak

Sekiranaya Anda sedang merancang program Pakej Percutian Surabaya bersama family, tempat percutian di Surabaya yang sesuai selain Gunung Bromo dan Malang Batu City Tour adalah Safari Zoo Surabaya.

Tetapi ada lagi satu destinasi percutian menarik nan terbaru di Surabaya tempat ini sangat sesuai untuk trip percutian bersama kelauarga, tempat itu adalah Cimory Dairyland Surabaya.

Cimory Dairyland adalah tempat lawatan terbaru di Surabaya, tepatnya ada di kampung Plembon, Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Pelancongan ini biasa disebut Cimory Pringen, sebab Cimory Dairyland  terletak di kampung prigen, selain menajadi tempat percutian terbaru, Cimory Pringen kini menajadi percutian favorit bagi pelancong tempatan.

Selain tempatnya sangat manarik, Cimory merupakan penghasil atau kilang yogurth yang sangat berkualiti, tak setakat itu sahaja, Cimory juga memiliki resto dengan pelbagai menu yang sangat sedap.

Dikawasan Cimory Surabaya juga menyediakan tempat bermain untuk kanak kanak, Mini Zoo, Playground kids dan lain lain, So,, tempat ini sangat sesuai untuk keluarga atau kanak – kanak.

Walaupun Cimory Dairyland ini merupakan destinasi percutian baru di Surabaya, tapi memiliki pelbagai fasiliti  sudah, antara fasiliti-fasiliti yang ada di Cimory Surabaya adalah :

Tempat parking sangat luas
Kanopi
Waterpark
Food Court atau Resto
Spot Foto
Peternakan haiwan
Taman Kelinci / Arnab
Surau
Tandas
Bilik Mandi
Lain lain.

Sekiranaya Anda minat untuk melawati tempat percutian ini, sangat sangat mudah, sebab tempat percutian ini dapat di lalui dari Surabaya atau Malang Batu.

Selepas itu mesti menuju ke Jl. Raya Prigen No.8, Plembon, Prigen, Kec. Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia 67157. lagi mudah anda kena melihat di Google Maps berikut ini (GoogleMaps).

Sekiranya Anda mahu kombinasikan Cimory Dairyland dengan tempat pelancongan menarik lainnya, kita dapat kombinasi dengan beberapa pilihan tempat Percutian Surabaya.

Tempat percutian yang dapat dikombinasi dengan Cimory Dairyland adalah Gunung Bromo atau Malang Batu City tour.

Lagi sesuai tempat percutian ini bersamaan dengan program trip Pakej Percutian ke Safari Zoo Park, sebab tempat ini behampiran sahaja dengan Taman Safari Zoo Surabaya.

Majoriti pelancongan dari tempatan mauhupun mancanegara memasukkan Cimory Dairyland dalam pakej pelancongan Surabaya 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam.

Kerana travel pakej percutian yang memiliki masa pelancongan 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam, kita dapat melawati tempat menarik dan terbaik dikawasan Surabaya.

Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n


Info labih banyak berkenaan dengan Cimory Dairyland, Aktiviti di  percutian di Cimory, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, Malang Batu, Gunung Bromo, Tumpak Sewu, Kawah Ijen, Kereta sewa, Perkhidmatan supir dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik Untuk Keluarga di Surabaya