Jom2,, Kita Makan Durian Di Dekat Gunung Bromo

Jom2,, Kita Makan Durian Di Dekat Gunung Bromo – Majoriti pelancong yang melakukan program Pakej Percutian Surabaya, hanya mempunyai satu tujuan utama, iaitu untuk menikmati keindahan Gunung Bromo, Malang Batu dan Surabaya city tour.

Lagi satu, selain lawatan ke Gunung Bromo, Malang Batu & Surabaya City Tour, mereka sekali menikmati Durian Montong King, Durian King Musang dan pelabagai jenis Durian di dekat kawasan Gunung Bromo.

 

Jom2,, Kita Makan Durian Di Dekat Gunung Bromo

Lawatan ke Gunung Bromo Sekali Makan Durian

Gunung Bromo adalah tempat percutian Surabaya, yang sangat pupular dengan keindahan Bromo Sunrise nya. Di dekat Gunung Bromo juga ada salah satu kampung terkenal subur, iaitu kampung Lumbang Probolinggo.

Kampung ini menjadi tempat terbaik untuk sayur, buah-buahan, dan buah yang popular dari kampung ini, iaitu Durian king musang atau Durian montong.

Pelancong yang datang untuk menikmati keindahan Sunrise sekali tempat menarik di kawasan Gunung Bromo Surabaya, majoriti mereka visit di kampung Lumbang untuk makan Durian.

Di kampung dekat Gunung Bromo ini, pelbagai jenis durian ada, mulai durian tempatan, king musang dan durian montong asal Thailand.

Kini kampung ini menjadi salah satu tempat pelancongan agro atau percutian Drurian di Surabaya (durian tour surabaya). Sekiranya kita melakukan Percutian ke Gunung Bromo.

Rugilah kita sebagai peminat-peminat Durian, kalau tak menikmati pelbagai jenis Durian di kampung lumbang, sebab kampung Durian ini dekat sahaja dengan Gunung Bromo Surabaya.

Bila masa terbaik menikmati melawati kampung Durian dekat Gunung Bromo,? Sekiranya Anda teringin menikmati pelabagi jenis buah Durian dekat Bromo, iaitu bermula bulan Januari hingga April, dan di bulan itu pula masa terbaik untuk lawatan ke Ladang Epal di Malang Batu Surabaya.

Sekiranaya Anda mahu puas hati melancong di Surabaya, utamanya lawatan ke Gunung Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen dan tempat menarik lain lain di kawasan Surabaya (surabaya city tour).

Semestinya kita memiliki masa percutian 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam, sebab kalau 2 hari atau 3 hari sahaja, kita hanya dapat melawati Gunung Bromo sahaja.

Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d4n

Untuk info labih banyak mengenai Parcutian ke kampung Durian (durian tour), Aktiviti di percutian di Surabaya, Pakej percutian ke Malang, Kawah Ijen, Tumpak Sewu, pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024 dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Melancong ke Gunung Bromo Sekali Makan Durian