Pakej Hiking Kawah Ijen Surabaya 2 Hari 1 Malam

Pakej Hiking Kawah Ijen Surabaya 2 Hari 1 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya 2 Hari 1 Malam dengan program tour mendaki ke puncak Kawah Ijen Banyuwangi Surabaya.

Program trip percutian ini sangat sesuai untuk Anda pecinta hiking atau mendaki gunung tinggi, kerana untuk melihat fenomena Blue Fire perlu hiking selama +- 2 jam full.

Pakej Mendaki Kawah Ijen Surabaya 2 Hari 1 Malam

Gunung Ijen adalah salah satu tempat percutian Surabaya semulajadi yang statusnya gunung berapi aktif yang terletak di anatar Banyuwangi dan Kabupaten Bondowoso, Jawa Timur, Indonesia.

Untuk mengikuti trip hiking Kawah Ijen 2 Hari 1 Malam, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali (airport, stesen / hotel). Itinerary percutian hiking Kawah Ijen adalah sebagi berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL KAWASAN KAWAH IJEN

Team travel agency kami memulakan trip percutian Kawah Ijen dengan mengambil Anda di Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali.

Perjalanan dari Surabaya atau Malang ke hotel kawasan Kawah Ijen memrlukan masa perjalanan +- 6 jam. Tiba di hotel, check in dan berehat untuk prepare tour esok.

HARI 2 : HIKING KAWAH IJEN – BLUE FIRE TOUR – SUNRISE TOUR – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI, FINISH.

01:00, team travel agency kami mengantar ke paltuding tempat dimulakan hiking Kawah Ijen +- 1 jam dari hotel.

Tiba di paltuding, memulakan hiking dengan dipandu oleh tour guide hingga puncak, masa pedakian +- 2 jam hingga puncak Kawah Ijen.

Tiba di puncak, kita menyaksikan Api biru atau Blue Fire yang juga popular dengan nama Blue flame sekali melihat aktiviti perlombongan sulfur.

Selesai melihat blue fire sekali aktiviti perlombongan sulfur Kawah Ijen, sebelum balik ke paltuding semula, kita melihat keindahan sunrise dahulu. Selepas itu balik paltuding semula dan balik ke hotel.

Tiba di hotel, breakfast dan check out hotel. selepas itu team travel agent kami mengantar balik ke Bali, Surabaya atau Malang airport.

Tiba di Surabaya, Malang atau Banyuwangi  Ketapang harbour program trip percutian Surabaya Kawah Ijen 2 hari 1 malam, finish.


Selain percutian Kawah Ijen 2 hari 1 malam, travel pelancongan kami sedia pelbagai pilihan trip lawatan, antara pilihan pakej adalah :

⬞ Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3d2n
⬞ Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
⬞ Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
⬞ Pakej Bromo Kawah Ijen Sewu Surabaya 5d4n

Info lebih banyak berkenaan dengan trip Kawah Ijen 2 Hari 1 Malam, Bromo, Tumpak Sewu, Ground package, Perkhidmatan supir, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Hiking ke Kawah Ijen Surabaya 2 Hari 1 Malam