Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya yang memiliki masa pelancongan 3 hari 2 malam start dari Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali.

Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu ini dimulakan dengan program trip Kawah Ijen untuk melihat blue fire, selepas itu diteruskan dengan program percutian air terjun Tumpak Sewu.

Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam

Kawah Ijen dan Tumpak Sewu merupakan tempat percutian Surabaya yang sangat popular sehingga dilawati banyak pelancong tempatan mahupun mancanegara.

Untuk mengikuti trip pakej percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu waterfall, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali (airport, stesen / hotel). Itinerary pakej percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu waterfalls adalah sebagi berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL KAWASAN KAWAH IJEN

Untuk memulakan trip Pakej Percutian Surabaya Kawah Ijen Tumpak Sewu, team travel agency kami mengambil Anda di Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali.

Selepas itu bergerak menuju hotel kawasan Kawah Ijen +- 6 jam. Tiba di hotel, check in dan berehat untuk prepare tour Kawah Ijen esok.

HARI 2 : HIKING KAWAH IJEN – BLUE FIRE TOUR – SUNRISE TOUR – HOMESTAY TUMPAK SEWU WATERFALL.

01:00, kita bergerak dari hotel menuju paltuding tempat dimulakan hiking Kawah Ijen +- 1 jam

Tiba di paltuding, memulakan hiking dengan dibimbing tour guide hingga puncak, masa pedakian +- 2 jam hingga puncak Kawah Ijen.

Tiba di puncak, menyaksikan fenomena Alam Api biru atau Blue Fire yang juga popular dengan nama Blue flame sekali melihat aktiviti perlombongan sulfur di Kawah Ijen.

Selesai melihat blue fire sekali aktiviti perlombongan sulfur, kita melihat keindahan sunrise dahulu dan selepas itu balik paltuding semula dan balik ke hotel.

Tiba di hotel, breakfast dan check out hotel. selepas itu team travel agent kami mengantar Anda ke homestay dekat air terjun tumpak sewu +- 5 jam.

HARI 3 : GOA TETES WATERFALL – TUMPAK SEWU VIEW BAWAH – TUMPAK SEWU VIEW ATAS – SURABAYA / MALANG, FINISH.

07:30 team travel agency kami menghantar ke air terjun tumpak sewu, tapi sebelum bergerak ke tumpak sewu, kita stop dahulu di air terjun Goa Tetes.

Selepas itu bergerak ke air terjun tumpak sewu view bawah dengan menyusuri sungai dan dibimbing oleh tour guide hingga ke latak air terjun tumpak sewu.

Puas menikmati keindahan air terjun tumpak sewu sekali bergambar dengan background air terjun tumpak sewu, meneruskan perjalanan menuju air terjun view atas.

Selepas itu balik homestay semula, dan prepare balik ke Surabaya, Malang airport dan Pakej percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3h2m, finish.

Sekiranya Anda teringin meneruskan dengan program trip Pakej Percutian Bromo, maka selepas dari tumpak sewu, sepatutnya menginap di hotel kawasan Gunung Bromo dahulu.


Selain percutian Kawah Ijen Air Terjun Tumpak Sewu, perkhidmatan travel pelancongan kami sedia pula pelbagai pilihan pakej lawatan menarik, iaitu :

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3d2n
⬞ Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
⬞ Pakej Bromo Kawah Ijen Sewu Surabaya 5d4n
⬞ Pakej Bromo Ijen Sewu Malang Surabaya 6d5n

Info lebih banyak berkenaan dengan trip Kawah Ijen Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam, Gunung Bromo, Ground package, Perkhidmatan supir, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Percutian Surabaya Kawah Ijen Tumpak Sewu