Pakej Percutian Bromo Ijen Surabaya 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Ijen Surabaya 3 Hari 2 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya 3 hari 2 malam dengan program pelancongan ke Gunung Bromo dan hiking Kawah Ijen.

Pakej Percutian Bromo Ijen 3 Hari 2 Malam sangat sesuai untuk Anda yang teringin menikmati keindahan alam semulajadi, yakni Bromo Sunrie sekali fenomena Alam Blue Fire Ijen.

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam

Gunung Bromo dan Kawah Ijen adalah salah satu tempat pelancongan popular dan best di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia yang selalunya dilawati banyak pelancong tempatan mahupun mancanegara sepanjang tahun.

Untuk mengikuti trip Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali (airport, stesen / hotel). Itinerary tour Bromo Kawah Ijen Surabaya adalah sebagi berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL KAWASAN KAWAH IJEN

Untuk memulakan tour Kawah Ijen Bromo Surabaya 3 hari 2 malam team travel agency kami memulakan dengan mengambil Anda di Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali.

Selepas itu bergerak menuju ke hotel kawasan Kawah Ijen +- 6 jam. Tiba di hotel, check in dan berehat untuk program percutian Kawah Ijen esok.

HARI 2 : HIKING KAWAH IJEN – BLUE FIRE TOUR – SUNRISE TOUR – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

01:00, team travel agency kami mengantar ke paltuding tempat dimulakan hiking Kawah Ijen +- 1 jam dari hotel.

Tiba di paltuding ijen, memulakan hiking dengan dipandu oleh tour guide hingga puncak, masa pedakian +- 2 jam hingga puncak Kawah Ijen.

Tiba di puncak, kita menyaksikan Api biru atau Blue Fire yang juga popular dengan nama Blue flame sekali melihat aktiviti perlombongan sulfur.

Selesai melihat blue fire sekali aktiviti perlombongan sulfur Kawah Ijen, sebelum balik ke paltuding semula, kita melihat keindahan sunrise ijen dahulu. Selepas itu balik paltuding semula dan balik ke hotel.

Tiba di hotel, breakfast dan check out hotel. selepas itu team travel agent kami mengantar Anda ke Hotel kawasan Gunung Bromo +- 5 jam.

Tiba di hotel Gunung Bromo, check in hotel, berehat untuk prepare mengikuti program pakej percutian Bromo esok.

HARI 3 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA / MALANG, FINISH.

Untuk memulakan trip Gunung Bromo, 01:00, team travel agency mengambil Anda di hotel tempat menginap guna jeep.

Bergerak ke puncak penanjakan 1, salah satu tempat tertinggi dan terbaik untuk melihat sunrise Gunung Bromo.

Tiba di puncak penanjakan 1, sebelum masa kemunculan sunrise, kita kupi – kupi dahulu di puncak area.

05:15, bergerak menuju spot terbaik melihat sunrise, kita jalan kaki +- 5 minit sahaja dari kedai tempat kita kupi kupi.

06:00 selepas tour sunrise, balik ke jeep semula dan meneruskan perjalanan ke Kawah Bromo +- 15 minit sahaja.

Selepas melawati kawah Bromo, meneruskan perjalanan ke Padang savana sekali lawatan ke Bukit teletubbies.

Selepas melawati Padang savana dan Bukit teletubbies, kita menaruskan perjalanan ke Pasir berbisik Gunung Bromo.

Selesai melawati semua tempat pelancongan di sekitar Gunung Bromo, balik hotel semula dan crewa kami menghantar Anda balik Surabaya airport, dan trip percutian Kawah Ijen Bromo Surabaya 3 hari 2 malam, finish.


Selain percutian Bromo Kawah Ijen 3 hari 2 malam, perkhidmatan travel pelancongan kami sedia pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya lainnya, antara pilihan pakej adalah :

⬞ Pakej Percutian Kawah Ijen 2 Hari 1 Malam
⬞ Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
⬞ Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
⬞ Pakej Bromo Kawah Ijen Sewu Surabaya 5d4n

Info lebih banyak berkenaan dengan Pakej Percutian Bromo Ijen Surabaya, Tumpak Sewu, Ground package, Perkhidmatan supir, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen Surabaya 3 Hari 2 Malam