Percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu 4 Hari 3 Malam

Percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu 4 Hari 3 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya 4 hari 3 malam dengan program lawatan ke 3 tempat pelancongan terbaik dan best di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu 4 Hari 3 Malam ini sangat sesuai untuk Anda yang ingin melihat keindahan sunrise di Gunung Bromo, Blue Fire Kawah Ijen dan Air terjun Tumpak Sewu.

Percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu Surabaya

Trip pakej percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu 4 hari 3 malam dimulakan dengan program percutian Blue fire di Kawah Ijen, selepas itu diteruskan dengan trip air terjun Tumpak Sewu dan ditutup dengan trip Pakej Percutian Bromo.

Untuk join pakej percutian Bromo Kawah Ijen air terjun Tumpak Sewu, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Malang, Bali, Banyuwangi (airport, stesen, hotel / harbour). Itinerary Trip pakej percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu adalah sebagai berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL KAWASAN KAWAH IJEN

Team agency BROMO SURABAYA TRAVEL, memulakan trip pakej percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu dengan mengambil Anda di Surabaya, Malang Batu, Bali atau Banyuwangi guna mobil private.

Selepas itu bergerak ke hotel kawasan Kawah Ijen dalam masa perjalanan +- 6 jam dari Surabaya atau Malang.

Tiba di hotel sekitar Gunung Ijen, check in dan berehat untuk prepare program tour Pakej Percutain Kawah Ijen, esok.

HARI 2 : HIKING KAWAH IJEN – BLUE FIRE IJEN – SUNRISE IJEN – HOMESTAY AIR TERJUN TUMPAK SEWU

01:30 AM, team travel agency kami menghantar Anda ke paltuding Ijen, tempat dimulakan hiking ke puncak Kawah Ijen.

Tiba di paltuding Kawah Ijen, memulakan hiking ke punack Gunung Ijen +-2,30 jam dengan dibimbing tour guide hingga di puncak Kawah Ijen.

Tiba di puncak Ijen, tour guide akan mengajak Anda untuk melihat keindahan Fire Ijen yang popular pula dengan nama Blue Flame Kawah Ijen.

Selain melihat fenomena Alam Blue Fire, kita sekali menyaksikan aktiviti perlombongan sulfur Ijen di tepi kawah Gunung Ijen.

05:00, selepas melihat Blue Fire Ijen sekali aktiviti perlombongan sulfur, tour guide mengarahkan Anda ke spot terbaik melihat sunrise Kawah Ijen.

Puas expolore semua keindahan Kawah Ijen balik hotel, breakfast – check out dan bergerak menuju homestay di dekat Air Terjun Tumpak Sewu dengan masa perjalanan +- 4 jam.

Tiba di homestay sekitar Air Terjun Tumpak Sewu, check in dan berahat untuk prepare trip Pakej Percutian Tumpak Sewu, esok.

HARI 3 : GOA TETES WATERFALL – TUMPAK SEWU – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

07:00 AM, team travel agent kami menghantar Anda ke tempat dimulakan tour Tumpak Sewu dengan perjalanan 10 menit dari homestay.

Sebelum bergerak ke  Tumpak Sewu waterfall, tour guide mengantar Anda ke Goa Tetes Waterfalls, salah satu falls dekat Tumpak Sewu dan satu laluan.

Selepas melawati Goa Tetes waterfall meneruskan kembara ke air terjun Tumpak Sewu view bawah dengan menyusuri aliran air sungai yang cukup kuat.

Sepanjang perjalanan menuju air terjun Tumpak Sewu, kita mesti extra hati hati, kerena laluan bebatuan yang licin.

Puas menikmati keindahan air terjun Tumpak Sewu view bawah, tour guide akan bimbing perjalanan ke air terjun Tumpak Sewu view atas.

Tiba di view atas dari pada air terjun Tumpak Sewu, Anda akan merasakan keindahan yang sangat berbeza, tentu keindahan Anda puas hati.

Selepas itu balik homestay – check out dan bergerak menuju hotel dikawasan Gunung Bromo dalam masa perjalanan 3 jam.

Tiba di hotel sekitar Gunung Bromo, check in hotel dan berehat untuk prepare trip pelancongan Gunung Bromo, esok.

HARI 4 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA / MALANG BATU AIRPORT.

02:00 AM, team travel agent kami mengambil Anda guna jeep Bromo private di hotel tempat menginap, dan bergerak menuju pucak penanjakan 1 Bromo, (tempat terbaik untuk melihat Bromo sunrsie dan Bromo milky way) +- 1 jam perjalanan.

⬞ Tiba di puncak penanjakan Bromo, kita boleh kupi kupi dahulu dipuncak area, sekali menunggu kemunculan sunrise Gunung Bromo.

05:15 AM sunrise Bromo akan muncul, semasa itu selain melihat keindahan Bromo sunrise, kita dapat melihat pula keindahan panorama Gunung Bromo.

Dari puncak penanjakan semua kawasan Gunung Bromo akan tanpak sangat indah, Laut pasir, Kawah Bromo, Pasir widodaren dan panorama lainnya sekitar Bromo tengger Semeru tanpak semua.

06:00 AM, selepas melihat keindahan Bromo sunrise, pelancongan diteruskan ke Kawah Bromo dengan masa perjalanan 30 menit.

Tiba di tempat parkir jeep dekat kawah Bromo, kita jalan kaki selama 30 menit atau guna perkhidmatan sewa kuda dengan masa perjalanan 15 menit.

Lepas mengunjungi Kawah Bromo, pak supir jeep menghantar Anda ke Padang Savana Bromo sekali melawati Bukit Teletubbies Bromo.

Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, trip pelancongan diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo.

Selesai explore semua tempat pelancongan dikawasan Gunung Bromo, balik hotel semula dan balik ke Surabaya atau Malang Batu dan pakej percutian Surabaya Bromo Ijen Tumpak Sewu 4h3m, finish.


Selain pakej percutian Bromo Kawah Ijen Air Terjun Tumpak Sewu, perkhidmatan travel agensi pelancongan kami sedia pula pelbagai pilihan pakej lawatan menarik lainnya :

Pakej Percutian Kawah Ijen Surabaya 2d1n
Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3d2n
Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Info lebih banyak berkenaan dengan trip pakej percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu, Ground package, Perkhidmatan supir, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Percutian Bromo Kawah Ijen Tumpak Sewu Surabaya