Pasir Berbisik Gunung Bromo Surabaya

Pasir Berbisik Gunung Bromo Surabaya

Pasir Berbisik Gunung Bromo Surabaya – Sisiapa yang sudah pergi melancong ke Gunung Bromo Surabaya, tentu faham sudah mana mana tempat terbaik nan menarik yang mesti di lawati semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo, sebab selain terkenal memiliki view sunrise terbaik, Gunung Bromo di Surabaya ini juga memiliki tempat percutian lainnya yang sangat indah nan menarik.

Pasir Berbisik Gunung Bromo Surabaya

Tempat Percutian Menarik di Surabaya

Antara tempat percutian yang selalunya di lawati oleh pelancong sewaktu melakukan trip Pakej Percutian Bromo adalah Puncak penanjakan 1 yang merupakan tempat terbaik untuk melihat sunrise, dan selain itu ada Kawah Bromo, Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo.

Tapi tak setakat itu saja, sebab masih ada lagi satu pelancongan yang wajib kita lawati sewaktu pergi bercuti di Gunung Bromo Surabaya, tempat itu selalunya dijadikan persinggahan terakhir dalam trip Pakej Percutian Bromo, iaitu sebuah padang pasir indah nan luas yang popular disebut ‘Pasir Berbisik Bromo‘.

Pasir Berbisik Gunung Bromo (whispering sands bromo) merupakan tempat Percutian Surabaya yang terletak di kawasan taman nasional tengger Semeru dan merupakan salah satu tempat percutian berupa laut pasir berwarna hitam indah nan luas. Pasir Berbisik ini juga merupakan persinggahan terkahir dalam trip Pakej Percutian Bromo Surabaya.

Bila masa terbaik untuk melawati Pasir Berbisik di Gunung Bromo,?? Bila bila puna OK, tapi sewaktu musim kemarau, kita mesti guna mask semasa melawat pasir berbisik ini, sebab kalo musim kemarau kawasan Surabaya, angin selalunya kuat, So,, kalo tak guna mask, khawatir menganggu pernapasan.

Apa pula tarikan Pasir Berbisik ni,? selain luas macam laut, Pasir Berbisik di Gunung Bromo Surabaya ini merupakan view terbaik untuk mengambil gambar milky way (galaxy). So,, bagi community milky way photography, Pasir Berbisik merupakan tempat lawatan yang wajib dilawati semasa melakukan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo.

Bagi tuan puan yang sedang merancang percutian ke Gunung Bromo Surabaya, tempat ini mesti dilawati, sebab majoriti pelancong yang datang melancong di Gunung Bromo, mengatakan rugi, jika melancong di Bromo tanpa melawati Pasir Berbisik, oleh sebab itulah kami memberikan info mana mana tempat menarik yang mesti dilawati semasa pergi melancong di taman nasional tengger Semeru Surabaya.

Sekiranaya tuan puan merlukan info lebih banayak mengenai Pasir Berbisik Gunung Bromo, tempat lawatn menarik di kawasan Surabaya, Pakej Percutian Surabaya, Kemudahan atau fasiliti pelancongan, harga atau bajet Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan supir dan lain lain, sila contact pihak travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya