Ini Tarikan Pasir Berbisik Bromo Surabaya

Ini Tarikan Pasir Berbisik Bromo Surabaya – Sisiapa yang sudah pergi melancong ke Gunung Bromo Surabaya, tentu faham sudah mana mana tempat terbaik dan menarik yang mesti di lawati semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo.

Gunung Bromo di Surabaya terkenal memiliki view sunrise terbaik, Tapi selain keindahan sunrise nya, Gunung Bromo juga terkenal memiliki banyak spot menarik dan best disekitarnya.

Ini Tarikan Pasir Berbisik Bromo Surabaya

Pasir Berbisik ; Tempat Menarik di Gunung Bromo

Apa sahaja tempat menarik dikawasan Gunung Bromo. ? Antara tempat pelancongan yang selalunya di lawati oleh pelancong sewaktu melakukan trip pakej percutian Bromo adalah :

⬞ Puncak Penanjakan 1
⬞ Penanjakan 2 Seruni
⬞ Bukit Kingkong
⬞ Bukit Cinta Bromo
⬞ Pasir Widodaren
⬞ Spot Gunung Batok
⬞ Kawah Gunung Bromo
⬞ Padang Savana
Bukit Teltubbies
⬞ Bukit Mentigen
⬞ Bukit Perahu Bromo

Tapi tak setakat itu sahaja, kerana masih ada lagi satu tempat pelancongan yang wajib kita lawati sewaktu pergi bercuti di Gunung Bromo Surabaya.

Tempat ini selalunya dijadikan persinggahan terakhir dalam trip pakej pelancongan Bromo, iaitu sebuah padang pasir indah dan luas yang popular disebut ‘Pasir Berbisik Bromo‘.

Pasir Berbisik Gunung Bromo (whispering sands bromo) merupakan tempat lawatan terletak di kawasan taman nasional tengger Semeru Surabaya.

Pasir Berbisik adalah tempat lawatan menarik berupa laut pasir berwarna hitam indah nan luas dan merupakan persinggahan terkahir dalam trip pakej pelancongan Bromo Surabaya

Bila masa terbaik untuk melawati Pasir Berbisik di Gunung Bromo,?? Bila bila puna OK, tapi sewaktu musim kemarau, kita mesti guna mask semasa melawat pasir berbisik.

Kerana kalo musim kemarau kawasan Surabaya, angin selalunya kuat, So,, kalo tak guna mask, khawatir menganggu pernapasan.

Apa pula tarikan Pasir Berbisik ni,? selain luas macam laut, Pasir Berbisik di Gunung Bromo Surabaya ini merupakan view terbaik untuk mengambil gambar milky way (galaxy).

So,, bagi community milky way photography, Pasir Berbisik merupakan tempat lawatan yang wajib dilawati semasa melakukan trip Pakej Percutian Surabaya.

Bagi tuan puan yang tengah merancang percutian ke Gunung Bromo Surabaya, tempat ini mesti dilawati, majoriti pelancong cakap rugi, jika melancong di Bromo tanpa melawati Pasir Berbisik.

Kerana itulah travel agency kami memaklumkan mana mana tempat menarik yang mesti dilawati semasa pergi melancong di taman nasional tengger Semeru Surabaya.

Harap harap info ini bermanfaat untuk tuan puan yang tengah merancang pergi ke kawasan Gunung Bromo Surabaya.

Disini travel agency kami sedia pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya yang sangat sesuai untuk melawati pasir berbisik dan tempat menarik lainnya dikawasan Gunung Bromo.

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Info lebih banayak berkenaan “Pasir Berbisik di Gunung Bromo”, Kemudahan atau fasiliti pelancongan, Harga atau bajet pakej ground, Perkhidmatan supir dan pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact pihak travel agency kami.

Pasir Berbisik ; Tempat Percutian Terbaik di Gunung Bromo