Tempat Terbaik Melihat Sunrise Di Gunung Bromo

Tempat Terbaik Melihat Sunrise Di Gunung Bromo – Sebagai tempat percutian terbaik di Indonesia, Gunung Bromo Surabaya selalunya di lawati ramai pelancong tempatan mauhupun mancanergara.

Sebab selain terkenal memiliki banyak tempat pelancongan menarik, Gunung Bromo juga popular mempunyai view sunrise terbaik di Surabaya, Indonesia.

Bagi pelancong dari Kuala Lumpur Malaysia, Singapore, Thailand, Brunai darussalam dan pelancong dari mancanegara lainnya, yang sedang merancang trip percutian ke Surabaya, pasti visit di Gunung Bromo.

Sebab Gunung Bromo Surabaya merupakan tempat pelancongan di Indonesia yang memiliki tarikan is the best, dan salah satu tarikan yang terbaik adalah keindahan Sunrise nya.

Spots Terbaik Untuk Melihat Sunrise Gunung Bromo

Mana mana sahaja tempat terbaik melihat Sunrise Bromo Surabaya,? OK, disini kami akan memaklumkan mana mana sahaja tempat terbaik yang memilki spot menarik untuk melihat Sunrise Bromo.

Ada 3 tempat terbaik untuk melihat Sunrise Gunung Bromo yang wajib kita lawati semasa kita melakukan program Pakej Percutian Bromo, iaitu :

1. PENANJAKAN BROMO

Tempat Terbaik Melihat Sunrise Di Gunung BromoGunung Penanjakan Bromo adalah salah satu puncak yang terletak di ketinggian 2.770 dan merupakan tempat terbaik untuk melihat Bromo sunrise yang wajib dilawati semasa melancong di Bromo, selain menjadi spot sunrise terbaik, puncak ini menjadi view terbaik melihat semua kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya.

Selain itu puncak ini selalunya dijadikan tempat melihat Bromo Milky Way, kerana itulah puncak penanjakan 1 ini menjadi tempat percutian utama dalam program trip Pakej Percutian Bromo.

Untuk melawati puncak ini kita mesti bergerak lagi awal maksimum pukul 03:00, sebab semua pelancong yang pergi ke Gunung Bromo Surabaya mesti melawati puncak ini.

So,, kalo tak bergerak awal ke puncak ini kita tak akan ada tempat yang selesa semasa melihat Bromo sunrise. *sila lihat info penanjakan 1 bromo.

2. SERUNI POINT BROMO

Tempat Terbaik Melihat Sunrise Di Gunung Bromo

Seruni Point Bromo atau Puncak Penanjakan 2 adalah salah satu punack yang terletak di ketinggian 2.400 meter di atas permukaan laut. Puncak ini masih dalam kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru Surabaya, yang merupakan tempat terbaik untuk melihat sunrise selepas puncak penanjakan 1 Gunung Bromo.

Selain mejadi tempat terbaik melihat kemunculan sunrise dan milky way, Puncak penanjakan 2 Bromo merupakan tempat alternatif untuk menyaksikan sunrise.

Semasa anda melakukan trip Pakej Percutian Surabaya, Bromo, jangan sampai tak melawati tempat ini, sebab puncak penanjakan 2 ini masuk senarai tempat menarik di kawasan Gunung Bromo. *sila lihat info seruni point bromo.

3. BUKIT KINGKONG BROMO

Tempat Terbaik Melihat Sunrise Di Gunung BromoBukit Kingkong Bromo adalah salah satu tempat pelancongan di kawasan Gunung Bromo yang selalunya menjadi tumpuhan pelancong untuk melihat keindahan bromo sunrise. tak setakat itu sahaja, selain terbaik untuk melihat sunrise, Bukit Kingong menjadi tempat terbaik untuk tour camping sekali tempat terbaik melihat Bromo Milky Way.

Apa beza puncak penanjakan 1 dengan Bukit Kingkong ni,? Bukit Kingkong ini merupakan spot terbaik melihat Bromo Milky Way, sedangkan puncak penanjakan spots terbaik untuk melihat Sunrise.

Letak bukit ini berhampiran sahaja dengan puncak penanjakan 1. Bagi pelancong yang melalukan trip Pakej Percutian Bromo, special tour milky way pasti singgah di tempat ini. *sila lihat info bukit kingkong bromo.

Itulah 3 spots terbaik untuk melihat sunrise di Bromo, Surabaya, Indonesia. Harap harap info ini bermanfaat untuk Anda yang tengah merancang trip percutian ke Gunung Bromo Surabaya.

Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak mengenai Pakej Percutian Bromo, Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Terbaik Untuk Melihat Sunrise di Gunung Bromo