Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya

Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya

Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya – Gunung Bromo memang selalunya memberikan yang terbaik bagi sesiap yang melawatinya, sebab itulah Gunung Bromo masuk category tempat Percutian Surabaya yang terbaik dan menarik, sehingga Gunung Bromo Surabaya ini sentiasa ramai pelancong di sepanjang tahun.

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Pelancong tempatan mahupun mancanegara yang melakukan trip Pakej Percutian Surabaya, visit Gunung Bromo dan majoriti mereka pergi ke Bromo teringin melihat keindahan sunrise yang dari puncak Penanjakan Bromo, tapi tak setakat itu, selain teringn melihat sunrise, mereka teringin pula menikmati tempat menarik di kawasan Gunung Bromo.

Dan salah satu tempat pelancongan di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru yang selalunya menjadi tumpuhan pelancong adalah ‘Bukit Kingkong Bromo’, sebuah tempat pelancongan menarik dekat penanjakan 1 yang merupakan tempat terbaik untuk melihat Bromo sunrise.

Semua pelancong yang melalukan trip Pakej Percutian Bromo, selalunya singgah di tempat ini, dan biasanya tempat ini dilawati selepas program tour Bromo sunrise, sebab tempat ini berhampiran sahaj dengan puncak penanjakan 1, atau sebelum bergerak ke Kawah Bromo.

Sekiranaya anda sedaang melakukan percutian di Bromo Surabaya jangan sampai tak melawati Bukit Kingkong ni, cara nya sangat mudah, selepas program sunrise tour, bisanya program percutian di teruskan ke Kawah, Aaaa sebelum ke kawah, anda cakap saja ke pak supir Jeep Bromo untuk dihantarkan ke Bukit Kingkong.

Semasa Anda tiba di Bukit Kingkong ini, anda akan menemukan keindahan yang berbeza dan anda akan faham betapa indahnya kawasan taman nasional tengger Surabaya, sebab dari view ini semua kawasan taman nasional Bromo Surabaya akan tanpak semua.

Harap harap info ini bermanfaat untuk Anda yang sedang merancong trip Pakej Percutian Bromo, dan untuk lain lain mengenai harga atau bajet Pakej Percutian Bromo, Pakej Ground ke Surabaya, Kemudahan pelancongan, info tempat percutian menarik di kawasan Surabaya dan lain lain, sila hubungi pihak travel agency kami.

Pakej Percutian Menarik di Surabaya