Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di Surabaya – Ingin menikmati keindahan tempat percutian di Surabaya yang terbaru dan menarik bersama keluarga?

Disini kami akan senaraikan antara tempat pelancongan di Surabaya yang sangat menarik dan sesuai untuk percutian keluarga (family tour), dan tempat ini juga sangat sesuai untuk anak kecil dan warga emas.

Majoriti pelancong datang ke Surabaya ingin melihat keindahan kawasan Gunung Bromo dan melawati tempat-tempat menarik lainnya di kawasan Malang Batu.

Tetapi sekiranya anda mencari tempat percutian yang lagi sesuai untuk keluarga (kanak-kanak & warga emas), selain Gunung Bromo dan Malang Batu.

Ada 2 tempat percutian yang mesti dimasukkan dalam schedule pakej pelancongan, iaitu Taman Safari Zoo & Cimory Dairyland.

Tempat Percutian di Surabaya Sesuai Untuk Keluarga

1. Taman Safari Zoo Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di SurabayaTaman Safari Zoo atau Safari Zoo Surabaya (Taman Safari Indonesia) adalah tempat pelancongan popular di Surabaya, yang sentiasa dilawati pelancong tempatan dan mancanegara, sebab Taman Safari Zoo Prigen merupakan salah satu safari zoo terbesar di Indonesia, hingga terbesar di Asia.

Letak Safari Zoo Prigen sangatlah strategis, iaitu di kampung Jatiarjo Kecamatan Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Safari zoo juga dapat dilawati semasa kita melakukan percutian ke Gunung Bromo, Kawah Ijen atau ke Malang Batu.

Safari Zoo Surabaya menawarkan keseronokan yang sangat luar biasa dan penuh dengan aktiviti menarik, sebab itulah Safari Zoo ini ramai dilawati pelancong tempatan mahupun mancanegara.

Sfari zoo juga sangat sesuai untuk program pakej pelancongan keluarga atau warga emas,  *Lihat info lebih banyak mengenai Taman Safari Zoo Surabaya.

2. Cimory Dairyland Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di SurabayaCimory Dairyland adalah tempat lawatan terbaru dan menarik dikawasan Surabaya. Letaknya Cimory Dairyland berhampiran sahaja dengan Taman Safari Zoo, Cimory Dairyland terletak di kampung Plembon, Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Sebagai tempat percutian terbaru, Cimory Dairyland disebut juga Cimory Prigen, sebab tempat pelancongan ini terletak dikawasan kampung prigen, Surabaya.

Cimory Pringen kini menajadi percutian favorit bagi pelancong tempatan mahupun pelancong asing, sebab Cimory Dairyland Surabaya sentiasa memberikan keseronokan luar biasa bagi sesiapa yang melawatinya.

Tempat percutian menarik ini sangat sesuai untuk trip pakej pelancongan keluarga atau warga emas. *Lihat info lebih banyak berkenaan Cimory Dairyland Surabaya.

Itulah 2 tempat percutian menarik yang wajib dilawati bersama keluarga (family tour), sekiranaya Anda tengah merancang Percutian ke Surabaya, jangan sampai tak melawati Safari Zoo dan Cimory Dairyland.

Sekiranaya tuan puan mahu sekali melawati Gunung Bromo, Malang Batu sekali Surabaya city tour, masa pelancongan atau masa yang sangat sesuai adalah 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam.

Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d4n


Info labih banyak berkenaan “Tempat Pelancongan Keluarga di Surabaya”, Tempat menarik untuk kanak-kanak, Tempat lawatan sesuai untuk warga emas, Aktiviti di percutian di Surabaya, Kereta sewa, Pekhidmatan supir dan Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik Untuk Keluarga