Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di Surabaya – Ingin menikmati keindahan tempat percutian di Surabaya lebih lama lagi bersama keluarga? Disini kami akan senaraikan antara tempat pelancongan di Surabaya yang sangat menarik dan sesuai untuk percutian keluarga (family tour), dan tempat ini juga sangat sesuai untuk anak kecil dan warga emas.

Majoriti pelancong datang ke Surabaya ingin melihat keindahan kawasan Gunung Bromo dan melawati tempat-tempat menarik lainnya di kawasan Malang Batu, tapi sekiranya anda mencari tempat percutian yang lagi sesuai untuk keluarga (kanak-kanak & warga emas), selain Gunung Bromo dan Malang Batu, ada 2 tempat yang mesti dimasukkan dalam schedule pelancongan, iaitu Taman Safari Zoo Surabaya & Cimory Dairyland.

Tempat Percutian Sesuai Untuk Keluarga

1. Taman Safari Zoo Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di SurabayaTaman Safari Zoo atau Safari Zoo Surabaya (Taman Safari Indonesia) merupakan tempat pelancongan popular di Surabaya, yang sentiasa dilawati oleh pelancong tempatan mahupun mancanegara, sebab Taman Safari Zoo Prigen ini merupakan salah satu safari zoo terbesar di Indonesia, hingga terbesar di Asia.

Letak Safari Zoo Prigen sangatlah strategis, iaitu di kampung Jatiarjo Kecamatan Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Safari juga dapat dilawati semasa kita mahu ke Gunung Bromo, Kawah Ijen atau ke Malang Batu. Safari Zoo Surabaya menawarkan keseronokan luar biasa dan penuh dengan aktiviti menarik, sebab itulah Safari Zoo sangat sesuai untuk pelancongan keluarga atau warga emas,  *Lihat info lebih banyak mengenai Taman Safari Zoo Surabaya.

2. Cimory Dairyland Surabaya

Tempat Percutian Menarik Untuk Family Di SurabayaCimory Dairyland adalah tempat lawatan terbaru di Surabaya, yang letaknya berhampiran sahaja dengan Taman Safari Zoo, Cimory Dairyland terletak di kampung Plembon, Prigen, Pasuruan, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Cimory Dairyland disebut juga Cimory Prigen, sebab Tempat pelancongan ini terletak di kampung prigen, Surabaya.

Cimory Pringen kini menajadi percutian favorit bagi pelancong tempatan mahupun pelancong asing, sebab Cimory Dairyland Surabaya sentiasa memberikan keseronokan luar biasa bagi sesiapa yang melawatinya, dan tempat percutian ini sangat sesuai untuk pelancongan keluarga atau warga emas. *Lihat info lebih banyak mengenai Cimory Surabaya.

Itulah 2 tempat percutian menarik yang wajib dilawati bersama keluarga (family tour), sekiranaya Anda tengah merancang Percutian ke Surabaya, jangan sampai tak melawati Safari Zoo dan Cimory Dairyland.

Dan sekiranaya tuan puan mahu sekali melawati Gunung Bromo, Malang Batu sekali Surabaya city tour, masa pelancongan atau pakej yang sangat sesuai adalah Pakej Percutian Surabaya 4 hari 3 malam, lagi menarik dan puas hati bole ambik Pakej Percutian Surabaya 5 hari 4 malam atau by request.

Untuk info labih banyak mengenai Tempat Pelancongan Keluarga di Surabaya, Tempat menarik untuk kanak-kanak, Tempat lawatan sesuai untuk warga emas, Aktiviti di percutian di Surabaya, pilihan Pakej Percutian Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik Untuk Keluarga