Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam adalah pilihan pakej pelancongan Surabaya dengan program lawatan ke Gunung Bromo dan Malang Batu Surabaya.

Pakej percutian Bromo Malang Batu ini merupakan salah satu pilihan pakej percutian Surabaya 3 hari 2 malam yang dimulakan dengan lawatan ke Gunung Bromo, selepas itu ke tempat pelancongan menarik dikawasan Malang Batu.

Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Surabya Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 3 hari 2 malam ini sangat sesuai untuk trip pelancongan keluarga (family tour), kanak kanak, warga emas, dan sesuai pula untuk trip percutian honeymoon.

Percutian Bromo Malang 3 hari 2 malam dapat Anda mulakan dari Surabaya, Malang atau Bnayuwangi. Itinerary Pelancongan Bromo Malang Surabaya 3 hari 2 malam adalah sebagai berikut :


HARI 1 : SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

> Team travel agency kami mulakan Bromo Malang Surabaya 3d2n dengan mengangkut Anda di Surabaya airport.
> Selepas itu, dari Surabaya airport pak supir menghantar menuju hotel dikawasan Gunung Bromo -+ 3 jam

HARI 2 : SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – LADANG EPAL – HOTEL MALANG

> 02:00am, team travel agency kami memulakan trip Bromo Surabaya dan bergerak guna jeep Bromo menuju ke puncak gunung penanjakan 1, salah satu view terbaik menyaksikan Bromo sunrise -+ 1 jam.
> 03:00 tiba di area puncak penanjakan 1 Bromo, sebelum masa munculnya sunrise,kita dapat kupi – kupi dahulu di puncak area.
> 04:45 kita bergerak, jalan kaki menuju spot terbaik melihat sunrise, selama 5 minit sahaja,
> 06:30am, trip pelancongan diteruskan ke tempat parking jeep dekat Kawah Bromo. semasa tiba di tempat jeep dekat kawah Bromo, jalan kaki selama 25 minit atau kita guna perkhidmatan sewa kuda (horse riding bromo) 15 menit.
> Selepas lawatan ke kawah Gunung Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali melawati Bukit teletubbies Bromo.
> Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, program pelancongan diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo (whispering sand).
> Selepas lawatan ke kawah Gunung Bromo, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali melawati Bukit teletubbies Bromo.
> Selepas melawati Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo, program trip pelancongan diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo (whispering sand bromo).
> Selesai explore Padang Savana dan Bukit teletubbies Bromo dan semua tempat menari dan terbaik di kawasan Gunung Bromo kembali ke hotel semula.
> Selepas breakfast, check out hotel Bromo dan menaruskan kembara ke Ladang Epal di Malang Batu -+3 jam perjalanan.
> Puas memetik sekali menikmati buah di kebun epal, check in hotel Malang – berehat untuk prepare trip Pakej Percutian Malang, esok.

HARI 3 : COBAN RONDO WATERFALLS – SHOPPING TOUR SURABAYA – SURABAYA AIRPORT, FINISH

> 07:00AM chcek out hotel Malang, dan bergerak menuju air terjun Coban rondo dengan masa perjalanan 20 minit sahaja dari hotel.
> Puas memikmati keindahan air terjun Coban rondo, kita bergerak menuju tempat shopping tour murah dikawasan badaraya Surabaya +- 3 jam
> Selepas trip shopping tour Surabaya, team kami menghantar Anda balik ke Surabaya airport, dan pakej percutian Surabaya Bromo Malang 3h2m, finish.

Sekiranya tuan puan berminat pakej yang lagi lebih atau percutian 4 hari, 5 hari atau 6 hari 5 malam, travel kami sedia pula, antara pilihan pakej percutian :

Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam
Pakej Percutian Bromo Malang 5 Hari 4 Malam
Pakej Percutian Bromo Malang 6 Hari 5 Malam


Info lebih banyak berkenaan Pakej Percutian Surabaya 3d2n (bromo – malang surabaya), Ground package, Kawah Ijen, Tumpak Sewu, Madakaripura, Kereta sewa dan Bajet Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency Surabaya kami.

Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 3 Hari 2 Malam