Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya 3 hari 2 malam dengan trip percutian ke tempat pelancongan popular di Surabaya, iaitu Tumpak Sewu dan Gunung Bromo.

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu Surabaya ini dimulakan dengan trip pakej percutian air terjun Tumpak Sewu, selepas itu diteruskan dengan program pakej percutian Bromo.

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3 Hari 2 MalamPercutian Surabaya Bromo Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam

Gunung Bromo dan air terjun Tumpak Sewu merupakan tempat pelancongan terbaik dan best dikawasan Surabaya, Jawa Timur, Indonesia yang selalunya dilawati pelancong sepanjang tahun.

Untuk mengikuti trip pakej percutian Bromo Tumpak Sewu waterfall, Anda dapat memulakan dari Surabaya, Malang, Banyuwangi atau Bali (airport, stesen / hotel). Itinerary pakej percutian Bromo Tumpak Sewu waterfalls adalah sebagi berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG / BALI – HOEMSTAY KSAWASAN AIR TERJUN TUMPAK SEWU SURABAYA

Untuk memulakan pakej percutian Tumpak Sewu Bromo Surabaya 3 hari 2 malam, team travel agency kami mengambil Anda di Surabaya, Malang, Bali atau Banyuwangi harbour.

Selepas itu bergerak menuju homestay dikawasan air terjun Tumpak Sewu (tumpak sewu waterfall) +- 5 jam dari Surabaya airport.

Tiba di homestay kawasan air terjun tumpak sewu, check in dan berehat untuk prepare tour tumpak sewu waterfalls esok.

HARI 2 : GOA TETES WATERFALL – TUMPAK SEWU VIEW BAWAH – TUMPAK SEWU VIEW ATAS – SURABAYA / MALANG, FINISH.

07:30 team travel agency kami menghantar ke air terjun tumpak sewu. Sebelum bergerak ke tumpak sewu spot bawah, kita stop dahulu di air terjun Goa Tetes.

Selepas melawati air terjun Goa Tetes bergerak ke air terjun tumpak sewu view bawah dengan dibimbing oleh tour guide hingga ke latak air terjun tumpak sewu.

Puas menikmati keindahan air terjun tumpak sewu view bawah sekali bergambar dengan background air terjun tumpak sewu, meneruskan perjalanan menuju air terjun view atas.

Selepas itu balik homestay semula, check out dan meneruskan perjalanan menuju ke hotel kawasan Gunung Bromo +- selama 3 jam.

Tiba di hotel dekat Gunung Bromo, check in hotel dan berehat untuk prepare tour pakej percutian Bromo esok.

HARI 3 : TOUR BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA / MALANG AIRPORT, FINISH.

02:00 bergerak guna perkhidmatan sewa Jeep Bromo menuju puncak penanjakan 1, salah satu spot terbaik and best untuk melihat sunrise Gunung Bromo

Tiba di puncak penanjakan 1 Bromo, kita bole kupi – kupi dahulu di puncak area, sekali menunggu kemunculan sunrise Bromo.

04:50 AM, bergerak atau jalan kaki menuju spot terbaik dan best untuk melihat keindahan Bromo sunrise +- 5 minir sahaja. Sunrise Bromo akan muncul pada pukul 05:20.

06:00 meneruskan program pelancongan ke Kawah Bromo +- 15 minit. Tiba di tempat parking jeep dekat kawah, jalan kaki +- 30 minit.

⬞ Selepas melawati Kawah Bromo meneruskan perjalanan ke Padang Savana sekali melawati Bukit Teletubbies Gunung Bromo.

⬞ Puas menikamati keindahan Padang Savana dan Bukit Teletubbies Gunung Bromo, kita bergerak menuju Pasir Berbisik Bromo.

⬞ Selepas itu balik hotel semula, breakfast, check out hotel dan team travel agency kami menghantar Anda balik ke Surabaya airport +- 3 jam.

⬞ Tiba di Surabaya airport, program trip pakej percutian Surabaya Tumpak Sewu Bromo 3 hari 2 malam, finish.


Selain percutian Bromo Air Terjun Tumpak Sewu 3h2m, perkhidmatan travel pelancongan kami sedia pula pelbagai pilihan pakej lawatan menarik dan best, iaitu :

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
⬞ Pakej Bromo Kawah Ijen Sewu Surabaya 5d4n
⬞ Pakej Bromo Ijen Sewu Malang Surabaya 6d5n

Untuk info lebih banyak berkenaan dengan trip pakej percutian Bromo Tumpak Sewu 3 Hari 2 Malam, Ground package, Perkhidmatan supir, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Percutian Surabaya Tumpak Sewu Bromo 3 Hari 2 Malam