Seronoknya Tunggang Kuda di Gunung Bromo

Seronoknya Tunggang Kuda di Gunung Bromo – Gunung Bromo (mount bromo) merupakan tempat Percutian Surabaya yang terbaik dan popular di Jawa Timur, Indonesia.

Macam macam tempat percutian menarik di Surabaya, Gunung Bromo adalah tempat pelancongan paling utama dan selalunya dilawati bagi semua pelancong yang sedang melancong di Surabaya, Indonesia.

Seronoknya Menunggang Kuda di Gunung Bromo

Jom,, Tunggang Kuda di Gunung Bromo Surabaya

Seyogiyanya Gunung Bromo Surabaya menjadi tempat percutian terbaik dan menarik dikawasan Surabaya, Indonesia. Kerana Gunung Bromo merupakan tempat pelancongan semulajadi yang memiliki banyak view menarik.

Selain memiliki banyak spot spot menarik, salah satu tarikan Gunung Bromo yang paling diminati banyak pelancong tempatan mahupun mancanegara, iaitu keindahan sunrise nya.

Antara tempat tempat pelancongan menarik di kawasan Gunung Bromo, adalah Penanjakan 1, Kawah Bromo, Padang savana, Pasir berbisik Bromo, Pasir widodaren dan Bukit teletubbies.

Tapi, untuk melawati ke semua tempat percutian itu kita mesti guna perkhidmatan Jeep Bromo, dan ada lagi satu aktiviti menarik yang wajib kita cuba semasa di Gunung Bromo, iaitu Menunggang Kuda di Bromo.

Menunggang Kuda di Gunung Bromo merupakan salah satu aktiviti yang sangat menarik dan banyak diminati dalam program pelancongan Bromo Surabaya.

Sebab selain kita dapat melawati tempat menarik dikawasan taman nasional Bromo teggger semeru Surabaya, kita juga dapat bergambar dengan naik kuda.

Naik kuda dikawasan Gunung Bromo Surabaya ini sangat diminati banyak pelancong, untuk melawati Padang savana, Pasir berbisik, Pasir widodaren, Bukit teletubbies dan Kawah Bromo.

Untuk melawati Penanjakan 1 Gunung Bromo, kita mesti guna perkhidmatan sewa Jeep Bromo, sebab kalo guna Kuda tidak akan kuat menghantar kita hingga puncak penanjakan (best spot bromo sunrise).

So.. disini kami maklumkan kepada tuan puan yang sedang merancang trip Pakej Percutian Bromo, sekiranya tuan puan, mahu menunggang kuda, batasan naik kuda ialah ; Padang savana, Bukit teletubbies, Kawah bromo, Pasir widodaren dan Pasir berbisik, *lihat info menarik berkenaan pasir berbisik bromo.

Macaman kita nak booking kuda di Gunung Bromo,? Aaaa kita tak paya risau pasal book kuda di Bromo, sebab sangat sangat mudah sahaja.

Semasa kita melakukan percutian Bromo Surabaya, kita cukup minta ke supir jeep atau ke tour guide, kalo kita minta tolong ke supir jeep atau tour guide untuk booking kuda, otomatis harga lagi murah.

Sekiranya Anda memerlukan rekomendasi pakej percutuan Bromo, disini travel agency kami sedia pilihan pakej percutian Surabaya, Malang Batu dan Gunung Bromo. Antara pilihan pakej adalah :

Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d2n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 6d5n

Info lebih banyak mengenai harga menunggang kuda Gunung Bromo, pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, Pakej untuk warga emas, Kereta Sewa di Surabaya, Pakej ground ke Surabaya, Perkhidmatan supir di Surabaya, dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Menunggang Kuda di Gunung Bromo Surabaya