Seronoknya Menunggang Kuda di Gunung Bromo

Seronoknya Menunggang Kuda di Gunung Bromo

Seronoknya Menunggang Kuda di Gunung Bromo – Gunung Bromo (mount bromo) merupakan tempat Percutian Surabaya yang terbaik dan popular di Jawa Timur, Indonesia. Dari sekian banyak nya tempat percutian menarik di Surabaya, Gunung Bromo adalah tempat pelancongan yang paling utama dan selalunya menjadi destinasi wajib dilawati bagi semua pelancong yang sedang melancong di Surabaya, Indonesia.

Seronoknya Menunggang Kuda di Gunung Bromo

Seronoknya Menunggang Kuda di Bromo Surabaya

Wajar sahaja kalau Gunung Bromo Surabaya menjadi tempat percutian terbaik diantara tempat pelancongan lain lain yang ada dikawasan Surabaya, Indonesia. Sebab Gunung Bromo merupakan tempat pelancongan semulajadi yang memiliki view menarik dan lagi ada satu yang selalunya menajadi tujuan utama bagi semual pelancong, iaitu keindahan Sunrise nya.

Antara tempat tempat pelancongan menarik di kawasan Gunung Bromo, adalah Penanjakan 1, Kawah Bromo, Padang Savana, Pasir Berbisik Bromo dan Bukit Teletubbies, namun untuk melawati ke semua tempat percutian itu kita mesti guna perkhidmatan Sewa Jeep Bromo, dan ada lagi satu aktiviti menarik yang wajib kita cuba semasa di Gunung Bromo, iaitu Menunggang Kuda di Bromo.

Menunggang Kuda di Gunung Bromo merupakan salah satu aktiviti yang sangat menarik dalam program Pelancongan Bromo Surabaya, sebab selain kita dapat melawati tempat menarik dikawasan taman nasional Bromo teggger semeru Surabaya, kita juga dapat bergambar dengan naik kuda.

Naik kuda dikawasan Gunung Bromo Surabaya ini sangat diminati banyak pelancong, untuk melawati Padang savana, Pasir berbisik, Pasir widodaren, Bukit teletubbies dan Kawah Bromo, dan untuk melawati Penanjakan 1 Gunung Bromo, kita mesti guna perkhidmatan Sewa Jeep Bromo, sebab kalo guna Kuda tidak akan kuat menghantar kita hingga puncak penanjakan (best spot bromo sunrise).

So.. disini kami maklumkan kepada tuan puan yang sedang merancang trip Pakej Percutian Bromo, sekiranya tuan puan, mahu menunggang kuda, batasan naik kuda ialah ; Padang savana, Bukit teletubbies, Kawah bromo, Pasir widodaren dan Pasir berbisik, *lihat info mengenai pasir berbisik bromo.

Macaman kita nak booking kuda di Gunung Bromo,? Aaaa kita tak paya risau pasal book kuda di Bromo, sebab sangat sangat mudah sahaja. Semasa kita melakukan Percutian Bromo, kita cukup minta ke supir Jeep atau ke tour guide, kalo kita minta tolong ke supir jeep atau tour guide untuk booking kuda, otomatis harga lagi murah.

Info lebih banyak mengenai Harga Mneununggang Kuda Gunung Bromo, pilihan Pakej Percutian Surabaya, Pakej untuk warga emas, Kereta Sewa di Surabaya, Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Menunggang Kuda di Gunung Bromo Surabaya