Pakej Percutian Air Terjun Madakaripura Surabaya

Pakej Percutian Air Terjun Madakaripura Surabaya adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya 2 hari 1 malam dengan program trip ke Madakaripura, iaitu air terjun terbaik dekat Gunung Bromo.

Madakaripura merupakan salah satu tarikan pelancongan semulajadi dekat Gunung Bromo, dan merupakan pelancongan air terjun terbaik dan best di kawasan Surabaya.

Pakej Percutian Air Terjun Madakaripura Surabaya

Pakej Pelancongan Surabaya Air Terjun Madakaripura

Air terjun Madakaripura juga merupakan salah satu waterfall tertinggi kedua di Indonesia. So.. pelancong yang pergi ke Surabaya, selain pergi Gunung Bromo mesti visit di air terjun Madakaripura.

Untuk join trip pelancongan Madakaripura dapat Anda mulakan dari Surabaya, Malang, Kawah Ijen, Tumpak Sewu atau dari Banyuwangi dan Bali. Itinerary trip package Madakaripura Surabaya adalah sebagai berikut :

HARI 1 : SURAABAY, MALANG / BANYUWANGI – HOTEL KAWASAN AIR TERJUN MADAKARIPURA / GUNUNG BROMO.

Untuk memulakan tour Surabaya Madakaripura 2h1m, team travel agency kami amik Anda di Surabaya atau Malang Batu airport.

Selepas itu pak supir mengahtar Anda ke tempat penginapan di sekitar Madakaripura atau Gunung Bromo dalam masa perjalanan -+3 jam.

Tiba di hotel kawasan Madakaripura waterfall, check in dan berehat untuk prepare program trip pelancongan, esok pagi.

HARI 2 : TOUR AIR TERJUN MADAKARIPURA – SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI, FINISH.

Pukul 07:00 AM, selepas breakfast pihak travel agency kami mengambil Anda di hotel dan bergerak menuju Madakaripura.

Tiba di tempat parking kawasan air terjun, transfer ke perkhidmatan motor dan bergerak menuju tempat bayar tiket masuk (entrancefee).

Selepas bayar tiket masuk atau entrancefee pelancongan, jalan kaki +- 30 minit dan tour guide akan bimbing Anda menuju waterfall.

Tiba di air terjun, Anda akan takjub melihat keindahan Madakaripura waterfall dan kita akan melihat keunikan dari pada air terjun.

Selepas melakukan semua aktiviti pelancongan air terjun Madakaripura, balik hotel semula – breakfast – check out hotel dan team travel agency menghantar Anda balik Surabaya airport dan trip pakej percutian Surabaya Madakaripura waterfall, finish.

Note : Sekiranya Anda teringin melawati Gunung Bromo sekali, kita mesti atur masa untuk melawati Madakaripura waterfall di hari 1.


Selain trip air Terjun Madakaripura, travel agency kami sedia pula pelbagai pilihan paket lawatan terbaru dan menarik :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Sekiranaya Anda memerlukan info lebih banyak berkenaan trip Air Terjun Madakaripura Surabaya, Ground package, Aktiviti, Fasiliti pelancongan, Kemudahan, Perkhidmatan supir dan pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Percutian Madakaripura Surabaya 2 Hari 1 Malam