Pantai Bentar Probolinggo Surabaya

Pantai Bentar Probolinggo Surabaya – Kota Surabaya memang selalunya memberikan yang terbaik untuk semua pelancong tempatan mahupun mancanegara yang datang di Kota Surabaya.

Salah satu tempat popular dan best di Surabaya adalah Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Tumpak Sewu, Gunung Semeru dan Ranu Kumbolo.

Tapi lagi ada satu tempat percutian menarik dan best yang sepatutnya kita lawati semasa melancong di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia, iaitu Pantai Bentar Probolinggo.

Pantai Bentar Probolinggo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik dan Best di Surabaya

Sebelum, kami sudah kongsi info berkenaan Pantai Gili Ketapang, dan sekarang kami akan memberikan info menganai salah satu pantai yang sangat sesuai dilawati semasa kita pergi ke melancong di Surabaya.

Dan pantai itu lagi sesuai dilawati semasa kita melakukan pelancongan ke Kawah Ijen atau semasa melakukan Percutian Gunung Bromo, nama pantai iaitu Pantai Bentar Probolinggo.

Pantai Bentar merupakan pantai tenang yang memiliki tarikan sunrise dan sunset yang sangat indah dan sesuai dilawati ketika kita melakukan trip Percutian Surabaya.

Lokasinya yang tidak jauh dari Gunung Bromo menjadikan ia destinasi tarikan semua pelancong yang datang melancong ke kawasan Surabaya.

Apa tarikan dari pada Pantai Bentar ini,? Kalau kita berniat ke pantai ni, kita boleh merancang beberapa aktiviti menarik, iaitu naik boat untuk pusing pusing pantai dan lagi menarik kita dapat menikmati keindahan Sunrise dan Sunset.

Satu lagi tarikan daripada pantai Bnetar, iaitu menjamu selera di kedai-kedai seafood yang terdapat di sekitar Pantai Bentar Probolinggo.

Tak itu sahaja, kalau anda nak tahu, di Pantai Bentat ini kita dapat menyaksikan ikan hiu tutul, salah satu ikan hiu yang tak berbahaya, dan biasanya ikan hiu ni muncul waktu petang.

So.. kalo kita berniat melihat keindahan sunset dikawasan pantai Bnetar sekali teringin melihat ikan hiu tutul, masa sesuai adalah pergi masa petang.

Bila dan pakej apa yang sesuai untuk melawati Pantai Pentar ini,? Sekiranya kita orang teringi melawati Pantai ni, bole bila bila sahaja.

Tapi pilihan Pakej Percutian Surabaya yang sangat sesuai dikombinasikan dengan tempat pelancongan pantai ini adalah Kawah Ijen dan Gunung Bromo.

Kenapa sangat sesuai dikombinasikan dengan pakej lawatan ke Kawah Ijen dan Gunung Bromo,? sebab Panati ini satu laluan menuju ke Kawah Ijen, dan merupakan tempat percutian dekat Gunung Bromo.

So.. semasa kita pergi ke Kawah Ijen atau Gunung Bromo, bolehlah kita stop sekejap di Pantai ni untuk melihat akiviti iakn hiu tutul.

Harap – harap article ini membantu Anda yang tengah merancang trip percutian ke Surabaya bersama kawan atau family tercinta.

Disini travel agency kami sedia pula pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024 yang sangat sesuai untuk Anda bersama keluarga, antar pilihan pakej :

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 3d2n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 5d4n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang 6d5n

Untuk info lebih banyak berkenaan “Pantai Bentar Probolinggo Surabaya”, Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Gunung Bromo, Aktiviti pelancongan, Bajet atau harga Pakej Ground ke Surabaya, Fasiliti pakej Percutian, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Percutian Menarik dan Best di Surabaya