Pantai Bentar Probolinggo Surabaya

Pantai Bentar Probolinggo Surabaya

Pantai Bentar Probolinggo Surabaya – Kota Surabaya memang selalunya memberikan yang terbaik untuk semua pelancong yang datang di Kota Surabaya. Dan salah satu tempat popular di Surabaya adalah Gunung Bromo, Kawah Ijen, Malang Batu, Tumpak Sewu, Gunung Semeru, Ranu Kumbolo, dan lagi satu tempat percutian menarik yang wajib kita lawati semasa melancong di Surabaya, iaitu Pantai Bentar Probolinggo.

Pantai Bentar Probolinggo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik di Surabaya

Sebelum, kami sudah kongsi info mengani Pantai Gili Ketapang, dan sekarang kami akan memberikan info menganai salah satu pantai yang sangat sesuai dilawati semasa kita pergi ke Kawah Ijen atau semasa melakukan Percutian Gunung Bromo, iaitu Pantai Bentar Probolinggo.

Pantai Bentar merupakan pantai tenang yang memiliki sunrise dan sunset yang sangat indah dan sesuai dilawati ketika kita melakukan trip Percutian Surabaya. Lokasinya yang tidak jauh dari Gunung Bromo menjadikan ia destinasi tarikan semua pelancong yang datang melancong ke Surabaya.

Apa tarikan dari pada Pantai Bentar ini,? Kalau kita berniat ke pantai ni, kita boleh merancang beberapa aktiviti menarik, iaitu naik boat untuk pusing pusing pantai dan lagi menarik kita dapat menikmati keindahan Sunrise dan Sunset.Dan satu lagi menjamu selera di kedai-kedai seafood yang terdapat di sekitar Pantai Bentar.

Tak itu sahaja, kalau anda nak tahu, di Pantai Bentat ini kita dapat menyaksikan ikan hiu tutul, salah satu ikan hiu yang tak berbahaya, dan biasanya ikan hiu ni muncul waktu petang, So.. kalo kita berniat melihat ikan hiu tutul ni, sebaiknya kita pergi masa petang.

Bila dan pakej apa yang sesuai untuk melawati Pantai Pentar ini,? Sekiranya kita orang teringi melawati Pantai ni, bole bila bila sahaja, tapi pilihan Pakej Percutian Surabaya yang sangat sesuai dikombinasikan dengan tempat pelancongan pantai ini adalah Kawah Ijen dan Gunung Bromo.

Kenapa sangat sesuai dikombinasikan dengan pakej lawatan ke Kawah Ijen dan Gunung Bromo,? sebab Panati ini satu laluan menuju ke Kawah Ijen, dan merupakan tempat percutian dekat Gunung Bromo, So.. semasa kita pergi ke Kawah Ijen atau Gunung Bromo, bolehlah kita stop sekejap di Pantai ni untuk melihat akiviti iakn hiu tutul.

Untuk info lebih banyak mengenai “Pantai Bentar Probolinggo Surabaya”, sekali info mengenai Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Gunung Bromo, Aktiviti pelancongan, Bajet atau harga Pakej Ground ke Surabaya, Fasiliti pakej Percutian, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya