Tempat Percutian Popular di Surabaya

Tempat Percutian Popular di Surabaya

Tempat Percutian Surabaya – Sebagai kota terbesar kedua di Indonesia, Surabaya  selalunya di lawati ramai pelancong tempatan mauhupun mancanergara, sebab Surabaya terkenal memiliki banyak tempat pelancongan menarik nan terbaik. Dan bagi Anda yang sedang merancang percutian ke Indonesia, khususnya ke bandar Surabaya, tentu memerlukan info mana mana tempat percutian popular dan menarik di Surabaya.

Kami BROMO SURABAYA TRAVEL, salah satu travel agency yang menyediakan banyak pilihan Pakej Percutian Surabaya dan sekali melayani perkhidmatan supir di Surabaya akan memaklumkan mana mana tempat lawatan yang wajib dilawati, baik tempat percutian moden ataupun percutian Alam Semulajadi yang sangat popular di Surabaya.

Tempat Lawatan Menarik di Surabaya

Ada banyak tempat pelancongan yang menarik yang wajib dilawati semasa melancong di Surabaya, dan antara tempat pelancongan yang menarik untuk dilawati adalah Surabaya city tour, Malang Batu, Madakaripura, Gunung Semeru, dan ada lagi 3 tempat percutian terkenal di Surabaya yang mesti Anda lawati, iaitu :

1. KAWAH IJEN BANYUWANGI SURABAYA

Tempat Percutian Popular di SurabayaGunung Ijen atau Kawah Ijen adalah sebuah gunung berapi aktif yang terletak di Banyuwangi, Bondowoso, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Gunung Ijen ini memiliki ketinggian 2.386 mdpl dan salah satu gunung yang mempunyai fenomena alam terbaik kedua di dunia, iaitu blue fire ijen yang juga disebut blue flame Ijen Banyuwangi.

Oleh sebab itulah Kawah Ijen menjadi tempat Percutian Surabaya yang masuk ketegory tempat percutian popular di Jawa Timur, Indonesia. sehingga menjadi salah satu tempat tumpuan utama bagi pelancong yang datang di kota Surabaya.

2. TUMPAK SEWU LUMAJANG SURABAYA

Tempat Percutian Popular di SurabayaTumpak Sewu Lumajang atau Coban Sewu waterfall adalah salah satu tempat Percutian Surabaya yang category tempat popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Air terjun Tumpak Sewu terletak di perbatasan kota Malang dan Lumajang, tepatnya terletak di Desa Sidomulyo, Pronojiwo, Lumajang, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Air Terjun Tumpak Sewu yang juga popular disebut mini niagara merupakan tempat pelancongan yang kini selalunya dilawati oleh banyak pelancong tempatan dan mancanegara, dan biasanya Air Terjun Tumpak Sewu ini di kombinasikan dengan tempat poopular lainnya di sekitar Surabaya, tapi lagi sesuai jika di kombinasikan dengan Gunung Bromo, Gunung Semeru dan Kawah Ijen.

3. GUNUNG BROMO SURABAYA

Tempat Percutian Popular di SurabayaGunung Bromo adalah gunung berapi aktif di yang terletak di taman nasional Surabaya, Jawa Timur, Indonesia dan masuk kategory tempat percutian Populer di Surabaya, bahkan menjadi tempat lawatan terbaik di Indonesia yang terkenal dengan keindahan sunrise – nya, sehingga Gunung Bromo sentiasa ramai pelawat di sepanjang tahun.

Kenapa Gunung Bromo masuk senarai tempat percutian terkenal di Surabaya, sebab selain memiliki view terbaik untuk melihat sunrise, Gunung Bromo juga mempunyai tempat pelancongan sekitar yang wajib dilawati, antara tempat percutian menarik di sekitar Gunung Bromo adalah Kawah Bromo, Padang savana, Pasir Berbisik, Bukit teletubbies, Gunung Batok, Bukit kingkong, Bukit cinta, Bukit mentigen, dan Puncak seruni point.

Itulah 3 tempat percutian populer di Surabaya, Indonesia yang selalunya menjadi tumpuan pelancong tempatan mahupun asing. Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak mengenai “Tempat Popular di Surabaya”, dan indo mengenai Pakej Percutian Bromo, Kawah Ijen, Air Terjun Tumpak Sewu, Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Pelancongan Popular di Surabaya