Gunung Batok Bromo Surabaya

Gunung Batok Bromo Surabaya – Gunung Bromo merupakan tempat lawatan popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Gunung Bromo terkenal dengan keindahan sunrise nya yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru.

So.. seyogiyanya Gunung Bromo menjadi salah satu tempat percutian terbaik di Surabaya yang selalunya menjadi tumpuan pelancong tempatan mauhupun mancanegara.

Gunung Batok Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik dan Best di Surabaya

Tak setakat populer dengan keindahan Bromo Sunrise nya, namun Gunung Bromo Surabaya juga mempunyai banyak tempat pelancongan menarik di sekitar nya.

Antara tempat lawatan menarik disekitar Bromo adalah Kawah Bromo, Penanjakan 1, Pasir Beribisik, Padang Savana, Bukit Teletubbies, Bukit perahu.

Tapi selain itu ada tempat menarik yang tak boleh kita lewatkan semasa melancong di Gunung Bromo, tempat itu berhampiran dengan kawah dan pure luhur poten, iaitu Gunung Batok Bromo.

Gunung Batok adalah salah satu tempat pelancongan yang terletak di sekitar Gunung Bromo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Gunung ini selalunya di lawati semasa pegi ke Kawah Bromo, sebab Gunung ini berhampiran sahaja dengan kawah dan berhampiran pula dengan pasir widodaren.

Gunung Batok Bromo memiliki ketinggian 2.440 meter dan Gunung ini merupakan salah satu gunung mati atau tidak aktif yang terletak di sekitar taman nasioanl Bromo tengger Semeru.

Apa terikan dari pada Gunung Batok Bromo ni,?

Tarikan dari pada Gunung Batok sangat sesuai untuk dijadikan background semasa bergambar di Kawah Gunung Bromo, dan Laut pasir.

So.. sangat ramai pelancong tempat mahupun asing, semasa pegi kawah Bromo, selalunya bergambar dengan background Gunung Batok.

Bila masa sesuai untuk melawati Gunung Batok,?

Bila bila pun OK, Tapi masa pergi lagi sesuai semasa awal musim kemarau atau akhir dari pada musim hujan, biasanya masa itu Gunung Batok ini tanpak sangat cantik dan hijau dengan rumput.

Sekiranaya semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo, Anda teringin melawati Gunung Batok ni, Anda cakap saja dengan pak supir jeep Bromo untuk di hantar.

Selepas melawati Gunung Batok, Anda dapat meneruskan pegi Kawah Bromo sekali melawati luhur poten temple yang masih satu laluan dengan Gunung Batok Bromo.


Disini travel agency kami sedia pelbagai pilihan pakej percutian Surabaya terbaru dan menarik yang sangat sesuai untuk melawati Gunung Batok Bromo, iaitu :

Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Untuk info lebih banyak berkenaan “Gunung Batok Bromo Surabaya”, Pakej Pelancongan Bromo, Aktiviti trip Surabaya, Bajet harga pakej Ground, Fasiliti, dan Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Tempat Percutian Menarik dan Best di Bromo Surabaya