Gunung Batok Bromo Surabaya

Gunung Batok Bromo Surabaya

Gunung Batok Bromo Surabaya – Gunung Bromo merupakan tempat percutian popular di Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Gunung Bromo terkenal dengan keindahan sunrise nya yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru, sehingga Gunung Bromo menjadi salah satu tempat percutian yang selalunya menjadi tumpuan pelancong tempatan mauhupun mancanegara.

Gunung Batok Bromo Surabaya

Tempat Percutian Terbaik Di Surabaya

Tak setakat populer dengan keindahan Bromo Sunrise nya, namun Gunung Bromo Surabaya juga mempunyai banyak tempat pelancongan menarik di sekitar nya, dan antara tempat lawatan menarik di Gunung Bromo adalah Kawah Bromo, Penanjakan 1, Pasir Beribisik, Padang Savana, Bukit Teletubbies dan ada lagi satu tempat yang tak boleh kita lewatkan semasa melancong di Gunung Bromo, iaitu Gunung Batok Bromo.

Gunung Batok adalah salah satu tempat percutian yang terletak di sekitar Gunung Bromo, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia. Gunung ini selalunya di lawati semasa pegi ke Kawah Bromo, sebab Gunung ini berhampiran sahaja dengan kawah. Gunung Batok Bromo memiliki ketinggian 2.440 meter dan Gunung ini merupakan salah satu gunung mati atau tidak aktif yang terletak di sekitar taman nasioanl Bromo tengger Semeru.

Apa terikan dari pada Gunung Batok Bromo ni,? Selain tempat terbaik untuk melihat sunset, tarikan dari pada Gunung Batok sangat sesuai untuk dijadikan background semasa bergambar di Kawah Gunung Bromo, dan Laut pasir. Pelancong tempat mahupun asing, semasa pegi kawah, selalunya bergabar dengan background Gunung Batok.

Bila masa sesuai untuk melawati Gunung Batok,? Bila bila pun OK, Tapi masa lagi sesuai semasa awal musim kemarau atau akhir dari pada musim hujan, biasanya masa itu Gunung Batok ini tanpak sangat cantik dan hijau dengan rumput.

Sekiranaya semasa melakukan trip Pakej Percutian Bromo, Anda teringin melawati Gunung Batok ni, Anda cakap saja dengan pak supir, jeep Bromo untuk di hantar, dan selepas melawati Gunung Batok, Anda dapat meneruskan pegi Kawah Bromo sekali melawati luhur poten temple yang masih satu laluan dengan Gunung Batok Bromo.

Untuk info lebih banyak mengenai “Gunung Batok Bromo Surabaya”, Dan Pakej Percutian Bromo, Aktiviti trip Bromo Surabaya, Bajet harga Pakej Ground ke Surabaya, Fasiliti Pakej Percutian Surabaya, dan lain lain, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Percutian Menarik Di Surabaya