4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung Bromo

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung Bromo

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung Bromo – Bagi yang meminati program outdoor di sekitar Surabaya, khususnya di lokasi Gunung Bromo atau kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya, disini kami travel Bromo Surabaya, sediakan pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program camping di 4 lokasi terbaik sekitar Gunung Bromo Surabaya.

4 lokasi ini sangat sesuai bagi Anda yang sedang merancang program Pakej Percutian Bromo, terutama untuk anda yang ingin melakukan program perkhemahan (camping). Kawasan perkhemahan (campsite) ini mempunyai kemudahan seperti kedai makan, bilik mandi dan tandas. Kawasan perkhemahan ini terletak di lokasi strategis dan rendang membuatkan kawasan perkhemahan ini amat selesa untuk pengunjung-pengunjung.

4 Tempat Camping Terbaik di Gunung Bromo

Selain terbaik untuk program Bromo Camping, 4 tempat ini juga merupakan spot terbaik untuk melihat Bromo Sunrise dan Bromo Milky Way. Antara 4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung Bromo itu adalah :

1. BUKIT MENTIGEN BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoBukit Mentigen Gunung Bromo adalah tempat percutian di kawasan Gunung Bromo yang merupakan sebahagian dari kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru. Bukit ni memang tak terlampau tinggi, tapi Bukit ini masuk category tempat atau spot terbaik untuk melihat keindahan Sunrise, Sunset tour dan Bromo Milky Way.

Bukit Mentigen ini terletak di kampung Ngadisari, Sukapura, Probolinggo Surabaya. Selain menjadi salah satu spot terbaik untuk Bromo Sunrise, Sunset tour dan Bromo Milky Way, Bukit Mentigen merupakan salah satu tempat terbaik untuk Perkhemahan atau Bromo Camping tour. *sila lihat info bukit mentigen bromo.

2. BUKIT KINGKONG BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoBukit Kingkong Bromo atau kingkong hill Bromo adalah tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise dan tempat special untuk melihat Bromo Milky Way. Bagi pelancong yang melakukan trip Pakej Percutian Bromo, tempat ini selalunya dilawati untuk melihat Milky Way, sebab tempat ini terkenal dengan keindahan Milky Way nya di kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya.

Letak Bukit Kingkong Bromo berhampiran sahaja dengan puncak penanjakan 1 atau view point utama, oleh sebab itulah tempat ini sentiasa dilawati oleh pelancong yang sedang melakukan Pakej Percutian Bromo, dan Bukit Kingkong merupakan tempat terbaik untuk khemah atau Campsite.  *sila lihat info bukit kingkong bromo.

3. BUKIT CINTA BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoBukit Cinta Gunung Bromo atau love hill Bromo adalah sebuah tempat pelancongan dekat puncak penanjakan dan lagi dekat dengan Bukit Kingkong, Semasa Anda melakukan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, bukit ini wajib anda lawati, sebab view di Bukit Cinta ini sangat berbeza dan lagi menarik dan bukit ini dapat Anda lawati selepas melawati Bukit Kingkong Bromo

Apa tarikan lain lain dari pada Bukit Cinta Gunung Bromo ini,?? tarikan lain lain adalah Spot terbaik untuk melihat Bromo Milky Way dan Bromo Sunset, dan Bukit ini juga merupakan salah satu tempat terbaik untuk program Camping atau program pakej percutian Bromo special camping tour. *sila lihat info bukit cinta bromo.

4. PENANJAKAN 1 BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoPenanjakan 1 Bromo atau View point 1 adalah destination utama dalam program Pakej Percutian Gunung Bromo, sebab puncak penanjakan ini merupakan puncak tertinggi dikawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya dengan ketinggian 2.770 mdpl (meter di atas permukaan laut), tentu puncak ini menjadi tempat terbaik untuk melihat keindahan Bromo Sunrise.

Semua pelancong yang pergi ke Gunung Bromo, sebelum melawati tempat percutian lain lain, selalunya melawati puncak penanjakan 1 ini dulu, sebab tempat ini merupakan view utama untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, dan puncak ini juga meripakan puncak terbaik untuk Pakej Percutian Bromo Camping. *sila lihat info puncak penanjakan bromo.

Itulah 4 tempat terbaik untuk Pakej Percutian Camping di Gunung Bromo, Surabaya, Indonesia. Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak mengenai pilihan Pakej Percutian Surabaya, Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Terbaik Untuk Pakej Bromo Camping