4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung Bromo

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung Bromo – Bagi Anda yang berminat program outdoor di sekitar Surabaya, khususnya di lokasi Gunung Bromo atau kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya.

Disini kami travel agency percutian Bromo Surabaya, sediakan pilihan Pakej Percutian Surabaya dengan program camping di 4 lokasi terbaik sekitar Gunung Bromo Surabaya.

4 lokasi ini sangat sesuai bagi Anda yang sedang merancang program Pakej Percutian Bromo, terutama untuk anda yang ingin melakukan program perkhemahan (camping).

Kawasan perkhemahan (campsite) ini mempunyai kemudahan seperti kedai makan, bilik mandi dan tandas.

Kawasan perkhemahan ini terletak di lokasi strategis dan rendang membuatkan kawasan perkhemahan ini amat selesa untuk pengunjung-pengunjung.

4 Tempat Camping Terbaik di Gunung Bromo

Selain terbaik untuk program Bromo Camping, 4 tempat ini juga merupakan spot terbaik untuk melihat Bromo Sunrise dan Bromo Milky Way. Antara 4 tempat perkhemahan terbaik di Gunung Bromo itu adalah :

1. BUKIT MENTIGEN BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoBukit Mentigen Gunung Bromo adalah tempat percutian di kawasan Gunung Bromo yang merupakan sebahagian dari kawasan taman nasional Bromo tengger Semeru. Bukit ini tak terlampau tinggi, tapi masuk category spot terbaik untuk melihat keindahan Sunrise, Sunset tour dan Bromo Milky Way.

Bukit Mentigen ini terletak dikawasan Gunung Bromo, yakni di kampung Ngadisari, Sukapura, Probolinggo Surabaya.

Selain menjadi salah satu spot terbaik untuk Sunrise, Sunset tour dan milky way, Bukit Mentigen merupakan salah satu tempat terbaik untuk Perkhemahan atau Bromo Camping tour. *sila lihat info Bukit Mentigen Bromo.

2. BUKIT KINGKONG BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoBukit Kingkong Bromo atau kingkong hill Bromo adalah tempat terbaik untuk melihat Bromo Sunrise dan tempat special untuk melihat Bromo Milky Way. Bagi pelancong yang melakukan trip Pakej Percutian Bromo, tempat ini selalunya dilawati untuk melihat Milky Way.

Kerana selain menjadi tempat camping Bromo terbaik, spot ini juga terkenal dengan keindahan Milky Way nya di kawasan taman nasional Bromo tengger Surabaya.

Laluan menuju spot ini sangat mudah, dan letak Bukit Kingkong Bromo berhampiran sahaja dengan puncak penanjakan 1 atau view point utama.

Kerana sebab itulah tempat ini sentiasa dilawati oleh pelancong yang sedang melakukan Pakej Percutian Bromo, dan Bukit Kingkong merupakan tempat terbaik untuk khemah atau campsite.  *sila lihat info Bukit Kingkong Bromo.

3. BUKIT CINTA BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoBukit Cinta Gunung Bromo atau love hill Bromo adalah salah satu tempat pelancongan menarik dekat puncak penanjakan dan dekat dengan Bukit Kingkong (kingkong hill bromo), semasa Anda melakukan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo, bukit ini wajib anda lawati.

Kerana view di Bukit Cinta ini sangat berbeza dan lagi menarik dan bukit cinta ini dapat Anda lawati selepas melawati Bukit Kingkong Bromo

Apa tarikan lain lain dari pada Bukit Cinta Gunung Bromo ini,?? tarikan lain lain adalah Spot terbaik untuk melihat Bromo Milky Way dan Bromo Sunset.

Bukit ini juga merupakan salah satu tempat terbaik untuk program Camping atau program pakej percutian Bromo special camping tour. *sila lihat info Bukit Cinta Bromo.

4. PENANJAKAN 1 BROMO

4 Tempat Perkhemahan Terbaik di Gunung BromoPenanjakan 1 Bromo adalah destination utama dalam program trip travel percutian Bromo, sebab puncak penanjakan ini merupakan puncak tertinggi dikawasan taman nasional Bromo Surabaya dengan ketinggian 2.770 mdpl, tentu puncak ini menjadi tempat terbaik untuk melihat keindahan Sunrise.

Semua pelancong yang pergi ke Gunung Bromo, sebelum melawati tempat percutian lain lain, selalunya melawati puncak penanjakan 1 ini dahulu.

Karena tempat ini merupakan view utama untuk melihat keindahan Bromo Sunrise, dan puncak ini juga meripakan puncak terbaik untuk Pakej Percutian Bromo Camping. *sila lihat info puncak Penanjakan 1 Bromo.

Info lebih banyak berkenaan pakej travel percutian camping, pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, Pakej percutian Ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan lain lain nya, sila contact travel agency Surabaya kami.

Tempat Terbaik Untuk Pakej Bromo Camping