Pakej Percutian Bromo Air Terjun Madakaripura

Pakej Percutian Bromo Air Terjun Madakaripura adalah salah satu pilihan Pakej Percutian Surabaya 2 hari 1 malam dengan program pelancongan ke tempat popular di Surabaya, iaitu Gunung Bromo dan Air Terjun Madakaripura.

Percutian Bromo Air Terjun Madakaripura sangat sesuai untuk Anda yang teringin menikmati keindahan Bromo Sunrise sekali air terjun best dan menarik yang berhampiran dengan Gunung Bromo Surabaya

Pakej Percutian Bromo Air Terjun Madakaripura

Pakej Percutian Bromo Madakaripura Surabaya

Trip percutian Bromo Air Terjun Madakaripura ini dimulakan dengan program Pakej Percutian Bromo untuk melihat sunrise sekali lawatan ke tempat sekitar Gunung Bromo, selepas itu diteruskan ke air terjun Madakaripura.

Sekiranya Anda nak join trip percutian Surabaya Bromo Air Terjun Madakaripura, Anda dapat memulakan dari Surabaya atau Malang Batu. Itinerary pakej pelancongan Bromo Madakaripura 2 hari 1 malam adalah sebagai berikut :

HARI 1 : SURABAYA, MALANG, BANYUWANGI / BALI – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

Team agency BROMO SURABAYA TRAVEL, memulakan tour Bromo air terjun Madakaripura dengan amik Anda di Surabaya, Malang Batu, Bali atau Banyuwangi guna mobil private.

Selepas itu kita bergerak menuju hotel kawasan Gunung Bromo dalam masa perjalanan +-3 jam dari Surabaya atau Malang.

Tiba di hotel sekitar taman nasional tengger, check in dan berehat untuk prepare program tour percutain, esok hari.

HARI 2 : SUNRISE TOUR – TEMPAT SEKITAR GUNUNG BROMO – AIR TERJUN MADAKARIPURA – SURABAYA, MALANG / BANYUWANGI

02.00 AM, team travel agency kami amik anda guna jeep menuju puncak gunung penanjakan (tempat terbaik untuk melihat sunrise tour dan milky way tour) selama +-1 jam.

Tiba di puncak 1 ,kita boleh kupi kupi dahulu, sekali menikmati suasana kesejukan di alam  kawasan Gunung Bromo .

04:40 AM, bergerak menuju spot terbaik melihat sunrise, yakni berjalan kaki +- 5 minit sahaja hingga spot sunrise. Sunrise akan muncul pukul 05:15 AM.

06.00 selepas melihat keindahan sunrise, balik ke jeep semula dan meneruskan pelancongan ke Kawah Bromo +- 15 minit sahaja.

Tiba di tempat parkir (lautan pasir), berjalan kaki menuju kawah selama 35 menit. Sekiranya kita tak nak penat, kita boleh naik kuda selama 15 minit.

Puas mengexplorasi kawah, program trip pelancongan diteruskan ke Padang Savana sekali lawatan Bukit Teletubies.

Selepas melawati Padang Savana dan Bukit Teletubbies, program trip pelancongan diteruskan menuju ke Pasir Berbisik.

Selesai mengexplore semua tempat lawatan di kawasan Gunung Bromo, balik hotel untuk breakfast, mandi dan check out dari hotel .

Sebelum balik ke Surabaya, team travel agency kami hantar Anda menuju ke air terjun Madakaripura (madakaripura waterfall).

Tiba di tempat parkir air terjun Madakaripura, berjalan kaki menuju lokasi air terjun madakaripura selama +- 30 minit.

Sepanjang perjalanan menuju air terjun Madakaripura, kita ada bimbingan tour guide hingga ke tiba di air terjun Madakaripura.

Puas menikmati keindahan air terjun Madakaripura, balik ke tempat parkir semula, selepas itu team travel agent kami menghantar balik ke Surabaya dan trip pakej percutian Surabaya Bromo Madakaripura 2 hari 1 malam, finish.


Selain trip pelancongan Bromo Air Terjun Madakaripura, perkhidmatan travel agensi kami sedia pula pelbagai pilihan pakej lawatan menarik 2024 :

Pakej Percutian Bromo Kawah Ijen 3d2n
Pakej Percutian Bromo Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Kawah Ijen Tumpak Sewu 3d2n
Pakej Percutian Bromo Ijen Tumpak Sewu 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 4d3n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 5d4n
Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya 6d5n

Info lebih banyak berkenaan trip Bromo air terjun Madakaripura, Ground package, Aktiviti, Fasiliti, Kemudahan, Perkhidmatan supir dan pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024, sila contact travel agency kami.

Pakej Percutian Bromo Madakaripura 2 Hari 1 Malam