4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian Bromo

Pakej Percutian Bromo – Gunung Bromo merupakan tempat percutian Surabaya yang sangat popolar yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru, sebuah kawasan yang memiliki banyak tempat menarik, sehingga menjadi tempat pelancongan utama bagi semua pelancong tempatan, Malaysia, Singapore, Brunai darussalam mahupun mancanegara.

Pelancong tempatan mahupun asing yang pergi melancong ke Surabaya, selain visit di Malang Batu, mesti visit Gunung Bromo, sebab selain dapat menikmati keindahan Sunrise, kita dapat menikmati banyak tempat menarik, diantaranya : Bukit kingkong, Bukit cinta, Bukit teletubbies, Bukit mentigen dan Puncak Gunung seruni point, namun selian itu ada lagi 4 tempat percutian menarik yang selalunya masak dalam program Pakej Percutian Bromo, iaitu :

4 Tempat Menarik Masuk Pakej Percutian Gunung Bromo

1. Gunung Penanjakan Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian BromoGunung penanjakan Bromo atau puncak penanjakan 1 adalah tempat percutian terbaik di kawasan Gunung Bromo, sekaligus tempat terbaik untuk melihat keindahan Sunrise dan milky way tour. Dalam program Pakej Percutian Surabaya Bromo, puncak penajakan 1 ini selalunya dilawati bahkan menjadi destinasi utama dan wajib dilawati dalam trip percutian Surabaya, sebab selain dapat melihat sunrise dan milky way, semua pelancong dapat melihat semua keindahan di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru Surabaya. *sila lihat info penanjakan 1 bromo.

2. Kawah Gunung Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian BromoKawah Gunung Bromo (bromo crater surabaya) adalah destinasi kedua dalam trip Pakej percutian Bromo, yang selalunya dilawati selepas melihat sunrise di puncak penanjakan 1. Kawah ini merupakan salah satu Kawah atau Gunung aktif di Surabaya. Untuk melawati Kawah ini kita mesti jalan kaki atau guna perkhidmatan kuda, dan semasa tiba di kaki Kawah, korang mesti naik 250 anak tangga hingga puncak kawah. Mesti penat lah,,, tapi semasa kita sampai puncak kawah, kita akan menemukan keindahan tersendiri. *sila lihat info kawah gunung bromo.

3. Padang Savana Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian Bromo

Padang Rumput savanna atau Padang Gunung Bromo adalah tempat pelancongan menarik yang terletak di kawasan taman nasional tengger yang selelunya dilawati semua pelancong yang datang bercuti di gunung Bromo, dan biasanya tempat ini dilawati selepas melawati Kawah Bromo atau selepas program Sunrise tour. Tarikan dari pada Padang Savanna Bromo Surabaya ini adalah berupa rumpat indah yang sangat luas, dan biasanya tempat ini di jadikan tempat wedding photography, namun untuk melawati padang savana ini kita mesti guna perkhidmatan jeep, sebab tempat ini sangat jauh. *sila lihat info padang savana bromo.

4. Pasir Berbisik Gunung Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian BromoLaut pasir yang popular dengan sebutan Pasir Berbisik Bromo (whispering sands) merupakan destinasi pelancongan terkahir dalam trip Pakej Percutian Bromo. Selain menjadi destinasi dalam trip pakej pelancongan Bromo, Pasir berbisik ini juga menjadi spots terbaik untuk melihat galxy atau milky way. Dan semestinya, untuk melawati pasir berbisik ini kita mesti guna perkhidmatan sewa jeep, sebab kalo guna moto pasti tak dapat, sebab lautan pasir berbisik ini licin, sehingga kita wajib guna perkhidmatan Jeep. *sila lihat info pasir berbisik bromo.

Itulah 4 destinasi menarik dalam trip pakej percutian Bromo Surabaya. Sekiranya Anda memerlukan info lebih banyak mengenai pilihan Pakej Percutian Surabaya, Gunung Bromo, Kawah Ijen, Air Terjun Tumpak Sewu, Pakej Ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, dan sebarang keperluan dalam pelancongan di Surabaya, sila contact travel agency kami.

4 Tempat Menarik Dalam Pakej Percutian Surabaya Bromo