4 Destinasi Menarik Dalam Trip Pakej Percutian Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Trip Pakej Percutian Bromo – Gunung Bromo merupakan tempat percutian Surabaya yang sangat popolar yang terletak di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru Surabaya.

Taman nasional Bromo tengger semeru merupakan salah satu kawasan yang memiliki banyak tempat menarik, sehingga menjadi tempat pelancongan utama bagi semua pelancong tempatan, Malaysia, Singapore, Brunai darussalam mahupun mancanegara.

Pelancong tempatan mahupun asing yang pergi melancong ke Surabaya, selain visit di Malang Batu, mesti visit Gunung Bromo, Kerana selain dapat menikmati keindahan sunrise Gunung Bromo, kita dapat menikmati banyak tempat menarik.

Antara tempat menarik di kawasan Gunung Bromo adalah : Bukit kingkong, Bukit cinta, Bukit teletubbies, Bukit mentigen dan Puncak Gunung seruni point.

Tapi selain itu ada lagi 4 tempat percutian menarik yang selalunya masak dalam program Pakej Percutian Bromo, iaitu :

4 Tempat Menarik Masuk Pakej Percutian Gunung Bromo

1. Gunung Penanjakan Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian BromoGunung penanjakan view point 1 atau puncak penanjakan 1 Gunung Bromo adalah salah satu tempat percutian terbaik dan menarik di kawasan Taman nasional Bromo tengger semeru, sekali tempat terbaik untuk melihat keindahan sunrise dan milky way Gunung Bromo.

Dalam program Pakej Percutian Surabaya Bromo, puncak penajakan 1 ini selalunya dilawati bahkan menjadi destinasi utama dan wajib dilawati dalam trip percutian Surabaya.

Sebab selain dapat melihat sunrise dan milky way, semua pelancong dapat melihat semua keindahan di kawasan taman nasional Bromo tengger semeru Surabaya. *sila lihat info penanjakan 1 bromo.

2. Kawah Gunung Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian BromoKawah Gunung Bromo (bromo crater surabaya) adalah destinasi kedua dalam trip Pakej percutian Bromo, yang selalunya dilawati selepas melihat sunrise di puncak penanjakan 1. Kawah ini merupakan salah satu fenomena alam atau Gunung aktif di Surabaya hingga sekarang.

Untuk melawati Kawah ini kita mesti jalan kaki atau guna perkhidmatan kuda, dan semasa tiba di kaki Kawah, korang mesti naik 250 anak tangga hingga puncak kawah. Mesti penat lah.

Tapi semasa kita sampai di atas puncak kawah, kita akan menemukan keindahan tersendiri. *sila lihat info kawah gunung bromo.

3. Padang Savana Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian Bromo

Padang Rumput savanna atau Padang sabana Bromo adalah tempat pelancongan menarik di kawasan Gunung Bromo yang selelunya dilawati pelancong yang datang bercuti di gunung Bromo, dan biasanya tempat ini dilawati selepas melawati kawah atau selepas program sunrise tour.

Tarikan dari pada Padang Savanna Bromo Surabaya ini adalah berupa rumpat indah yang sangat luas, dan biasanya tempat ini di jadikan tempat wedding photography.

Kami maklumkan, untuk melawati padang savana Bromo ini kita mesti guna perkhidmatan jeep, sebab tempat ini sangat jauh. *sila lihat info padang savana bromo.

4. Pasir Berbisik Gunung Bromo

4 Destinasi Menarik Dalam Pakej Percutian BromoLaut pasir atau Pasir Berbisik Bromo (whispering sands) merupakan destinasi pelancongan terkahir dalam trip Pakej Percutian Bromo. Selain menjadi tempat yang selalunya dilawati, Pasir berbisik ini juga menjadi spots terbaik untuk melihat galxy atau milky way.

Semestinya, untuk melawati pasir berbisik ini kita mesti guna perkhidmatan sewa jeep, sebab kalo guna moto pasti tak dapat.

Kerana lautan pasir berbisik ini licin, sehingga kita wajib guna perkhidmatan Jeep. *sila lihat info pasir berbisik bromo.

Itulah 4 destinasi menarik dalam trip pakej pelancongan Bromo Surabaya. Semoga info ini bermanfaat untuk Anda yang tengah merancang pelancongan ke Gunung Bromo Surabaya.

Sekiranaya Anda tengah merancang percutian ke Gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya city tour dan tempat menarik lainnya dikawasan Surabaya, disini travel agency kami sedia pakej yang sangat diminati pelancong malaysia dan singapore, iaitu :

Pakej Percutian Bromo 2 Hari 1 Malam
⬞ Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang, 3d2n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang, 4d3n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang, 5d4n
Pakej Percutian Bromo Surabaya Malang, 6d5n

Info lebih banyak mengenai pakej percutian Bromo, Kawah Ijen, Air Terjun Tumpak Sewu, Bajet pakej ground ke Surabaya, Perkhidmatan Supir di Surabaya, Pilihan Pakej Percutian Surabaya 2024 dan sebarang keperluan dalam pelancongan di Surabaya, sila contact travel agency kami.

4 Tempat Menarik Dalam Pakej Percutian Surabaya Bromo